reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@matulkaa o matko ... tyle aż trzeba czekać ;/ a macie tam do Tarnowa jakiś numer żeby zapytać kiedy wg jest możliwość ?
146468700

Ja próbowałam się do niego zapisać końcem października zeszłego roku po drugim poronieniu. I wtedy miał wstrzymane zapisy dla nowych dziewczyn. A kiedy ruszyły to dostałam się dopiero w lutym.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@ovli22 tak wszystko jest ok , jajowody drożne , zrostów brak
@nafoczka doczytałam że też do Przybycienia jeździłaś
@matulkaa już dzwonię ...

Do Przybycienia nie ma opcji w tym roku... po 4 stycznia dopiero zaczną rejestrować
I co tu robić teraz :<

@burczuś dokładnie... ja gdybym miała jedno dziecko , a nie mogła zajść znowu , to bym sobie dała spokój i nie obraźcie się na mnie , ale serio... dziękowałabym Bogu ,że mam to jedno i nie oczekiwałabym więcej

Ten Przybycień to z Tarnowa o tego chodzi ? bo mam 1,5 godz na Lwowską jak patrze na google
Tak masz rację. I nie jeden raz pisałam,że np mi o wiele łatwiej pozbierać się po stracie,bo mam swój cud w domu. I uwierzcie, bardzo to doceniam. Czasami jak jestem zła na córkę, i pokrzyczę na nią, to potem mam takie wyrzuty sumienia,że mam ją jedną,a jeszcze krzyczę :)
Ale... to że ją mam to nie oznacza,że nie mam mieć pragnienia, by miała rodzeństwo. Szczerze powiedziawszy, to gdyby nie jej pragnienie posiadania rodzeństwa,to po 2-3 stracie byśmy się poddali. Wiele dziewczyn tutaj ma już dziecko, a walczy o drugie. Myślę,że nie mamy co się licytować,kto jest w gorszej sytuacji. Każdy ma swoją sytuację i w cudze buty ubrać się ciężko.

@roxie123 kochana przytulam Cię z całego serducha...jesteś jeszcze młodziutka, doczekasz się napewno tylko jak widac na pewne rzeczy nie mamy wpływu..i choć nam się wydaje że z naszej strony już wszytsko zrobione to spada na nas kolejna porazka jak grom z jasnego nieba...ale nie poddawaj się walcz
@marshia a jak twój wynik?
@pixi.nova a ty wybierasz się dziś do lekarza?? czy kiedy?
@burczuś popieram cię w 100% bo u mnie jest tak samo. moja córcia 5 latka wczoraj do mnie mówi tak, "mama pamiętasz tą noc spadających gwiazd jak byłyśmy na wakacjach u dziadka w górach, ja mówię no pamiętam i mówiłas że jak zobacze jak jakas spada to mam pomysleć życzenie, ja no tak i wiesz co wtedy sobie pomyślałam że chciałabym braciszka albo siostrzyczkę" płakać mi się chciało, tak się wzruszyłam i co ja mam jej powiedzieć....................moje 5-cio letnie dziecko nie potrzebuje zabawek, i innych głupot w jej wieku, tylko pomyślała o rodzeństwie

@Destino to teraz odpoczywaj spokojnie :) i napisz czy chcesz papierki :)

@roxie123 kochana, wiem, ze teraz Ci smutno, potem to przechodzi w złość ale jak juz zawita @ to głowa pod koc, cyc do przodu i majtki w dół bo kolejny cykl przed wami :* zawsze możemy na pocieszenie zorganizowac spotkanie a teraz po prostu mocno cię przytulam

Jeśli chodzi o badanie kariotypów to mozna je zrobić w poradni genetycznej na ul. Hetmańskiej tylko trzeba zadzwonic jak długie sa kolejki a pewnie są i co dokladnie powinno byc na skierowaniu jeśli takie chcesz a moze Ci dać je lekarz rodzinny. I zachowaj wyniki bet bo to jest dowód na to, ze cos sie działo.
Ja na twoim miejscu nikogo bym z Rz nie szukała tylko pojechała do doktora Przybycienia bo Tarnów to i tak połowa drogi do Krakowa. Chociaż na poczatek co ci powie. Dziewczyny mają rózne zdanie o nim bo jest faktycznie specyficzny ale jeśli bedziesz miec to na uwadze to "się dogadacie".
Mojej lekarki z Rz. Ci nie polece bo 4 ciąże u mniej straciłam ale mogę Ci polecić Tomasza W. z tej kliniki w Kroście
Link do: Personel - Sensimed - leczenie niepłodności, badanie nasienia
To bardzo młody lekarz ale przyjmuje u mnie na NFZ i w szpitalu na Lwowskiej tez ma bardzo dobre układy. Jest bardzo sympatyczny i nie robi problemów z lekami na R i cie wysłucha. Opinie ma bardzo dobre zarówno wśród pacjentek jak i lekarzy. Pisze i oddzwania. Tylko jest ryzyko- zakochac się mozesz :D

PS pisałysmy chyba razem :D tylko ja mam dłuzszą wypowiedz :)

@roxie123 zrób badania kariotyp mąż, Ty możesz na nfz i prywatnie lekarz rodzinny da ci skierowanie dla męża dziewczyny tu pisał. Weź wyniki bety w razie w z każdej ciąży. Ja powiem tak ja też nie lubię bierność i nie ma na co czekać człowiek też ma swój limit lata lecą nie ma na co czekać działaj dzwoń umawiaj się. Moim zdaniem potrzebna głebsza diagnostyka

@roxie123 zrób badania kariotyp mąż, Ty możesz na nfz i prywatnie lekarz rodzinny da ci skierowanie dla męża dziewczyny tu pisał. Weź wyniki bety w razie w z każdej ciąży. Ja powiem tak ja też nie lubię bierność i nie ma na co czekać człowiek też ma swój limit lata lecą nie ma na co czekać działaj dzwoń umawiaj się. Moim zdaniem potrzebna głebsza diagnostyka. Nie robią genetyki nie będziesz wiedziała czy to genetyka czy immunologia

Ps ja robiłam kariotypy 4 dni po poronieniu

Tak masz rację. I nie jeden raz pisałam,że np mi o wiele łatwiej pozbierać się po stracie,bo mam swój cud w domu. I uwierzcie, bardzo to doceniam. Czasami jak jestem zła na córkę, i pokrzyczę na nią, to potem mam takie wyrzuty sumienia,że mam ją jedną,a jeszcze krzyczę :)
Ale... to że ją mam to nie oznacza,że nie mam mieć pragnienia, by miała rodzeństwo. Szczerze powiedziawszy, to gdyby nie jej pragnienie posiadania rodzeństwa,to po 2-3 stracie byśmy się poddali. Wiele dziewczyn tutaj ma już dziecko, a walczy o drugie. Myślę,że nie mamy co się licytować,kto jest w gorszej sytuacji. Każdy ma swoją sytuację i w cudze buty ubrać się ciężko.

Masz racje , każdy podejmuje swoje decyzje ;)

To , że teraz myślimy , że nie chcielibyśmy starać się o drugie to wcale nie jest powiedziane , że tak będzie !!
Nie wiemy jak to jest mieć chodzić jedno i nie wiemy jak to by było super mieć rodzeństwo dla niego ;)

Także to jest tylko narazie takie gdybanie połączone ze strachem !

Jak już byśmy się uspokoili to możliwe ze decyzja byłaby inna . ;)

@ Roxie super ze histo Ok

To jakie teraz badania powinnaś robić ?

Ja tez się martwię troszkę , ż jednak u mnie też będzie zupełnie co innego i będę musiała robić inne badania . A wtedy mnie szlak trafi ;(

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Nie robiłam kariotypow ale
cała reszte tak... leki mam więc już nie wiem czy cokolwiek mi pomoże. Mam dosyć na razie ...nie mam siły ani chęci

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kochanie, bardzo mi przykro...
Ja też jestem przekonana, że w grudniu miałam biochemiczną, bo miałam plamienie implantacyjne, a w lutym się udało, na tych samych lekach. To samo Susana, 2 biochem, a trzecia udana na tych samych lekach. Może po prostu z implantacją coś poszło nie tak, a tak się zdarza ponoć w 40% przypadków...
Zrób kariotypy i tak.

reklama
No ja tez słabo.... 693.
14.09 4,1
15.09 14,09
18.09 78,62
25.09 693,06

Nawrt nie ma już teraz 100%, a było 200 przyrostu. Łacznie 85% średnia. Na wykresie tendencja spadkowa.
Nie przekreślam fasolki oczywiście, ale wiem co znaczy tendencja spadkowa. Powtórzę w środę....
Cycki zas mnie przestały bolec. Ale zdaje sobie sprawę, ze to nie wyznacznik. To beta określi w środę co się dzieje

Do góry