reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Zrobiłam dziś betę, żeby sprawdzić dynamikę wzrostu. Najpierw było o 270% z dnia na dzien, potem w ciągu 3 dni 440% - super..... wczoraj średnia od pierwszej do wczoraj to 85%....
od wczoraj do dziś z 693 na 967 - 38% w ciągu dnia. Jeśli się utrzyma to i tak znów całościowa średnia spada (a 38x2 to jyz nawrt nue 85 tylko 76....)
Proszę pomódlcie się się miją fasolkę.
Hacdxis wstrzykiwane 1,5 strzykawki.
@Destino ta częściowo zużyta będzie do wyrzucenia prawda???
Czemu dzis robilas? Nie lepiej po 48godz? Tylko katujesz sie niepotrzebnie i stresujesz siebie i kropka. Uwierz w te kropeczke, ja tez nie mialam super bety, ciaza najpierw o ponad tydz mlodsza, 2 lekarzy mowilo ze cud sie zdarzyl ze zaszlam z prl ponad 80 i ze drugiego cudu nie bedzie ze tak czy inaczej organizm odrzuci ze lepiej wczesniej niz pozniej itp dyrdymaly. Zbadalam bete tylko 2 razy, jadlam progesteron na potege i wierzylam w mojego kropka. Wierzylam z calego serca. Jestem szczesliwa mamusia[emoji2]

reklama
@marshia wpisz kalkulator belly best friend ale razem bo mi tu nie pozwala tego wkleić i wpisz dane dokladnie z godziną zobaczysz pisze w normie troszkę się uspokoisz

@kas90 ile kupiłaś papów i chusteczek bo ja 3 paczki tego i tego chyba mi starczy na początek i ile tych majtów jednorazowych bo ja 5 szt i też myślę czy nie za mało

Porzeczko pytanie nie do mnie ale coś Ci powiem :-)

Więcej póki co nie kupuj, bo może okazać się (odpukac, tfu-tfu) że Twoje Maleństwo nie będzie dobrze reagowało na ten rodzaj pampersow/chusteczek które kupiłaś. Oby tak nie było, ale niestety zdarza się to i to dość często.

Po drugie (to tyczy pampersow) nigdy ostatecznie w 100% nie znamy wagi dziecka. Znam dziewczyny które nawet nie wlozyly dzieci w pampersy 1 bo były "za duże", albo za "pulchne" i takie pieluchy po prostu wbijaly się dzieciakom w nóżki więc zawsze lepiej takie rzeczy dokupić nawet po kilku dniach, jak zobaczysz że Mała dobrze na nie reaguje :-)

To tak ode mnie z mojej perspektywy.

A jeśli o majtki chodzi to ja kupiłam jedno opakowanie (5 sztuk) i byłam pewna że nawet tego nie wykorzystam. I dzięki opatrzności dostałam jeszcze dwa opakowania takich gaci od znajomej. Jutro mija 2 tygodnie jak Michaska się urodziła, a ja chodzę tylko w tych gatkach że względu na szwy po cc. Inna bielizna po prostu mnie uwiera na wysokości blizny.
Sama musisz ocenić. Znam osoby które w ogóle nie nosiły tej bielizny jednorazowej, a ja z kolei nie wyobrażam sobie założyć póki co zwykła. Może to też kwestia tego, że Ja mam szwy rozpuszczalne, nie ściągają mi ich, więc czekam jak same się "rozpuszcza".

@marshia wpisz kalkulator belly best friend ale razem bo mi tu nie pozwala tego wkleić i wpisz dane dokladnie z godziną zobaczysz pisze w normie troszkę się uspokoisz

@kas90 ile kupiłaś papów i chusteczek bo ja 3 paczki tego i tego chyba mi starczy na początek i ile tych majtów jednorazowych bo ja 5 szt i też myślę czy nie za mało
PAmpersy 1 paczke (bo siostra mi chce kupic po porodzie takie rzeczy, bo wszystko inne mam), chusteczki pampers sensitive 4 pojedyncze (a byly pakowane po 2 paczki). Majtki poporodowe mam z 8 szt (tylko takie siateczkowe jakby, one niby nie są jednorazowe, ale zastosuje jako jednorazowe, lepiej trzymają). Kup duzy rozmiar, bo ten podklad musi sie jeszcze zmiescic.

@Kitki, dziekujemy za rady:* czyli to tak naprawdę juz w szpitalu powinni decydowac o lekach? I oni je dają?

Czemu dzis robilas? Nie lepiej po 48godz? Tylko katujesz sie niepotrzebnie i stresujesz siebie i kropka. Uwierz w te kropeczke, ja tez nie mialam super bety, ciaza najpierw o ponad tydz mlodsza, 2 lekarzy mowilo ze cud sie zdarzyl ze zaszlam z prl ponad 80 i ze drugiego cudu nie bedzie ze tak czy inaczej organizm odrzuci ze lepiej wczesniej niz pozniej itp dyrdymaly. Zbadalam bete tylko 2 razy, jadlam progesteron na potege i wierzylam w mojego kropka. Wierzylam z calego serca. Jestem szczesliwa mamusia[emoji2]

Zrobiłam wczoraj - gin kazał, sprawdzić czy jedt ok 1500, żeby zobaczyć czy coś wyjdzie już na usg czy mam czekać tydzień. A ze przestraszyłam się, ze wartość jest dużo niższa niż sobie przeliczyłam wg poprzednich wzrostow, to pobiegłam sprawdzić czy wciąż rośnie czy to już spadek... (mam doswiafczenia poprzednich ciąż ze spadkiem, wiec nie umiem żyć w niepewności).
Jutro tez sprawdzę (taka mija natura), żeby mieć średnią z 48 h dla niego.
Gdybym nie sprawdziła dxis i nie zobaczyła, ze rośnie - panikowalabym. Teraz się już uspokoiłam na tyle ile umiem :)
W fasolkę nieustannie wierzę, ale muszę tez mieć dowód, ze wciąż idzie w dobrym kierunku.

@Porzeczka1234 kup gatki takie siateczkowe, sa pakowane po 2szt sle sa wielorazowe i mozna przeprac i szybko schna. Sa super. Nie uciskaja i po cesarce bardzo sie sprawdzaja bo sa przewiewne. Bardzo polecam. Przy corce mialam jednorazowe takie z frizeliny czy czegos podobnego i musialam sobie wycinac nozyczkami takie "okienko" zeby blizna oddychala. To byl warunek zebym mogla je miec. Inaczej lekarz kazal sciagnac. Teraz przy tych siateczkowych nie mialam takich problemow. A dostep powietrza do blizny bardzo wazny a chyba bedziesz miala cc prawda? Wtedy blizna szybko i ladnie sie goi a po co ci jeszcze problemy z blizna przy maluszku. Moja przyjaciolka tak sie zalatwila i miesiac bujala sie z ropiejaca blizna i strupkami itp. Mi na 8 dobe sciagali szwy i mialam pieknie wygojone, az pielegniarki zdziwione. Takze warto pamietac. Mylam blizne bialym jeleniem i octeniseptem spryskiwalam. Octeniseptem tez traktowalam kikut pepowinowy synka. Odpadl pieknie po 7 dniach

Dzięki porzeczus - wpisuje za każdym razem w ten właśnie :) Może faktycznie naprawdę jest dobrze i nie może rosnąć wciąż o 200% czy 300% u każde dziewczyny....
Trochę się uspakajam, ale dawkę chyba faktycznie wezmę 0,6, skoro wazę więcej niż 60. Najwyżej potem wrócę do 0,4 - pytanie czy tam będzie można?

Kochana trzymam kciuki [emoji1360][emoji847][emoji173]️na pewno wszystko jest dobrze !
Nie znam się na przyrostach bety a widze jednoznacznie , że Beta jednak idzie do góry a nie na dół !! Przypadek ??? Nie sadzę !! [emoji79][emoji173]️

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Ostatnia edycja:
Zrobiłam wczoraj - gin kazał, sprawdzić czy jedt ok 1500, żeby zobaczyć czy coś wyjdzie już na usg czy mam czekać tydzień. A ze przestraszyłam się, ze wartość jest dużo niższa niż sobie przeliczyłam wg poprzednich wzrostow, to pobiegłam sprawdzić czy wciąż rośnie czy to już spadek... (mam doswiafczenia poprzednich ciąż ze spadkiem, wiec nie umiem żyć w niepewności).
Jutro tez sprawdzę (taka mija natura), żeby mieć średnią z 48 h dla niego.
Gdybym nie sprawdziła dxis i nie zobaczyła, ze rośnie - panikowalabym. Teraz się już uspokoiłam na tyle ile umiem :)
W fasolkę nieustannie wierzę, ale muszę tez mieć dowód, ze wciąż idzie w dobrym kierunku.
No tak, taka juz nasza natura mam po przejsciach. Trzymam mocno kciuki za jutrzejszy wynik

Marshia po co katujesz sie tą beta??? Przeciez nawet przy pustym jajku plodowym sa prawidlowe przyrosty... beta nie jest wyznacznikiem dobrze rozwijajacej sie ciąży! Daje tylko ogólny obraz. Mi z Adasiem w 4 tyg przyrosla o 112% i ani nawet nie myslalam jej powtarzac bo niby co by mi to dalo, oprocz dodatkowego stresu? Na prawde dwa pomiary w zupelnosci wystarcza.

@agatush kochanie Ty jako mamusia ziemskiego dzidziusia jak najbardziej możesz mi doradzić i dziękuję Ci za to wiesz to kupię jeszcze paczkę tych majtosów bo muszę kupić jeszcze wanienkę to tam są takie rzeczy i też właśnie nie kupię tych pampów więcej i chusteczek mieszkam może 800 m od Rossmann to mąż najwyżej podejdzie jak coś braknie czy nie będzie służyć.

@kas90 ja kupiłam takie podkład z cannpolu one mają kształt wielkiej ogromnej podpaski kosztują cos 6 zł a wszystkie koleżanki co rodziły w tym roku tak mi radziły że wsiąka wszystko nie rusza się i bardziej komfortowe. Majtki mam siateczkowe takie kazała mi kupić gin żeby psiocha się wietrzyła haha.

@marshia będzie dobrze ja co do Ciebie mam jakieś dobre przeczucia. Niech kropek rośnie w siłę wierzę w niego i będę się za Was modlić

Zresztą na @pixi.nova tez i za wszystkie zafasolkowane z duzymi brzuszkami,mniejszymi i tymi które mają dopiero się niedługo zagnieździć w brzuszkach mam.

@Kitki dziękuję octenisept kupiony czyli siateczkowe wielorazowe? Chyba widziałam takie muszę zapytać jak będę tą wanienke kupować kochane jesteście. Próbuje to połapać wszystko ale trochę tego jest. Mała ułożona pośladkowo zobaczymy czy się obrociła ale moja dr oponuje przy cc trzyma rękę na.pulsie a mnie to wszystko jedno byle zdrowa cała i żywa była nasza kruszka

reklama
Kochane nie ma akcji serca juz jest po wszystkim..
W czwartek moze wezmie mnie do szpitala i podadza mi tabletki nie chce zabiegu. Moze uda mi sie ja namowic zeby dala mi je do domu...

Lekarka poleca mi bardzo ta klinike novum z warszawy. Mowila zebym koniecznie tam jechala.
Moze uda nam sie tam jutro pojechac a w czwartek isc do szpitala.

Nie mam w sobie juz nawet lez... to straszne ale po tym co przezylam nie mam w sobie juz tylu emocji.

Powiedziala tez, zebysmy koniecznie zbadali material bo wg niej ta ciaza byla obarczona chorobami. Mowi, ze to w ogole wygladala jak jakas dziwna ciaza blizniacza, ze te zarodki wygladaly jak zlaczone ze soba. Glowa byla jakas dziwna, za duza...

Mowi, ze te wczesniejsze ciaze wyglalay normalnie na usg a ta zupelnie zle... Mowila ze wtedy organizm jakby odrzucal te zarodki a teraz nie mialam tych plamien, boli brzucha. Sama nie wiem... Pierwszy raz poronilam w sumie w 9 tygodniu a ciaza zatrzymala sie tez w 8...

To jest jakis wiekszy problem u mnie. One zawsze koncza sie w osmym... Zawsze jest akcja serca i koniec..
Juz sama nie wiem ale z Jerzak rezygnuje. Zobacze to Novum w warszawie. Ona mowila zeby porozmawiac z kims madrym od invitro. Wtedy wyselekcjonuja najlepsze zarodki i mozna uniknac takich sytuacji... Juz sama nie wiem.

Mam dosyc..
Pojade tez do Lodzi do tego pasnika. Nie wiem juz gdzie jechac..

Napiszcie prosze czy do tych badan immunologicznych trzeba byc na czczo to allo mlr itd? Bo jadac do warszawy moze bysmy wjechali do lodzi odrazu oddac krew.
@dżoł wyslesz mi na priv liste badan i godziny kiedy ten lab jest czynny?

Do góry