reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Paśnik powiedział ze jeśli lct będzie dodatnie to wtedy leki immunosupresyjne.

Tez pomyślałam ze może do niego się wybiorę, jeśli mój gin podstawowy nie wypisze ryczałtu.
Ale tego się dowiem jak już się uda zajść. Na razie mam 2 opakowania clexane na 100%.

Na tego skowronkowego :) mam nadzieje ze dobrze zapisałam jak mi dyktował. Przedziwny adres ;)

Krótki protokół - zaczynasz stymulacje w 2dc i ok 6 dnia stymulacji wizyta i dołączenie antagonisty - czyli leku wstrzymującego pik lh. I potem w odpowiednim momencie wyzwalacz (np pregnyl). Trwa to ok 9-11 dni.

Długi protokół - często poprzedzony antykoncepcja, od 21dc agonista - np gonapeptyl - wyciszający hormony do menopauzy i po ok 14 dniach weryfikacja hormonów (czy się wyciszyły) i dołączenie stymulacji na dojrzewanie jajek. I w odpowiednim momencie wyzwalacz. Trwa to ok 45 dni (z antykoncepcja 1 cykl).
To ja chyba krótki, ale w zależności od tego głupiego endo, jak będzie małe to nie robimy transferu ;)
Dziewczyny ja mam całkiem inny mail do Pasnika? Coś tam elute...
elute@poczta.onet.pl
O kurde, Ty to już na prawdę dziwny ten mail masz [emoji23]
Dzieki pytam bo jak zapytalam Pasnika to mi odradzil twierdzi, ze jego zdaniem NK po colostrum jeszcze moze podskoczyc a czytalam duzo pozytywnych opinni i oczywiscie zakupilam a teraz po zdaniu doktorka mego to juz sama nie wiem czy brac. Ale widac ze linia orzecznicza niejednolita 8-)
Maciejka kochana ja brałam colostrum 6 szczepień i po nich mrl 0 rzuciłam bo pomyślałam, że może mam tak agresywny organizm i jeszcze go uodparniam i rzuciłam na 4 szczepionki i mlr 47% nie wiem czy to miało jakieś znaczenie czy nie ale to moje spostrzeżenia. Tak Malina mówi , że colostrum to woda swięcona i jak chcę to mam brać jak nie to nie bo to nie ma znaczenia.
Ha! Czyli miałam nosa, żeby tego nie łykać ;)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@mickey* jak masz test LCT dodatni a nie chcesz/ nie mozesz sie szczepcic Pasnik zaleca immunosupresje ( equoral, azotopiryna, sterydy, intralipid) w zaleznosci od wynikow dlugosc stosowania.

dziewczyny mam potrzebę napisania pewnej rzeczy bo tak widze ze jestescie takie pomocne , wysylacie leki jak ktos jest potrzebujacy:happy2: zreszta sama tez tego doswiadczylam od Was :happy:. Urazila mnie tylko jedna rzecz -od jednej z nas zakupilam jakis czas temu luteine, potrzebowalam ktos sie zaoferowal zaplacilam 50 zl bo tak cena normalna w aptece, a tu z forum dowiaduje sie ze ta osoba miala leki na ryczałt - no przykre. Rozumiem w 100% ze ktos by chcial kase jak tyle za nia zaplacic, ale zeby zarabiac na ludzkim nieszczesciu:frown: nie powiem ruszylo mnie. Jestesmy chyba tu po to zeby sie wspierac, pomagac sobie ....

Mała79, kurczę, jestem zaskoczona :(. Ja dostałam przesyłki od kilku dziewczyn i żadna nie chciała ani grosza ♥️♥️♥️ Dziękuję Wam po stokroć za to i za dobre fluidy przesłane wraz z lekami :).
Mam nadzieje, ze dotrwam do szczęśliwego końca i będę mogła odwdzięczyć się tym samym.
A może to pomyłka? Może tej refundacji nie miała? Ciężko uwierzyć, żeby ktoś tutaj chciał robić "biznes"..... :(

@anetkruczek zapomniałam Ci wczoraj powiedzieć w ferworze emocji jakie mi zapewnił Sydor, że w poczekalni omal nie popłakałam się jak pisałyśmy, a starsza babcia patrzyła na mnie jak na wariatkę jak śmiałam się do telefonu,:D:D:Da najlepsze jest to,że ona, też się śmiała a czytała gazetę:p
dziewczynki napiszę parę rzeczy moze komuś się przyda
-nie warto robić testu CBA w prokocimiu, co prawda wykonują to badanie ale nie jest ono w pełni miarodajne bo nie przy wyniku zakresu norm, i Sydor mówił ze niema sensu je robić w krk
-accofil uważa ze jesli jest wskazany to tylko domacicznie!!! nie podskórnie!!!
-najważniejsza jest aktywność kom nk
-intralipid jest substancją która napewno nie zaszkodzi:biggrin2:
wrzucę wam focie z wynikami testu cba

Załączniki

• cytokiny11.png
    cytokiny11.png
    56,3 KB · Wyświetleń: 80
@mała79 ja nie skomentuję powiem tylko tyle, że mam luteinę dowcipną, dupaston i może clexan zobaczę we środę co malina postanowi co do dawki bo biorę obecnie 0,8 jeśli powie, że tak zostaje moge oddać kilka 0,4 i 0,6 pisz jak będziesz w potrzebie.

@bertha pewnie każdy lek działa inaczej na każdego ale wiesz ja nie chorowałam chyba ze 4 lata myślałam, ze jestem okazem zdrowia a okazało się, że jestem okazem ale agresywnym :)

@czarna_mala kiedy zaczynasz? Trzymam kciuki

@mała79 ja bym się chyba pod ziemię zapadła...
@mała79 ja nie skomentuję powiem tylko tyle, że mam luteinę dowcipną, dupaston i może clexan zobaczę we środę co malina postanowi co do dawki bo biorę obecnie 0,8 jeśli powie, że tak zostaje moge oddać kilka 0,4 i 0,6 pisz jak będziesz w potrzebie.

@bertha pewnie każdy lek działa inaczej na każdego ale wiesz ja nie chorowałam chyba ze 4 lata myślałam, ze jestem okazem zdrowia a okazało się, że jestem okazem ale agresywnym :)

@czarna_mala kiedy zaczynasz? Trzymam kciuki
U mnie to zależne od @ i od tego jak będzie reagowało moje endometrium na leki :) bo jak będzie małe, to nie dam zrobić transferu [emoji845]

reklama
@mickey* też cieszyłam do telefonu :D i jak chciałam Ci napisać że wchodzę do gabinetu to weszłam w drzwi które otworzył doktor więc praktycznie tam wpadłam :D

@czarna_mala a Ty byłaś kiedy kolwiek na środkach antykoncepcyjnych ?
Byłam kiedyś, hmm to był chyba koniec 2014 lub 2015 roku, byłam zmęczona staraniami i żeby odpuścić całkowicie brałam antyki przez 3-4 miesiące :) nie służą mi niestety :(

Do góry