reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny mi sie wydaje ,ze ci lekarze z pakoetow lux medu czy medicoru to jakies niedouki ktorzy sie doszkalaja a ktorych nikt nie chcial. Nie posiadaja wiedzy i jeszcze noe widzialam zeby ktos wyszedl od nich z konkretna wiedza. Wyslalam kolezanke do gina z bolami przedmiesiaczkowymi mowie ze moze masz endometrioze. Poszla do lux medu, zrobiono jej usg wszystko super , powiedzial ze bol jej minie jak zajdzie w ciaze. No masakra nie pytal a moze nie ma z kim w ta viaze zajsc?? Dla mn szkoda czasu na takich jak oni.

@pixi.nova nie bylas na usg dla obalenia doagnozy?? Kiedy idziesz??

@roxie123 ja kariotypy robilam w rzeszowie na nfz ćzekalam 3mies. Zadzwon i w miedzyczasie zaklepanej wizyty staraj sie nadal. Ja mam kariotypy z mezem prawidlowe w rodzinie wszyscy zdrowi chyba tez na umysle nie wliczajac mnie a jednak wade wrodzona ma moje dziećko wiec tak jak w wiekszosci wad u dzieci to czysty przypadek.

@marshia ja bete badalam 2 razy i mialam 235po 48 kolo 500 tez sie martwilam . Jak pisalam na poczatku mialam wyzsze dawki i clexanu 0,8 i encortonu 15 ze wzgledu na wage i dzieki radom dziewcxyn.

reklama
@iveo zapisze jeśli będę musiała mam jednak nadzieje ze do stycznia będę w ciąży
@pixi.nova ale się nasluchalas masakra szkoda gadać... A kiedy masz usg kochana ?
@bea25ta czyli teraz mogę zadzwonić się umówić tak bo co do załatwienia skierowania to dopiero po @ pójdę na wizytę a nie wiem kiedy to będzie. Mogłabym Cię prosić o jakiś kontakt i co tam mam powiedzieć? :*

Dziewczyny to mam ten tydzień brać encorton 5tke czy połowę z 5 ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@iveo zapisze jeśli będę musiała mam jednak nadzieje ze do stycznia będę w ciąży
@pixi.nova ale się nasluchalas masakra szkoda gadać... A kiedy masz usg kochana ?
@bea25ta czyli teraz mogę zadzwonić się umówić tak bo co do załatwienia skierowania to dopiero po @ pójdę na wizytę a nie wiem kiedy to będzie. Mogłabym Cię prosić o jakiś kontakt i co tam mam powiedzieć? :*

Dziewczyny to mam ten tydzień brać encorton 5tke czy połowę z 5 ?

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Chyba @Destino Ci pisała jak schodzić? Czy to była @suzana?

@marshia - nie dziwię się Twoim nerwom przed wynikami, sama się zawsze bardzo stresowałam i nie mogłam ich doczekać.
Daj znać co i jak :*

@bertha - super, że masz tam czysto!! :)

@roxie123 - kraków jest piękny!!! warto byś go zobaczyła i odwiedziła :) zakochasz się w tym magicznym miejscu, starówka... boska!

@roxie123 - powoiem Ci tak, psychika jest bardzo ważna (przeczucia też), ale niestety nie zawsze się to sprawadza... W drugiej ciąży byłam nastawiona tak, że to jest ta ciąża, ta dobra, ta zdrowa, ta szczęśliwa.
Nie myslałam nawet, że coś złego się z nią stanie. I co? I dupa, maluch umarł, a do tego miał letalną wadę genetyczną trisomię 16 chromosomu. Jak? Przecież byłam święcie przekonana, że teraz jest git. Niestety, realia okazały się zupełnie inne... Może więc lepiej, że sama brałaś pod uwagę/miałaś negatywe przeczucia i Cię ta bio aż tak nie przeraziła. Ja miałam szok, po drugiej stracie i to taki, który na pare miesięcy wybił mnie totalnie z życia.
Teraz znowu mam pozytywne myslenie na przyszlosc, ale przeplatane tym, ze moze byc roznie, ze to juz ode mnie nie zalezy i bedzie tak jak Bog chce... Bo taka jest prawda, mozemy dmuchac, chuchać, leczyć się a i tak nie możemy sobie zagwarantować powodzenia w tej kwestii i nasze ciąże są trochę jak loteria. :(
U mnie w rodzinie zdarzały się po 1-2 poronienia, zwłaszcza po stronie taty rodziny (prababcia, babcia i ciocia - siostra ojca poroniły), ale od strony mojej mamy nikt... Nie było też wad genetycznych (raczej), a u mnie się zdarzyła i to ta najgorsza letalna, mimo, że mamy zdrowe kariotypy... Jaka jest na to odpowiedź? Nie ma, bo to się może zdarzyć każdemu jak widać...

@pixi.nova - masakra, co za gość ten hematolog :/ ehhh, jakbym słyszała moją ukochaną Panią hematolog, która musiała mi zwracać $$ za wizyty ;p wielka Pani profesor...
Metyle to szarlatanstwo, to się uśmiałam :D a on gadając o islamie, był poważny, mhmmmm.... ja jebe....
Teraz doczytałam Twój kolejny post, no więc odnośnie Pani profesor wszystko w temacie ;) ahh, szkoda gadać już na tych głąbów :/
Kotku kiedy robisz kolejne usg?

@Marthi dokładnie...
U mnie w rodzinie nie ma wad genetycznych ale z mamy strony były problemy z zajściem , moja ciocia i kuzynka walczyły o ciąże ... kuzynka poroniła 4 razy ma 2 chłopców , ciocia tez kilka razy poroniła po 5 latach miała pierwsze dziecko później po kolejnych 7latach drugie dziecko . Nigdy się nie badały ani jedna ani druga , nie brały leków nic... czekały aż się uda . Gdzieś ten problem został bo moja prababcia tez poroniła miała tylko moją babcie .
Ja mam natomiast inne zdanie...twierdze ,że bez pomocy medycyny nie mam szans ...

@marshia Wierzę , głęboko , że się uda i ty również staraj się odrzucać złe myśli
@roxie123 Będzie dobrze prędzej czy później doczekasz się maleństwa . Tak jak większość z nas dziewczyny mają dużo racji . W naszym przypadku nie ma 100 % pewności , że się uda wpływa na to wiele czynników, które muszą zadziałać w odpowiednim czasie i miejscu. Co do kariotypów to ja również mam prawidłowe a ostatnia ciąża z wadą genetyczną.
@bertha Cieszę się z dobrych wieści .
@pixi.nova Nieustannie trzymam kciuki i wierzę w mały cud.
@destnio Super , że mały ma się dobrze.
Jajestem po monicie i badaniach krwi.
Tsh - 1,22
Estradiol -1581
Prolaktyna podwyższona -33,45
Leukocyty wyszły mi podwyższone.
Endometrium 8,3 w12dc.
Pęcherzyki dwa w jajniku prawym 25mm i 15mm jeden przerośnięty i tu obawy o torbiel.
Jajnik lewy 21,6 i19,1
Tak to się przedstawia . Kolejny monit w czwartek w celu sprawdzenia czy była owulka.

Ostatnia edycja:
@roxie123 - u mnie jeszcze np. jeśli chodzi o te ciąże to po stronie rodziny ojca, dzieci ronione to byli zawsze chłopcy (u mojej babci, prababci i cioci)... Moje kuzynki (córki siostry taty, czyli cioci) - jedna od 11 lat nie może zajść w ciążę, ale nie leczy się bo ufa Bogu i ma takie a nie inne podejście... dziwne, ale cóż, już nikt nie namawia ich na badania i leczenie bo i tak nie chcą o tym rozmawiać i nie biorą pod uwagę, druga zaś kuzynka z bardzo wybujałym życiem (gdzie często imprezy, alkohol, papierosy i nawet dragi się zdarzały) urodziła dwie dziewczynki - zdrowe itd, a trzecią ciążę straciła jakoś w 7 tc i co? chłopak najprawdopodobniej.. znowu ta słaba płeć.. może więc u mnie to genetyczne? Moje drugie chore dziecko to też był chłopiec i też odszedł... nie wiem jak pierwsze, nie badaliśmy kosmówki po 1 utracie...ale może coś z tą płcią męską w mojej linii genetycznej też jest nie tak?

magda1208 - trzymam kciuki za owulkę! ;)

btw. @magda1208, @marzycielka81, @pixi.nova - na czym stanęło z naszym spotkaniem? :)

reklama
Do góry