reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Ilis91 Dobrze, że badanie było już w drugiej fazie :) A nie jakoś na początku cyklu. Nie martw się ja bym się cieszyła na twoim miejscu. Znasz już przeciwnika i będziesz mogła z nim walczyć :)

Dziewczyny, które leczą się w Łodzi zwłaszcza u Paśnika czy tam można zbadać te kiry ? @edloteh @burczuś @dżoł
Do Krakowa się raczej nie wybiorę bo za daleko, jeszcze Warszawa wchodzi w grę lub Poznań.

reklama
@kas90 robiliśmy obiad w domu u nas wczoraj mąż mi pomagał od soboty robiliśmy po troszkę siostra przyjechała wcześniej zrobiła kopytka i niby ok ale jak pojechali to taki skurcz mnie złapał, że mąż kazał się kłaść i leżeć a on wszystko posprzatał i załadował do zmywarki. Ale nie na żarty się przestraszyłam we środę mam na 9 to sprawdzi to i tamto zapytam o ten crp zbadam jeszcze raz ten gbs muszę wytrzymać jeszcze 3,5 tygodnia i będzie 37 skończony i mogę rodzić. Także nawet jakbym miała leżeć jakoś bym to przeżyła.

@Ilis91 kochana to dość wysokie te nk trzeba to zbić przed ciążą nasza @magda1208 ma chyba aktywność ponad 30 jeśli dobrze pamiętam, jeszcze chyba @mickey i @dżoł zbijały nk. Pewnie się odezwą. Jak pixi.nova napisała zbijała się encortonem od testu pozytywnego i malina jeszcze każe w dni owu , intralipid jest dożylni a accofil domaciczny malina leczy tylko szczepieniami.

@marshia no ja rano więc nie muszę tyle czekać. Ale będę trzymać za Ciebie kciuki a Ty trzymaj za mnie

@pixi.nova ja te cytokiny badałam przed szczepieniami i po każdej dawce zawsze się poprawilały w 8 tygodniu ciąży i w 20 tygodniu gdzieś i koło 29-30 tygodnia i od 20 tygodnia rosną wynik to 1424 norma do 1400 w 30 tygodniu już były coraz wyższe 2200 i dlatego zostałam przy dawce 0,8 bo w takiej wysokiej ciąży nie ma możliwości innego ich zbijania. I czynnik odrzutu wrócił do wyników z przed szczepień z 2,7 na 3,2 a norma do 2,5 Oczywiście może przy dawce 0,6 może by się nic nie stało ale może być inaczej to wybrał tą opcję zapobiegawczą

@Funia90 @kas90 mam nadzieję, że to "treningi macicy" jak to napisałyście.

@kas90 mała też Cię tak kopie , że boli? Mi jak zasadzi kopa czasem to oczy mi wychodzą

@pixi.nova kiry w Łodzi nie zbadasz i czy to Paśnik czy Malina oni tego niczym nie leczą i nie badają to raczej ten dr P haha Sacha nie wiem ale to Kraków

Ostatnia edycja:
Hej [emoji8]
Ja juz po wizycie. Dr wyprowadził wszystkie wyniki. Mowil ze neoparin niepotrzebnie biore bo nie mam zakrzepicy. Podalam kiedy byly poronienia. Na temat ostatniego powiedzialam tylko ze we wrzesniu. Nie pytal o dokladna date. Powiedzial ze mlr robi sie tylko w srody i mozemy przyjechac JUTRO albo za tydzien. Nie wiem skad u niego sie wzielo te 6 tyg po poronieniu ale juz nie drazylam.Z mezem mam zrobic mlr, reszte ja, bo on mial ta zoltaczke wiec odpada w razie ewentualnych szczepien. Ja mam robic : Test lct, p/c jadrowe ana, h. pylori. Za duzo nie chcial mowic o szczepieniach bo nie wiadomo co wyjdzie w wynikach i moga byc wg nie potrzebne. Mowilismy tylko ze jak cos to z pullowanych bedziemy korzystac. Takze w srode za tydzien znowu jedziemy. Ciesze sie ze nie musze tyle czekac.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@dżoł super mówiłam Ci , że te 2 miesiące to chyba jakoś dostał zaćmienia umysłu dobrze, że pojechaliście część badań zrobicie dziś tak? A mrl w przyszłym tygodniu ? To super idziesz do przodu jak burza

Edytuje posta abyś z tą heparyna jednak pomyślałam zanim odstawisz ja mam mthfr i malina mi powiedział teraz , że u mnie jest ok nie mam skłonność do zakrzepicy bez ciąży ale... w ciąży tak mi się pieprzą te wyniki , że jest wysoka skłonność zakrzepów i zatorów dlatego nikt nie wie.... poprostu mój organizm nie lubi być w ciąży

Ostatnia edycja:
@dżoł To cudowna wiadomość!!!!!!!!!!Tak się cieszę! My mamy wizytę 12 pażdziernika ale zadzwoniłam i pogadałam z babką i powiedziała, że ma wolne we wtorek 25 października i wtedy może też zbadać ten mlr rano we wtorek a popołudniu wizyta. Oni coś tam ciągle zmieniają widzę.
Będę jeszcze tam dzwonić może jakaś wizyta się zwolni. Bo ty nie masz czasem jakiegos wolnego terminu?:D:p
A jakie zrobił na was wrazenie? Czujesz, że można mu zaufać?

@Porzeczka1234 oczywiscie, ze będę zaciskać kciuki o 9. Zazdraszczam, ze tak szybko, a ja będę czekać cały dzień.... &&
@dżoł :szok: bez heparyny??? Zakrzepicy samej w sibie to ja tez niby nie mam, ale nawrt mój mówił - heparyna... Nie masz w opisie nic - jaką Ty masz diagnozę? Nie masz MTHFR, pajów itp?

Jak Wam powiem, że nigdy bym nie podeszła bez heparyny. Ale wiem, że @dżoł masz inne poronienia bo bez serca i zarodka. Więc my raczej mamy ciut inny problem. Jednak sądze, że skoro Malina zwiększa na te cytokiny heparyne to raczej ona ma więcej zastosowań. Mi też mówiono, że heparyna ma bardzo wiele zastosowań a medycyna ma jeszcze wiele tajemnic ;) Jej działanie jest nie tylko na zakrzepy również trochę na immunologię.
Tak samo jak duphaston też ma coś co wpływa na immunologie tak tłumaczył mi ten prof. z Warszawy były takie badania robione przez jakąs prof. z Węgier na ten temat.

Ciesze się ogromnie @dżoł że wizyta taka udana i jesteście zadowoleni :)

Dzis nic nie robilismy bo najwazniejsze mlr bedziemy robic za tydzien i mowil ze zrobic wszystko za jednym kluciem. A na to chyba i tak najdluzej sie czeka. Tzn na wynik, takze zrobienie pozostalych wczesniej nic nam nie daje.
@marshia Co to jest pajów? [emoji23]
Nie mam mthft, protrombiny,leidena. Wiecej mutacji nie badalam.
Acha i koszt wszystkich badan bedzie 750 zl.
Ktoras z Was pytala o encorton. Ja bralam 10 mg juz od owulacji, tak samo zastrzyki.
Pixi dr mowil wlasnie ze mozemy jutro popoludniu albo w srode oddac krew ale mojemu lepiej jest brac wolne na caly dzien i mowic ze od rana go nie ma a nie od np 12. Zwlaszcza po poludniu moze byc roznie na drogach.
Dzis dojechalismy w 3 godziny, 10 min przed czasem.
Takze jak masz wizyte na wt albo srode to super bo odrazu oddacie krew [emoji6]
Generalnie miedzy wierszami wylapalam ze nie jestem az takim tragicznym "przypadkiem" i on domysla sie gdzie jest przyczyna, bo zawsze ronie w tym samym tygodniu.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
@ovli22 - super pomysł ;)

@Funia90 - masz piękne usteczka więc nie gadaj głupotków! :D

@marshia - jak u Ciebie? :*

@marzycielka81 - dziękuję! jednak wiesz, po tym jak w pt wyjechałam z pracy i padło mi auto wyzdrowiałam w kilka minut! jak ręką odjął... jednak co to stres związany z naprawą automatycznej skrzyni biegów robi z człowiekiem...

@Funia90 - my też chcemy iść na Botox, choć sporo negatywych opinii wyczytałam;p ale.. ja się nigdy nimi nie sugeruję ;d

@pixi.nova - to, co napisałaś o swoim dole... to tak jakbym czytała to, co sama napisałabym w styczniu, po ostatniej stracie, czy w czerwcu po pierwszej... Miałam takie same "napady", takie same "humory" i podejście do sprawy. "Wyszłam z tego" z czasem, choć często myślę, nad moją ułomnością. Tak to nazywam, że nie dane mi było urodzić dwójki dzieci. Boję się kolejnych prób i tego, co będzie. Moja psychika nie jest z żelaza, ale ... kto nie da rady jak nie my? To, co się działo w weeekend w Twojej głowie, to niestety normalne, naturalne.
Emocje przychodzą i dają swe znaki prędzej lub później. Tego nie da się przeskoczyć od tak i nie można też kumulować, bo odbije się na zdrowiu. Musisz to przepracować, przewalczyć i będzie dobrze. Odzyskasz siły, którymi na co dzień tak bardzo epatowałaś.

@Destino - jak zwykle piękne słowa, te do Pixi. <3 Popieram w 100%
Co do adopcji, ehh ciężki temat. Lepiej by dzieci bytowały w ośrodkach/domu dziecka, aniżeli miały (nawet nieco starszych) rodziców... Przykre.

@czarna_mala - bilbord o depresji, naj! :D i zazdroszczę tego masażu czekoladą <3 :O

@Funia90 - okropna ta historia o skrobance :( nie mogę słuchać i czytać o takich akcjach... kraja mi się serce :(

@Maciejka78 - gratulację :))))) idź na bete, pewnie! i daj znać co ciekawego o Hashi się dowiesz ;*

Do góry