reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Hej a ja dzisiaj miałam hsg jajowody drozne niby się cieszę ale to znowu nie wyjaśnia tylu bezowocnych cykli. Doktor mnie pocieszyl że często po hsg zachodzi się w ciążę owulacji za 3 dni kazał się starać zobaczymy. Samo badanie całkiem ok
@dżoł ja bez heparyny też bym nie chciała zajść w ciążę jakoś z tymi lekami łatwiej i mamy podobny przypadek bo ja też tracę ciążę na wczesnym etapie a Twój mąż badał chromatyne plemnika bo lekarze mówią mi jeszcze o takim badaniu

reklama
@Porzeczk1234 tak mam 30 tydzien :D jakos nie wierze. Ja wizytuje w czwartek.
@marshia znowu maczanko hehe ze maz nie zabronil ci do tego doktorka chodzic,
@dżoł suuper ze masz mozliwosc zrobienia badan na juz przynajmniej nie jestes w zawieszeniu.

Bertha i czarna_mala waleczne babki do znoszenia jaj i chodowli grubego endometrium marsz!! Trxymam kciuki za Was.

Wybila 14 ide na drzemke buzki

@kas90 robiliśmy obiad w domu u nas wczoraj mąż mi pomagał od soboty robiliśmy po troszkę siostra przyjechała wcześniej zrobiła kopytka i niby ok ale jak pojechali to taki skurcz mnie złapał, że mąż kazał się kłaść i leżeć a on wszystko posprzatał i załadował do zmywarki. Ale nie na żarty się przestraszyłam we środę mam na 9 to sprawdzi to i tamto zapytam o ten crp zbadam jeszcze raz ten gbs muszę wytrzymać jeszcze 3,5 tygodnia i będzie 37 skończony i mogę rodzić. Także nawet jakbym miała leżeć jakoś bym to przeżyła.

@Ilis91 kochana to dość wysokie te nk trzeba to zbić przed ciążą nasza @magda1208 ma chyba aktywność ponad 30 jeśli dobrze pamiętam, jeszcze chyba @mickey i @dżoł zbijały nk. Pewnie się odezwą. Jak pixi.nova napisała zbijała się encortonem od testu pozytywnego i malina jeszcze każe w dni owu , intralipid jest dożylni a accofil domaciczny malina leczy tylko szczepieniami.

@marshia no ja rano więc nie muszę tyle czekać. Ale będę trzymać za Ciebie kciuki a Ty trzymaj za mnie

@pixi.nova ja te cytokiny badałam przed szczepieniami i po każdej dawce zawsze się poprawilały w 8 tygodniu ciąży i w 20 tygodniu gdzieś i koło 29-30 tygodnia i od 20 tygodnia rosną wynik to 1424 norma do 1400 w 30 tygodniu już były coraz wyższe 2200 i dlatego zostałam przy dawce 0,8 bo w takiej wysokiej ciąży nie ma możliwości innego ich zbijania. I czynnik odrzutu wrócił do wyników z przed szczepień z 2,7 na 3,2 a norma do 2,5 Oczywiście może przy dawce 0,6 może by się nic nie stało ale może być inaczej to wybrał tą opcję zapobiegawczą

@Funia90 @kas90 mam nadzieję, że to "treningi macicy" jak to napisałyście.

@kas90 mała też Cię tak kopie , że boli? Mi jak zasadzi kopa czasem to oczy mi wychodzą

@pixi.nova kiry w Łodzi nie zbadasz i czy to Paśnik czy Malina oni tego niczym nie leczą i nie badają to raczej ten dr P haha Sacha nie wiem ale to Kraków

DZiś mała szaleje jak głupia :D najgorsze są kopniaki w zakręt jelita, aż mnie zgina:p! Ale i tak to kocham <3 Nie wiem tylko jak to mozliwe, skoro glówkę ma na dole??! Czy taka pozwijana jest?? Ogolnie całą ciążę mam niziutko brzuch i nie ma mowy o kopniakach w żebra.

@dżoł, czyli zadowolona z wizyty? Fajnie, ze juz badania:*

@bea25ta no jest opcja, ze jakby mógł, to by zabronił pewnie ;) Bo ostatnio już pytał czy na Ty z doktorkiem przeszlam, skoro już smski z uśmiechami wymieniamy (ze te smsy to o leki, to dla niego mniej ważne ;) )
@Marthi wspolczuję akcji z samochodem. Ja 2 lata temu kupiłam używanego Opla, w rok włożyłam w niego więcej niż to, za ile kupiłam. Z czego 3 miesiące stał w różnych naprawach. Po roku sprzedałam za polowe ceny... znam bol związany z naprawami. A co do mojego samopoczucia - wciąż na topie bol cycków i kłucie jajników - raz mocniej, raz mniej. Innych objawów brak :( A tak batdzo chciałabym poczuć ciążowe bliskie spotkania z toaletą ;) - dla zasady - żeby to zaliczyć :) No i jak pisakam wyżej - lekki stresik przed usg w środę, co w środku :baffled:
@bobasek1990 ja tez słyszałam dużo opinii, ze po badaniu drożności szybko można zajść. Trzymam kciuki :)

Bobasek1990 super wiadomosc, ja tez zaszlam od razu. Moj nie badal, sprobuje go wyslac zanim bedziemy miec wyniki ale tu chyba ktoras z dziewczyn pisala ze skoro normalne badanie nasienia wychodzi dobrze to nie ma sie do czego przyczepic zeby dalej drazyc. Ale nie wiem czy nie pomylilam badan.
Mojemu ginowi nic nie powiem ze Pasnik powiedzial ze nie musze heparyny. No chyba ze daje jakis opis wizyty czy cos ,to i tak to wyjdzie w praniu.
Kas zadowolona to malo powiedziane [emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Sikalam wlasnie (w koncu) beta przyszla z diagnostyki. Dzis rano za Twoja rada kochana zrobilam martwie sie bo slabo 47.56 w 13 dniu po owu. Powtorze w srode. Zla jestem ze wczesniej odstawilam encorton i dopiero od wczoraj fraxi

Super! Ważne, ze urosła :) Niektóre dziewczyny dopiero od testu biorą heparynę i steryd - i tez jest ok :)
Ważne, ze teraz ułatwisz przepływ krwi dla bąbelka i trzymamy kciuki z całej siły za powtórkę i wyższy wynik :)

reklama
Sikalam wlasnie (w koncu) beta przyszla z diagnostyki. Dzis rano za Twoja rada kochana zrobilam martwie sie bo slabo 47.56 w 13 dniu po owu. Powtorze w srode. Zla jestem ze wczesniej odstawilam encorton i dopiero od wczoraj fraxi
Staraj się nie martwic, ja w udanym cyklu tez po 14dc zmniejszylam dawke do 5mg, bo niby owu mie bylo, a jak wyszedl test to od razu podnioslam na 10 mg.

Do góry