reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@kas90 ja ostatnią cytologię miałam w październiku zeszłego roku. A nasza doktor wychodzi z założenia, że woli ją pobierać w późniejszym etapie ciąży ze względu na ew. krwawienia po pobraniu, tak by nie stresować ciężarnych w pierwszym trymestrze [emoji4] mnie jeszcze nie chciała pobrać. Co do mierzenia szyjki zawsze sprawdza na fotelu, wczoraj pierwszy raz zmierzyła mi przez usg dopochwowe po moim pytaniu od kiedy należy ją mierzyć regularnie. Jej pomiar "ręczny" pokrył się idealnie z wynikiem [emoji4]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@dżoł a ja myślę,że po prostu w trakcie ronienia, czy też zaraz po mogą być wyniki zafałszowane. Wg mnie doc.Paśnik wie co mówi. Ale to już sama musisz zdecydować czy mu ufać,czy nie:/
@dżoł, być może lekarz ma racje ale w tej odpowiedzi nie jest jednak zaznaczone jakie badania przełozyc bo sadze,że sa takie które nalezy przełozyć i takie które należałoby zrobic
jeśli chodzi o to kiedy sie starac to nie ma chyba regóły. Ja raz zaszłam 2@ po poronieniu i był syn, a potem tez po kolejnym poronieniu idac za ciosem zaraz sie nie udało
@matulkaa @kas90 ja cytologie tez miałam przed ciążą a potem gin nie chiała juz mnie podrażniać jak nic sie nie działo takiego. Jesli chodzi o szyjke to moje gin robiła to profilaktycznie bo ja juz przy pierwszej ciązy miałam ją krótką no i wogóle do żyraf nie należe :) poza tym to lekarz, który prowadził wszystkie moje 6 ciąż wiec tez mnie "zna" na wylot. Myślę, ze jesli macie "nowych" lekarzy to nalezy im zwrócic na to uwage podkreslając np że były poronienia

@kas90 muszę pogadać z tą moja dr o CRP bo po pierwsze mam ten gbs to czy mi z urzędu nie wyjdzie podwyższone a po drugie tydzień temu przestałam brać antybiotyk i pewnie coś trzeba odczekać po trzecie trochę się boję

@dżoł zapytam

@burczuś nie pomoge nie znam nikogo kto by się tam leczył

Dziewczyny ja cytologie miałam juz chyba 2,3 razy robione bo miałam te ciny a szyjkę malina mierzy tylko paluchami a moja gin zawsze przez usg

@bertha super ,ze tak dobrze trafilas na ta hematolog[emoji4]
Mowila jakie badania krzepliwosci w ciazy bedziecie robic?
Moj gin tez mowil,ze jesli chodzi o zwiekszanie dawki ze wzgledu na wage to u osob powyzej 70-80 kg mozna sie zastanowic.
Ja jak mialam krwiaka to odstwilam acard ,nie heparyne.
I w ogole wydaej mi sie ,ze u mnie acard robil krwiaki.
W pierwszej ciazy bez acardu zero plamien,druga z acardem krwiak,trzecia to samo.

@agatush [emoji8][emoji8][emoji8]jak blizna kochana ?

@matulkaa gratulacje[emoji5] moja za to od 12 tyg pieknie rozklada nogi na kazdej wizycie[emoji23]co z niej wyrosnie?
Ja mialam cytologie w 5tc

@kas90 ja robilam crp na walsna reke bo mi nie sprawdzal:/

@burczuś ja tam chodze na prenatalne na dol,bo ta czesc jest wlasnoscia mojego lekarza Sodowscy.
I jedna Pani z invimedu,siostra mojego lekarza robila mi prenatlne jak tak patrze,a druga to moja gentyczka.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@pixi.nova - po nocy nadal w to nie wierzę... :(
Co za fatum tu teraz... @roxie123, @dżoł... masakra :( co to się stało nagle? :( tyle już było szczęśliwych brzuszków, Destinki, Porzeczki, Kas90 i Funi... a tu trach, jak pech to pech...

@magda1208 - miałam podobnie :( ehhh

@pixi.nova - pamiętam, jak mi też mówiono po ogłoszeniu tej smutnej informacji, ze juz nic nie zmienie i moge sie napic, ale ja sie balam, do konca wierzylam w cud.
Nie zapalilam nawet papierosa, choc w najgorszych chwilach zycia mi sie chce palic, choc na co dzien nie pale. Balam sie o tę dzidzię w brzuchu, choć ona już nie żyła :(
To był kosmos... Podziwiam Cię, że tak szybko działasz i się nie załamałaś. Ja bym chyba tak nie umiała.
No i u mnie tak jak u Ciebie i @Ilis91 też są historie nowotworowe, jak wiesz moja mama tez miala raka piersi wiec ja sie rowniez balabym szczepień :(

@matulkaa - super wieści, niech maluszek się zdrowo chowa w brzuszku! ;*

Ja za to idę dziś na usg piersi, bo mam torbiele, które kontroluję od 1,5 roku... trochę się boję bo jednego cały czas czuję i nie rośnie chyba, ale sam fakt, że tam jest... reszta to jakieś maleństwa 1-2 mm... Moja mama od roku walczy z rakiem piersi... a mnie dzisiaj od rana boli cały czas serce :( Mam takie nerwobóle... Wczoraj info od Pixi, w pracy sajgon i awantura... Masakra, opadam z sił, znowu :/
Wczoraj pół wieczora przepłakałam :( Skumulowało się...

Moj gin tez mowil,ze jesli chodzi o zwiekszanie dawki ze wzgledu na wage to u osob powyzej 70-80 kg mozna sie zastanowic.
W pierwszej ciazy bez acardu zero plamien,druga z acardem krwiak,trzecia to samo.

@matulkaa gratulacje[emoji5] moja za to od 12 tyg pieknie rozklada nogi na kazdej wizycie[emoji23]co z niej wyrosnie?

@burczuś ja tam chodze na prenatalne na dol,bo ta czesc jest wlasnoscia mojego lekarza Sodowscy.
I jedna Pani z invimedu,siostra mojego lekarza robila mi prenatlne jak tak patrze,a druga to moja gentyczka.

Funiu jest lepiej ale czuję je cały czas.... Wczoraj byliśmy na pierwszym spacerze to czułam się tak, jakbym maraton przeszła, a ruszalam się jak ślimak... Mój M za tydzień wraca do pracy i mam nadzieję że będę w lepszej kondycji bo takto nawet wozka z Małą nie zniose żeby wyjść na spacer :-p ale damy radę :-)

A jak Ty się czujesz Kochana?

Ostatnia edycja:

@Funia90 piszę o dr Cygal:)

@Marthi też sie u mnie skumulowalo wylam w ramie M cały wieczór musiałam się wyzalić czemu nas to spotyka :( i to niejednokrotnie...

Tak bardzo każdej kibicuje i wierzę w każda kropeczke najmniejsza , a w jednej chwili wszystko pozamiatane strasznie to smutne :(

@nafoczka mi wczoraj napisała kilka mądrych słów które mi pomogły dziękuję Ci za nie ;*
Wam wszystkim dziękuję za wsparcie ! @Funia90 Ty wiesz [emoji8]
Nie dałabym rady bez Was ...poddalabym się już dawno to pewne ...

Dziewczyny z brzusiami nie macie pojęcia jak bardzo się cieszę ze u Was dzidzia pięknie się rozwija... I te które już urodziły... czerpie w Waszych historiach nadzieje , że można doświadczyć cudu, kiedy wydaje się ze nie ma na co liczyć . Mam nadzieje ze wszystkie , które wciąż walczą otrzymają nagrodę życia...

@marshia dawaj znać jak beta [emoji8]

Ps .
U mnie @ się pokazuje do wieczora pewnie będzie dziś 33dc
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Dziewczyny dziękuje za Wasze wsparcie. Ja wczoraj popilam, pojadlam, poplakalam i zasnelam ;)
@Marthi mnie ogladalo trzech lekarzy wiec to pewne. Jednak przy poprzednich poronieniach mialam tak jak ty.. nadzieja umiera ostatnia.

Teraz chyba obroslam gruba skora..
Skupiam sie na celu. Nie chce sie poddac. Bede walczyc o nasze dziecko.
Nie chce zebysmy zawsze byli sami, we dwojke.. Wierze, ze nas tez moze spotkac cud.. i kiedys bedziemy miec dziecko.

Dzisiaj jade do Warszawy do Novum. Zobaczymy co powiedza... Mam nadzieje na szczera rozmowe z lekarzem.

Tak od siebie chcialam Was prosic abyscie nie dolowaly sie tak strasznie. Ja wiem, ze szukamy tu pozytywnych informacji. Lepiej jak dziewczynom tu sie wiedzie ale porazki to naturalny element zycia.
Niestety to sa tez statystyki.
Iles ciaz sie udaje, iles nie. To jest czasami czysty przypadek. Byc moze inny cykl a tej samej parze by sie udalo. Nikt tego nie wie..

Dlatego dziewczyny zwlaszcza staraczki i te swiezo zaciazone @marshia ;) ja wiem, ze to cholernie trudne ale nie mamy wplywu na to jak te ciaze sie rozwina. Nie mozna sie tak katowac psychicznie. Ja wiem, ze bede sie starac do skutku, najwyzej bede miec iles tam poronien na koncie ale moze kiedys sie uda.

To jest okrutne wiem, ale co innego nam pozostalo.
Glowa do gory dziewczyny. Nie jest latwo ale widocznie kazdy ma taki krzyz jaki jest w stanie uniesc.. Trzymajcie sie

reklama
@bertha czy w dalszym ciągu jesteś zainteresowana heparyną skoro pojawił się lekarz, który widzi podstawy do refundacji? Napisz mi na priv. adres jeśli tak. Mam miesięczny zapas [emoji4]
Ja byłabym dalej zainteresowana bo na ten moment starczy mi może do pozytywnego testu a do hematolog nie wiem kiedy uda mi się dostać to chętnie miałabym taki parasol bezpieczeństwa jakby wizyta u hematolog miała być dużo później. Napisze Priv :)
Super ze z dzidziem wszystko dobrze :)

Mówiła tylko o morfologii, ze to jej wystarczy! Dziwne..
ja właśnie tez podejrzewam ze mi acard mógł spowodować krwiaka. Ja miałam profilaktycznie w ciąży przepisany 90mg chyba (acesan 30mg 3x1). Wiec może to z tego.. nie dopytałam w sumie czy ona zaleca branie.. w zaleceniach napisała tylko o heparynie. Może będę brała max co drugi dzień acard.

@pixi.nova, do kogo idziesz do Novum? nie wiem czy czytalas - ja jestem w novum u Lewandowskiego.

Ostatnia edycja:
Do góry