reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@marshia, ja tež zauważylam, ze z kazdym dniem beta przyrastala procentowo coraz wolniej, widac to bylo na wykresie, choc ja przyrost i tak mialam spory (slyszalam, ze beta tak szybuje przy dziewczynkach). Nie zawsze beta musi byc spektakularna, wazne ze zdecydowanie rosnie.
@Porzeczka1234, ja wlasnie wracam z Rossmana i apteki. Wydałam chyba całą fortunę:p (z kartą są teraz promocje na pampersy, chusteczki itp) ale chyba mam juz wszystko. Po niedzieli chcę rozkładać łozeczko...

@pixi.nova ja bylam mega zdziwiona jak moja obecna ginka polecna przez wiele dziewczyn leczacych nieplodnosc pierwsze pytanie jakie mi zadala to pytanie o homocysteine ktora jej zdaniem powoduje poronienia. Na obnizenie zaleca wlasnie metyle. Takze sa lekarze wierzacy w ta teorie poparta przykladami, ze ta droga pomaga.
Maciejka Ty chyba z Łodzi jesteś prawda? Czy mogę zapytać u kogo się leczysz?

@marshia beta rośnie [emoji4] nie stresuj fasolki [emoji4] naprawdę czasami niepotrzebnie porównujemy swoje wyniki np. Bety. Każda ciąża jest inna, a wywołuje to tylko niepotrzebne stresy. Głowa do góry.
@kas90 no to powolutku zaczynamy wsteczne odliczanie [emoji4] dzięki za rady odnośnie witamin. Kupiłam dziś ten prenatal Dha. Jest o połowę tańszy niż Omegamed Pregna [emoji8]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia wpisz kalkulator belly best friend ale razem bo mi tu nie pozwala tego wkleić i wpisz dane dokladnie z godziną zobaczysz pisze w normie troszkę się uspokoisz

@kas90 ile kupiłaś papów i chusteczek bo ja 3 paczki tego i tego chyba mi starczy na początek i ile tych majtów jednorazowych bo ja 5 szt i też myślę czy nie za mało

Dzięki porzeczus - wpisuje za każdym razem w ten właśnie :) Może faktycznie naprawdę jest dobrze i nie może rosnąć wciąż o 200% czy 300% u każde dziewczyny....
Trochę się uspakajam, ale dawkę chyba faktycznie wezmę 0,6, skoro wazę więcej niż 60. Najwyżej potem wrócę do 0,4 - pytanie czy tam będzie można?

Nie dziękuję aby nie zapeszyć staram się nie nastawiać tylko brać wszystko na spokój i z chłodną głową . Zobaczymy co los przyniesie. Z tymi zastrzykami to nigdy nie poruszałam tematu i sama nie wiem dla czego nie zapytałam . Zazwyczaj zadaję dużo pytań. Co do pęcherzyka 25mm to moja ginekolog powiedziała , że martwi ją krew, która jest w środku i marne szanse aby pękł.
Po clostilbyget czuję się źle mam silną owulację .
@roxie123 Nie ustanie wspieram w walce .
@marshia Jestem przekonana , że fasolka ma się dobrze i będzie rosła z dnia na dzień . Modlitwa zapewniona.
@pixi.nova Powodzenia
@marzycielka81 @dżoł @burczuś Życzę zdrówka i wytrwałości w dążeniu do celu.
@kas90 @porzeczka1234 Kochane wspieram nieustannie . Można by rzec , że jesteście na końcówce. Ogromnie się cieszę z waszego szczęścia.
@mickey* Miło, że w końcu jest jakieś światełko w tunelu i plan działania.
Całą resztę brzuchatek i tych które czekają na brzuszek z utęsknieniem wspieram.Pozdrawiam mamusie i ich cudowne pociechy.

reklama
Dziewczyny- rzadko się tu udzielam, ale podczytuję. Mam teraz dwa pytania i może podzielicie się ze mną swoim doświadczeniem, konkretnie dziewczyny które rodziły biorąc clexane i w ciąży przyjmowały euthyrox.
@susana @nafoczka reszty nicków nie pamiętam..
1. Jak było u Was ze znieczuleniem na clexanie? Odstawilyscie wcześniej, rodziłyście po 12h od zastrzyku, był problem ze znieczuleniem czy nie? Słyszałam że musi upłynąć 12 lub nawet 24h od zastrzyku, z drugiej strony 0,4 to nawet według anestezjologów dawka profilaktyczna. 2. Czy odstawiłyście euthyrox z dniem porodu? Przyjmuję dawkę 25, dobrze się na niej czuję, moja lekarka radzi żeby po porodzie odstawić,ale zastanawiam się czy na pewno zrobić to tak od razu.
Mam nadzieję, że niedługo będzie mi dane opisać swoją historię na wątku o ciążach zakończonych sukcesem. tymczasem leci 37 tc.
Trzymam kciuki za Was wszystkie, walczycie tak dzielnie! Życzę Wam dużo siły, teraz trzymam szczególnie mocno kciuki za @marshia i @pixi.nova.
I za @burczuś- Twoje posty są przepełnione mądrością, optymizmem i...cierpliwością (tej chyba najczęściej w naszej sytuacji brakuje). Jestem pewna, że Twoja córka doczeka się brata lub siostry.
Pozdrawiam Was serdecznie.
Ja rodzilam na clexanie i eutyroxie. Clexan podali mi o polnocy a zabieg mialam miec ok 9. Ale mieli nagle przypadki i ostatecznie ciecie bylo ok 13. Wieczorem o polnocy znow normalnie dali mi clexane i bralam do 6tyg po porodzie.
Eutyrox bralam w ciazy 75 w dzien ciecia rano na czczo tez bralam. Dzien pozniej zmniejszyli do 50. Niby to standard ze po porodzie sie zmniejsza o 25. I kontroluje po 3-4tyg tsh. Wiec moze dlatego masz odstawic bo bierzesz najmniejsza dawke

Pixie - trzymam mocno kciuki

@Destino - 23 tyg ladnie, jeszcze troszke. Trzymam kciuki byscie dotrwali do 40tc ale choc niech minie ten 30tc to troszke odetchniesz. Bedzie dobrze, musi byc

Do góry