reklama
matulkaa
Fanka BB :)
Trochę sama [emoji4] prawie taki sam zestaw brałam wcześniej i poprostu przytaknęła, że tak może zostać. Od samego początku sygnalizowała, że przy moim mthfr, tylko zmetylowana forma kwasu wchodzi w grę [emoji4] A masz jakąś konkretną firmę tego DHA?@matulkaa, a dr Ci tak zaleciła, czy tak jak ja sama sobie trochę to ustalasz?
Może zamowiłabym coś z iherb [emoji5]
Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
iveo
@magda1208 udanej owulki i powodzenia!
@pixi.nova mam nadzieję że się okaże że wszystko jest dobrze
@kas90 napiszesz z jakich firm masz te witaminy?
Ja nie mam mutacji MTHFR ale niektórym osobom bez lekarze też zalecają metyle np @agatush wiec myślę że może brać?
@pixi.nova mam nadzieję że się okaże że wszystko jest dobrze
@kas90 napiszesz z jakich firm masz te witaminy?
Ja nie mam mutacji MTHFR ale niektórym osobom bez lekarze też zalecają metyle np @agatush wiec myślę że może brać?
KUpuję prenatal dha 600 (to są same kapsulki z olejami- dha, epa i wit E). I lykam 1 tabletke na dzien. Mowila, ze nie potrzeba mi 600 tylko 300 mg wystarczy. I tam mam 60 kapsulek.
No widzisz, a rok temu chciala mi dac kwas zwykly 15 mg, ale pokazalam jej te zalecenia od genetyka i moze sie wgłebila w temat mthfr.
No widzisz, a rok temu chciala mi dac kwas zwykly 15 mg, ale pokazalam jej te zalecenia od genetyka i moze sie wgłebila w temat mthfr.
melania86
Początkująca w BB
Dziewczyny- rzadko się tu udzielam, ale podczytuję. Mam teraz dwa pytania i może podzielicie się ze mną swoim doświadczeniem, konkretnie dziewczyny które rodziły biorąc clexane i w ciąży przyjmowały euthyrox.
@susana @nafoczka reszty nicków nie pamiętam..
1. Jak było u Was ze znieczuleniem na clexanie? Odstawilyscie wcześniej, rodziłyście po 12h od zastrzyku, był problem ze znieczuleniem czy nie? Słyszałam że musi upłynąć 12 lub nawet 24h od zastrzyku, z drugiej strony 0,4 to nawet według anestezjologów dawka profilaktyczna. 2. Czy odstawiłyście euthyrox z dniem porodu? Przyjmuję dawkę 25, dobrze się na niej czuję, moja lekarka radzi żeby po porodzie odstawić,ale zastanawiam się czy na pewno zrobić to tak od razu.
Mam nadzieję, że niedługo będzie mi dane opisać swoją historię na wątku o ciążach zakończonych sukcesem. tymczasem leci 37 tc.
Trzymam kciuki za Was wszystkie, walczycie tak dzielnie! Życzę Wam dużo siły, teraz trzymam szczególnie mocno kciuki za @marshia i @pixi.nova.
I za @burczuś- Twoje posty są przepełnione mądrością, optymizmem i...cierpliwością (tej chyba najczęściej w naszej sytuacji brakuje). Jestem pewna, że Twoja córka doczeka się brata lub siostry.
Pozdrawiam Was serdecznie.
1. Jak było u Was ze znieczuleniem na clexanie? Odstawilyscie wcześniej, rodziłyście po 12h od zastrzyku, był problem ze znieczuleniem czy nie? Słyszałam że musi upłynąć 12 lub nawet 24h od zastrzyku, z drugiej strony 0,4 to nawet według anestezjologów dawka profilaktyczna. 2. Czy odstawiłyście euthyrox z dniem porodu? Przyjmuję dawkę 25, dobrze się na niej czuję, moja lekarka radzi żeby po porodzie odstawić,ale zastanawiam się czy na pewno zrobić to tak od razu.
Mam nadzieję, że niedługo będzie mi dane opisać swoją historię na wątku o ciążach zakończonych sukcesem. tymczasem leci 37 tc.
Trzymam kciuki za Was wszystkie, walczycie tak dzielnie! Życzę Wam dużo siły, teraz trzymam szczególnie mocno kciuki za @marshia i @pixi.nova.
I za @burczuś- Twoje posty są przepełnione mądrością, optymizmem i...cierpliwością (tej chyba najczęściej w naszej sytuacji brakuje). Jestem pewna, że Twoja córka doczeka się brata lub siostry.
marzycielka81
Pixi.nova trzymam kciuki. Co Ty za hematologa trafilas. Masakra...
Magda trzymam kciuki.
Marshia trzymam kciuki.
Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Magda trzymam kciuki.
Marshia trzymam kciuki.
Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Marthi
@melania86 - trzymam kciuki za szybki i bezbolesny poród! ;* opisuj swoją historię jak najprędzej proszę
@pixi.nova - zatem czekam nieustannie na wiadomość :* co i jak!
@pixi.nova - zatem czekam nieustannie na wiadomość :* co i jak!
@iveo,
Folian- solgar
DHa- prenatal dha
Magnez- asmag
Jod- jodid (na recepte)
B6- swanson b12- now food (bralam do 14tc).
@matulkaa, mozesz sie zastanowic nad zmniejszeniem b12 i b6, bo to bardzo duze dawki (ja takie bralam do 14tc- porownaj sobie mp ze skladem femibionu) i juz dlugo brane, zeby sie jakos nie odkladaly
Folian- solgar
DHa- prenatal dha
Magnez- asmag
Jod- jodid (na recepte)
B6- swanson b12- now food (bralam do 14tc).
@matulkaa, mozesz sie zastanowic nad zmniejszeniem b12 i b6, bo to bardzo duze dawki (ja takie bralam do 14tc- porownaj sobie mp ze skladem femibionu) i juz dlugo brane, zeby sie jakos nie odkladaly
burczuś
Jejku bardzo Ci dziękuję za taki komplement! Bardzo miło mi się zrobiło:*Dziewczyny- rzadko się tu udzielam, ale podczytuję. Mam teraz dwa pytania i może podzielicie się ze mną swoim doświadczeniem, konkretnie dziewczyny które rodziły biorąc clexane i w ciąży przyjmowały euthyrox.
A więc trzymam kciuki za szczęśliwe i bezbolesne rozwiązanie ciąży W Twoich pytaniach nie pomogę, bo swoją córkę urodziłam 8,5 roku temu bez żadnych "dziwnych" historii bez tabunu leków-które teraz bardzo by pomogły, gdyby tylko się udało :/ Ale na pewno któraś z dziewczyn Ci odpowie Na pewno @nafoczka jest obeznana w temacie Może napisz do niej na priv, to nie zginie w gąszczu tylu postów
reklama
roxie123
@magda1208 3mam kciuki żeby zaskoczyło w tym cyklu
@pixi.nova tak przeczuwałam wizytę u Ciebie... dawaj znac od razu, mam nadzieję ,że wszystko się dzisiaj wyjaśni i będzie wszystko w porządku z dzidzią
Ja metyle biorę cały czas po jednej dziennie
@pixi.nova tak przeczuwałam wizytę u Ciebie... dawaj znac od razu, mam nadzieję ,że wszystko się dzisiaj wyjaśni i będzie wszystko w porządku z dzidzią
Ja metyle biorę cały czas po jednej dziennie
Podziel się: