reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@bertha kochana super ,że dostałaś heparynę na ryczałt. Ja powiem tak w pierwszej ciąży krwiak do 20 tygodnia leków zero, w drugiej ciąży na początku 0,2 heparyny krwiak był mały po zwiększeniu dawki na 0,4 znikł. Teraz dawka od początku 0,6 zero krwiaków teoria heparyna + acard zero krwiaków u mnie się sprawdza. Malina zawsze mówi , że jak krwawienie to acard odstawić heparynę nie.

@matulkaa super kochana to wstydzioch ten dzidziol ale ważne, że zdrowe.

@magda1208 jak się czujesz ????

@pixi.nova spałaś w ogóle ?

Dziewczyny może któraś miałaby chęć wysłać jakiś grosik na karetkę dla wcześniaków

Link do: Wyścig po życie - ratujemy wcześniaki!

Ostatnia edycja:
@bea25ta dziękuję Ci bardzo ;*

Przepraszam dziewczyny ze się nie udzielam zbytnio , ale ani nie mam na tyle wiedzy żeby Wam doradzić ani nie znam lekarzy :(
Siedzę sobie w cieniu na razie i czekam na ta @

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Takie info dostalam.
Nie wiem czy mowic mojemu. Wczoraj mowil ze i tak pojedziemy. Jak teraz nie pojedziemy to nie bedziemy wiedziec ani jakie badania zleci ani tego czy moge pozniej sama jezdzic. Nie wiem co zrobic [emoji17]
1506495308-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@dżoł nie wiem co Ci powiedzieć moi lekarze zawsze mówili , ze czym szybciej tym lepiej .... mogę tylko zapytać Maliny dziś czy i kiedy on zleca badania po biochemicznej ale nie wiem czy Ci to nie zamiesza w głowie masz już miesiączkę?

To może chociaż ja zakończę dzień pozytywną wiadomością. My już po wizycie, dzieć żyje i ma się dobrze, tylko matkę ma w głębokim poważaniu
emoji4.png
spała sobie kruszyna zwinięta w rogalik głową w górę i znowu nie zobaczyliśmy co tam chowa między nóżkami
emoji14.png
. Mamy już prawie połowę za sobą a bestia nadal uparcie nie chce nic pokazać
emoji4.png
cóż prenatalne za niedługo to może wtedy. Szyjka długa na 4 cm, zamknięta. Serduszko bije 160. Wachnięciami w morfologii mam się na razie nie przejmować, jeszcze daleko do przekroczenia norm niepokojących dla ciężarnych. Pamiętacie rozmawiałyśmy kiedyś o nowych wytycznych dot. Acardu (dawka150) Rajtar-Ciosek uważa, że taka dawka w połączeniu z heparyną to będzie stanowczo za dużo i my zostajemy przy 75, po raz kolejny podkreśliła, że godzina przyjmowania nie ma znaczenia.
@kas90 czy u Ciebie cytologię też pobierała dopiero po 20 tc? Szok, ale dzisiaj było tylko 10 minut opóźnienia. Aż nie wierzę, że już jestem w łóżku
emoji14.png

@bertha czy w dalszym ciągu jesteś zainteresowana heparyną skoro pojawił się lekarz, który widzi podstawy do refundacji? Napisz mi na priv. adres jeśli tak. Mam miesięczny zapas
emoji4.png

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mialam pobieraną cytologię w zeszlym tyg dopiero, niby zeby blizej porodu. A tak to robilam przed ciążą. A upominasz się o zmierzenie szyjki? Bo mi nie mierzy, tylko na fotelu sprawdza i mowi, ze wszystko tam oki. Zazdraszczam krótkiego oczekiwania. Ja tylko raz tak miałam :p
Zastanawiam się nad robieniem na własną rękę crp. Ty @Porzeczka1234 robisz/bedziesz robic?

@dżoł a ja myślę,że po prostu w trakcie ronienia, czy też zaraz po mogą być wyniki zafałszowane. Wg mnie doc.Paśnik wie co mówi. Ale to już sama musisz zdecydować czy mu ufać,czy nie:/

@Porzeczka1234 jak bys mogla to poprosze zapytaj, ja juz koncze krwawic.
Najwyzej powiem dr P ze znam przypadki ze od razu mialy zlecone badania i czy na wlasne "ryzyko" poniesiemy podwojne koszty gdyby trzeba bylo powtorzyc badania.
@burczuś ufam mu bo wiem ze jest dobry, tylko czemu sa sprzeczne info w identycznych sytuacjach. Jedni mowia ze od razu, drudzy zeby odczekac.
Mojemu ginowi z gamety tez ufam bo w zyciu bym nie pomyslala ze sam skieruje mnie do P, myslalam ze bedzie ciagnal kase, proponowal iui czy inv.

reklama
Dziewczyny a ja mam pytanie takie: czy któraś zna klinikę InviMed w Katowicach? Jest tam jedna (przynajmniej jedna) Pani Doktor, która ogarnia immunologię. Czy ktoś miał styczność z tą kliniką?

Do góry