reklama
Porzeczka1234
Fanka BB :)
@bertha kochana super ,że dostałaś heparynę na ryczałt. Ja powiem tak w pierwszej ciąży krwiak do 20 tygodnia leków zero, w drugiej ciąży na początku 0,2 heparyny krwiak był mały po zwiększeniu dawki na 0,4 znikł. Teraz dawka od początku 0,6 zero krwiaków teoria heparyna + acard zero krwiaków u mnie się sprawdza. Malina zawsze mówi , że jak krwawienie to acard odstawić heparynę nie.
@matulkaa super kochana to wstydzioch ten dzidziol ale ważne, że zdrowe.
@magda1208 jak się czujesz ????
@pixi.nova spałaś w ogóle ?
Dziewczyny może któraś miałaby chęć wysłać jakiś grosik na karetkę dla wcześniaków
Link do: Wyścig po życie - ratujemy wcześniaki!
@matulkaa super kochana to wstydzioch ten dzidziol ale ważne, że zdrowe.
@magda1208 jak się czujesz ????
@pixi.nova spałaś w ogóle ?
Dziewczyny może któraś miałaby chęć wysłać jakiś grosik na karetkę dla wcześniaków
Link do: Wyścig po życie - ratujemy wcześniaki!
Ostatnia edycja:
roxie123
dżoł
Takie info dostalam.
Nie wiem czy mowic mojemu. Wczoraj mowil ze i tak pojedziemy. Jak teraz nie pojedziemy to nie bedziemy wiedziec ani jakie badania zleci ani tego czy moge pozniej sama jezdzic. Nie wiem co zrobic [emoji17]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem czy mowic mojemu. Wczoraj mowil ze i tak pojedziemy. Jak teraz nie pojedziemy to nie bedziemy wiedziec ani jakie badania zleci ani tego czy moge pozniej sama jezdzic. Nie wiem co zrobic [emoji17]
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Porzeczka1234
Ja mialam pobieraną cytologię w zeszlym tyg dopiero, niby zeby blizej porodu. A tak to robilam przed ciążą. A upominasz się o zmierzenie szyjki? Bo mi nie mierzy, tylko na fotelu sprawdza i mowi, ze wszystko tam oki. Zazdraszczam krótkiego oczekiwania. Ja tylko raz tak miałamTo może chociaż ja zakończę dzień pozytywną wiadomością. My już po wizycie, dzieć żyje i ma się dobrze, tylko matkę ma w głębokim poważaniuspała sobie kruszyna zwinięta w rogalik głową w górę i znowu nie zobaczyliśmy co tam chowa między nóżkami. Mamy już prawie połowę za sobą a bestia nadal uparcie nie chce nic pokazaćcóż prenatalne za niedługo to może wtedy. Szyjka długa na 4 cm, zamknięta. Serduszko bije 160. Wachnięciami w morfologii mam się na razie nie przejmować, jeszcze daleko do przekroczenia norm niepokojących dla ciężarnych. Pamiętacie rozmawiałyśmy kiedyś o nowych wytycznych dot. Acardu (dawka150) Rajtar-Ciosek uważa, że taka dawka w połączeniu z heparyną to będzie stanowczo za dużo i my zostajemy przy 75, po raz kolejny podkreśliła, że godzina przyjmowania nie ma znaczenia.
@kas90 czy u Ciebie cytologię też pobierała dopiero po 20 tc? Szok, ale dzisiaj było tylko 10 minut opóźnienia. Aż nie wierzę, że już jestem w łóżku
@bertha czy w dalszym ciągu jesteś zainteresowana heparyną skoro pojawił się lekarz, który widzi podstawy do refundacji? Napisz mi na priv. adres jeśli tak. Mam miesięczny zapas
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Zastanawiam się nad robieniem na własną rękę crp. Ty @Porzeczka1234 robisz/bedziesz robic?
dżoł
@Porzeczka1234 jak bys mogla to poprosze zapytaj, ja juz koncze krwawic.
Najwyzej powiem dr P ze znam przypadki ze od razu mialy zlecone badania i czy na wlasne "ryzyko" poniesiemy podwojne koszty gdyby trzeba bylo powtorzyc badania.
@burczuś ufam mu bo wiem ze jest dobry, tylko czemu sa sprzeczne info w identycznych sytuacjach. Jedni mowia ze od razu, drudzy zeby odczekac.
Mojemu ginowi z gamety tez ufam bo w zyciu bym nie pomyslala ze sam skieruje mnie do P, myslalam ze bedzie ciagnal kase, proponowal iui czy inv.
Najwyzej powiem dr P ze znam przypadki ze od razu mialy zlecone badania i czy na wlasne "ryzyko" poniesiemy podwojne koszty gdyby trzeba bylo powtorzyc badania.
@burczuś ufam mu bo wiem ze jest dobry, tylko czemu sa sprzeczne info w identycznych sytuacjach. Jedni mowia ze od razu, drudzy zeby odczekac.
Mojemu ginowi z gamety tez ufam bo w zyciu bym nie pomyslala ze sam skieruje mnie do P, myslalam ze bedzie ciagnal kase, proponowal iui czy inv.
reklama
Podziel się: