reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova kochana - cieszę się, że masz takie podejście - bardzo mądre i dojrzałe - ze będziesz walczyć do skutku. Nic innego tak naprawdę nie pozostaje (bo wiadomo, ze póki się da, to żadna chyba nue odpuści samodzielnie). I tak jak piszesz, to faktycznie loterie triche te nasze ciaze. Teraz się nie udało, a być może w kolejnym cyklu komórki połączą się/podzielą prawidłowo i na lekach dociągnie się do 40 tygodnia. Sam test o niczym jeszze u nas nie świadczy. Tu gdzie inna dziewczyna zaczyna się cieszyć, my zaczynamy drżeć, a i tak nie mamy na nic wpływu.
Ja to wszystko oczywiście wiem (wiedza jest, doświadczenie jest), ale wiedza to jedno, uczucia drugie :). Ciężko podejść do tego całkowicie na zimno. Mogę tylko czekać, a ze jestem nerwus, to bez stresu się teraz nie da (bez stresu było w poniedziałek i zonk - niska) Mam świadomość, ze przyrostów nie ma spektakularnych i jestem w zdecydowanie dolnych granicach norm, liczę się ze wszystkim, ale może jednak..... :)
@matulkaa jak dobrze, ze u Was ok - promyk dobrych wiadomości :) :) :)
@agatush ale Ci fajnie :) mimo braku sił, mimo blizny. Cudownie, ze mała jedt już obok Ciebue

reklama
@marshia żeby Cię może pocieszyć to i raczej w bete nie wierzę tzn jak dla mnie to po niej nie do końca widać moją pierwszą beta w 9 10dpo była 158 potem już nie badalam ale musiałam do zabiegu w 8 tygodniu i parę dni mialam robiona w odstępie kilku godzin jedną była 92 tyś druga 76 więc pewnie przed zatrzymaniem akcji serca dziecka było koło 200 tyś nawet mój lekarz się dziwił i pytał że to może miało być 9 tyś i 7 a nie... A dziecko z takimi wadami że taka beta nie miała prawa być wysoka...
Także stresuj się ale tyle ile musisz :)

@marshia Mi kazdy lekarz mowil, wybacz, ze to powiem.. ale beta nie jest jakims pewnym wyznacznikiem sukcesu ciazy. Ona moze rosnac prawidlowo-jak u mnie za kazdym razem. Przyrosty byly powyzej sredniej. Mam wykresy.
A to tak naprawde kosmowka moze ja podwyzszac a nie rozwijajacy sie zarodek.

Wiec dziewczyno olej ta bete bo to Ci zniszczy glowe. Dopiero usg jest jakims w miare sensowym badaniem, kiedy oczywiscie robi je dobry lekarz na dobrym sprzecie.

Zaluje, ze mam tak daleko do Wroclawia bo chetnie bym wpadla i Ci nagadala do sluchu ;)
Walcz dziewczyno, masz duze szanse!!

I blagam Cie nie badaj juz niczego, idz na usg.

Ja dziewczyny jestem przekonana, ze u mnie to immunologia:laugh2:, moj organizm jest tak zjadliwy ze wczoraj po pol butelki wina, i 1/4 whisky nie mam nawet kaca :o;)
Moj sie smieje, i nie ogarnia tego po takiej przerwie i tylu lekach

@bertha Wybacz kochana ja jestem taka troche wiesz malo ogarnieta od wczoraj ;) Moze przoczylam wiadomosc. Ja jade do prof. Jakimiuka bo to daleki znajomy mojego ojca. Tak stwierdziam, ze zobacze jaki on jest i co gada. Nie wiem czy bede tam w ogole sie leczyc. Chce aby ktos mi cos doradzil. Ty go moze znasz? Ten Lewandowski to pewnie czasowo nie osiagalny?

@pixi.nova popiera Twój tok rozumowania. Oczywiście,że wiem,że w chwili straty lekko nie jest. Bez uczuć nie jestem,ale...jest to do przełknięcia. Tylko,że ile osób, tyle sposobów odczuwania itd. Dla mojej dentystki 1 poronienie wystarczyło, by nigdy już się o dziecko nie starać. Powiedziała,że drugi raz tego bólu by nie zniosła,w związku z tym rezygnuje z walki. I ją też poniekąd rozumiem.
Ale jak już wyżej napisałam, ja popieram i stosuję Twój punk rozumowani:)

@bertha Wybacz kochana ja jestem taka troche wiesz malo ogarnieta od wczoraj ;) Moze przoczylam wiadomosc. Ja jade do prof. Jakimiuka bo to daleki znajomy mojego ojca. Tak stwierdziam, ze zobacze jaki on jest i co gada. Nie wiem czy bede tam w ogole sie leczyc. Chce aby ktos mi cos doradzil. Ty go moze znasz? Ten Lewandowski to pewnie czasowo nie osiagalny?
a to fajnie ze masz kogos takiego.
Lewy nie jest taki niedostepny znowu.. ja sie do niego umawialam na pierwsza wizyte, to kazal w 21dc przyjsc, wiec mialam dzwonic w 1dc zeby sie umowic i juz. Daj znac co powie Jakimiuk. nie znam go, nic nie slyszalam o nim.

@burczuś Mysle, ze faktycznie podchodzimy do tego podobnie. Ja wiem, ze sa kobiety jak twoja dentystka i tez doskonale to rozumiem. Kazdy ma inna glowe, nie mozna tego oceniac.
Ja mysle, ze w mojej sytuacji pozostalo mi sie starac i dzialac. Musze tylko zdecydowac jakie kroki dalej zrobic. Czy probowac na lekach czy osc w szzepienia. Mysle, ze zalezy to pd wynikow.

Dziewczyny wiecie moze czy jak zrobie badania w APC to Malinowski mi je uzna?
@Porzeczka1234 ?
@bertha Ja chce zapytac czy w ogole in vitro jest dla mnie. Ja zachodze w ciaze zawsze odrazu. Endometrium tez bylo zawsze ok, teraz mialam 11 po owulacji. Kariotypy czyste.
Niech sie wypowiedza czy to ma sens, czy moze nam pomoc ta selekcja. Jakie maja sposoby na utrzymacie ciazy.

@burczuś Mysle, ze faktycznie podchodzimy do tego podobnie. Ja wiem, ze sa kobiety jak twoja dentystka i tez doskonale to rozumiem. Kazdy ma inna glowe, nie mozna tego oceniac.
Ja mysle, ze w mojej sytuacji pozostalo mi sie starac i dzialac. Musze tylko zdecydowac jakie kroki dalej zrobic. Czy probowac na lekach czy osc w szzepienia. Mysle, ze zalezy to pd wynikow.

Dziewczyny wiecie moze czy jak zrobie badania w APC to Malinowski mi je uzna?
@Porzeczka1234 ?
@bertha Ja chce zapytac czy w ogole in vitro jest dla mnie. Ja zachodze w ciaze zawsze odrazu. Endometrium tez bylo zawsze ok, teraz mialam 11 po owulacji. Kariotypy czyste.
Niech sie wypowiedza czy to ma sens, czy moze nam pomoc ta selekcja. Jakie maja sposoby na utrzymacie ciazy.
Tak uzna je, ponieważ APC to tez jego labo:)

reklama
@Ilis91 - mój miał jakieś 1,2 cm z rok temu... zobaczymy jak dzisiaj. Te mniejsze mnie nie stresują, ale tę czuję mocno pod skórą i jak naciskam to czasem boli. Mam małe piersi więc bez problemu go czuję po dotknięciu. Mama sugeruje mi by to wyciąć, jedna gin kazała mi iść na biopsje, ale ja się nie zgodziłam, bo czytałam o badaniach, które wskazują na to, że jeśli zmiana jest rakowa to biopsja po nakłuciu tylko rozsiewa komórki nowotworowe po organizmie.
Zatem wolałabym to od razu jak już wyciąć aniżeli nakłuwać, ale... zobaczymy ;)

@roxie123 - musimy być silne, jeden dzień podłamki, ale trzeba się otrzepać i iść dalej. U mnie wczoraj kumulacja, ale dziś otarłam łzy, wylałam swoje żale, wyjaśniłam moje wątpliwości i zdanie na tematy służbowe i ... wywalczyłam sobie premie :D więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.... oby tak było w każdym naszym wypadku!!!! <3

@pixi.nova - jesteś super, hiper, silną babą! ;* Moja poznanianka!!! <3
U mnie też bety raczej zawsze były spoko, a zarodek obumierał. Przyznaję więc, że lekarze mają rację w tej kwestii... Ale jest to jeden z czynników, który ciężarnym przynosi jakiś spokój, ulgę jak jest duży wzrost. Niemniej @marshia idź na usg i przełam to złe fatum! <3

Do góry