reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@magda1208 udanej owulki i powodzenia!
@pixi.nova mam nadzieję że się okaże że wszystko jest dobrze
@kas90 napiszesz z jakich firm masz te witaminy?
Ja nie mam mutacji MTHFR ale niektórym osobom bez lekarze też zalecają metyle np @agatush wiec myślę że może brać?
Tak ja mutacji nie mam a brałam że względu na wysoką homocysteine. I brałam przed ciążą i cała ciążę do samego końca.

reklama
Która duszyczka chce ???
Te luzem do listopada a te drugie do lutego
1506421032-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@bea25ta ja tez zapisalam sie na kariotypy na nfz i staralam sie o dzidzi.
Od razu po poronieniu bylam prywtanie u genetyka i pytalam czy moge tak zrobic ,powiedziala,ze oczywiscie jesli biore pod uwage urodzenie chorwgo dziecka jesli np cos wyjdzie nie tak w tych kariotypach.
Choc sama po wywiadzie zaznaczyla,ze szanse na zly kariotyp sa male.

@magda1208 trzymam kciuki[emoji5]

@marshia a Ty dzis robilas bete czy jutro?

@matulkaa ja biore te same dha od 13 tyg co @kas90 tez w dawce 300

@melania86 zycze szczesliwego rozwiazania[emoji5]

@pixi.nova kciuki za wizyte,blagam przynies dobre wiesci bo osatatnio forum nam posmutnialo[emoji17]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Zrobiłam dziś betę, żeby sprawdzić dynamikę wzrostu. Najpierw było o 270% z dnia na dzien, potem w ciągu 3 dni 440% - super..... wczoraj średnia od pierwszej do wczoraj to 85%....
od wczoraj do dziś z 693 na 967 - 38% w ciągu dnia. Jeśli się utrzyma to i tak znów całościowa średnia spada (a 38x2 to jyz nawrt nue 85 tylko 76....)
Proszę pomódlcie się się miją fasolkę.
Hacdxis wstrzykiwane 1,5 strzykawki.
@Destino ta częściowo zużyta będzie do wyrzucenia prawda???

Zaawansowane brzuchatki @Porzeczka1234 @kas90 @Destino a wy jakie mialyscie zalecenia od waszych lekarzy odnosnie metyli? Jakie dawki w ciazy? Bo rozumiem, ze nikt poza zacnym hematolgiem nie uwaza tego za szarlataństwo? ;):crazy:
@pixi.nova ja bylam mega zdziwiona jak moja obecna ginka polecna przez wiele dziewczyn leczacych nieplodnosc pierwsze pytanie jakie mi zadala to pytanie o homocysteine ktora jej zdaniem powoduje poronienia. Na obnizenie zaleca wlasnie metyle. Takze sa lekarze wierzacy w ta teorie poparta przykladami, ze ta droga pomaga.

@magda1208 trzymam kciuki bardzo mocno

@roxie123 jeszcze Ci się przydadzą.

@marshia kochana pomodle się za Was a co na to lekarz bo ja robiłam zawsze betę co 2 dni i nie wiem jak do tego się odnieść

@pixi.nova kciuki wierzę że będzie dobrze

A ja biorą fembinon 2 od jakiegoś 21-23 tygodnia bo moja homocysteina ciągle na poziomie 3,8 także uznałam że chyba starczy metyli. Dziś nasze bobo od rana się zbudowało i tylko lekko mamę kopało więc jak zwykle panika i tak koło 12 zaczęła się odzywać i dość mocno kopać to pojechałam na zakupy i oczywiście w sklepie harce . Dziś zaczęłam pranie ubranek białych trochę tego mam przyznam. I dziewczyny Zastanawiam się czy jednak jak my się martwimy że np dziecko nie kopie i jesteśmy w stresie to dziecko też jest w stresie taka refleksja mi przyszła. Przyszła mi też paczka z apteki więc dla dzidzi też mam juz kosmetyki i dla siebie rzeczy do szpitala. Czekamy jeszcze na pościel ochraniacze itd potrzebna nam jeszcze wanienka i bielizna dla mnie

@marshia który to dzień po owu?

Ostatnia edycja:
@Porzeczka1234 jutro tez zbadam, bo niby co te 2 dni są wiarygodne.... Zrobiłam, żeby porównać te dynamikę wzrostu z 2 odczytów. Czy jest na tym samym poziomie. Czyli z dziś do wczoraj (39,5%) i z jutra do dziś (czy nie spada). Wtedy mam tez z 48 godzin wiadomo.
Wiem, ze nerwy niewskazane dla mojego bobofrucija, ale całe się trzęsę i nie mogę tego opanować

@Porzeczka1234 jutro tez zbadam, bo niby co te 2 dni są wiarygodne.... Zrobiłam, żeby porównać te dynamikę wzrostu z 2 odczytów. Czy jest na tym samym poziomie. Czyli z dziś do wczoraj (39,5%) i z jutra do dziś (czy nie spada). Wtedy mam tez z 48 godzin wiadomo.
Wiem, ze nerwy niewskazane dla mojego bobofrucija, ale całe się trzęsę i nie mogę tego opanować
Kochana wiem że się boisz jesteśmy z Tobą ktory to dzień od owu?badanie robiłaś o tej samej godzinie wczoraj i dziś? To ważne

reklama
Do góry