reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Ilis91 to udanej imprezki :D baw się dobrze :)
Ja nie wiem nie myślę o tym na razie ... póki co czekam na poniedziałek na bete i później na termin @ ... ciągle mam w głowie żeby to nie było cp albo biochemiczna . Cóż trzeba wierzyć ,że będzie dobrze :)

reklama
Jest pięknie [emoji173]️
@Ilis91 taaak to prawda - im mniej Ci się chce tym lepsza zabawa - także miłej imprezki [emoji1380][emoji1380] wybaw się na całego! [emoji485]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@7Martynka88 kooooocham nasze morze po sezonie. Szczególnie okolice Smołdzina (miedzy Łebą a Rowami - totalna pustka :) ).
@Ilis91 ja w pon beta. I wtedy wyjdzie kiedy wizytuję. Strasznue bym chciała, żeby było to >1500, żebym mogła już w tym tygodniu zobaczyć chociaż czy jst prawidłowo umiejscowione i że jest ciałko zoltkowe. Baw się dobrze na weselu - korzystaj z życia ile się da :) :)

@marzycielka81 spelnienia najskrytszych marzen Kochana [emoji8][emoji255][emoji272][emoji253][emoji898][emoji258][emoji259]
@anetkruczek dziekuje [emoji8]
@mickey* takie mialam badanie, to ta aktywnosc?
1506159115-aaaaaa.jpeg

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom
słoneczko 10% to liczba kom nk, a aktywność ich to co innego i Sydorowi oto badanie chodzi, natomiast niewiem co oznacza u ciebie kom nk aktywowane wczesne, pózne:confused:może to jest to badanie ale naprawdę niewiem, nie chcę Cię w błąd wprowadzać, wstawie moj wynik badania.
To tak jak Malina robi badania ile razy pytałam @magda1208 o wynik nk zawsze mi pisała ze ma aktywność ponad 30% czyli Malina też się sugeruje aktywnościa nk a liczby nie robi, noi w sumie na logikę, może być wysoka liczba kom nk a ich aktywność niska co jest obserwowwane np u osób chorych na nowotwory
sory niedam rady inaczej tego wstawić,

Załączniki

• prok.png
    prok.png
    78,4 KB · Wyświetleń: 107
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Znalazlam artykul ( fragment):
"Jako niekorzystną dla rozwoju ciąży uznaje się aktywność komórek NK CD56 dim – powinno być ich tylko do 10% wśród wszystkich komórek NK w macicy. Potwierdzają to badania prowadzone na grupach kobiet, które doświadczyły nawracających utrat ciąż.
Analizy wykazały, że w ich przypadku odsetek NK CD56 dim często przekraczał 10% nawet przy utrzymującej się w normie ogólnej liczbie komórek NK. Warto wiedzieć, że liczba komórek NK znacząco się zmienia podczas cyklu, istotnie rosnąc w trakcie fazy lutealnej w macicy (prawdopodobnie częściowo z powodu przechodzenia tych komórek z krwi obwodowej do macicy). Dlatego podwyższony odsetek NK CD56dim w krwi obwodowej może stanowić wskaźnik zagrożenia ciąży."

Czyli to chyba to. U mnie 52%.

Read more at Link do: Czym są komórki NK i jaki jest ich wpływ na leczenie niepłodności

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

@dżoł spokojnie skarbie, z tego co doczytałam jesteś umówiona do doc, zobaczysz co on zaproponuje,a napewno już będziesz miala ustalony plan dzialania;)
dziewczynki robiłyście test LCT i on mówi o uczuleniu na męża, Sydor o tym mi mówił jeśli jest dodatni to co się z tym robi? jesli ktoś nie moze być szczepiony?

Moj gin konczy specjalizacje i wiedzial juz jak przyszlam na 1 wizyte ze ciezko ze mna bedzie [emoji5] Z kartki wyczytalam jakie chce leki i pisal bez problemu. A jak sama sobie odstawilam acard to sie pytal ze smiechem kto jest lekarzem [emoji16] ja bylam jego 2 przypadkiem i @hajmal trzecim ale ona sie przeniosla do innego gina pozniej.

@bea25ta ja wysuszylam grzyby w piekarniku tj. @roxie123 na termoobiegu.
Bea ale tego prawdziwka mezowi zostawilas [emoji23][emoji23]
I zapomnialas o mnie ja tez z Waszych okolic [emoji12]

@marzycielka81 spelnienia marzen [emoji8][emoji8]

Ostatnia edycja:
Hello dziewczynki,
dzięki za wywołanie @czarna_mala , @mała79 i @magda1208
przepraszam Was kochane ale nie odniosę się do postów bo poprostu niemam kiedy przeczytać,
z tego co wyłapałam
super @magda1208 ze wiesz w czym jest problem- przepchany jajowód i od razu się uda zobaczysz,
@czarna_mala kocham Cię i immunologiczne biuro matrymonialne:p również, oj myślę że nasi faceci byli by zadowoleni jakby mogli świadczyć usługi w zakresie pogotowia seksualnego:D:D:D
powiem Wam że byłam dziś u dr Sydora i u dr P @anetkruczek coś o tym wie:D
jest nie tak źle z punktu immunologicznego -zaleca intralipid dalej !!!pomimo wysokich nk
test cba jak to określił ładny8-)
ale niestety jak na wizytę za 200zł dr mi zwrócił uwagę, że musimy się spieszyć bo ma opoznienie i w sumie nie zapytałam o wiele rzeczy :shocked2::shocked2::shocked2:więc trochę czuje niedosyt:p spisał mi jeszcze kilka badan do zrobienia,acardu nie stosować!!!
@Destino chyba nie przypadłam do gustu dr ;-) ;)
odradza encorton w połączeniu z intralipidem:baffled::baffled::baffled:więcej info napiszę jak poukładam sobie w głowie bo koszmarnie mnie boli:o:o:ochoć @anetkruczek robiła wszystko aby przeszło;)
pozdrawiam Was wszystkie, całuję
i kilka slów do @susana, nie umiem ładnie pisać więc napiszę krótko:
dziekuje Ci za rozmowę w ostatnim czasie, tak dojrzałą i racjonalną, która mi ogromnie pomogła,
jestem Ci bardzo wdzieczna za poświęcony czas, a wiem ze to nie takie łatwe przy maleńkim dziecku.
Mickey
Cieszę się że choć troszeczkę ci jest lżej na serduszku .Nie jest proste to wszystko ale trzeba mocno , mocno wierzyć , że każdej z nas, tutaj się uda .
Ja w to uwierzyłam i się nie poddałam choć czasami było TRAGICZNIE ciężko .

reklama
Bea specjalnie dla ciebie uchylę rąbka tajemnicy jak to wczoraj było na wizycie u dr P:p:p:p
myślę że @anetkruczek nie będzie mi miała mi tego za złe:D
ja pojechałam na wizytę do dr Sydora a Anetka trzyma mi kolejke i zdaje relacje ile pań przed Nią/Mną
ja gryzę pazury w poczekalni u sydora i Anetka pisze:
jest 4-5 osób zobaczymy jak mu pójdzie to siedzenie w pochwach(doktorowi P)
na co ja:
to szybko pójdzie, dr P lubi szybkie numerki (a ja dalej druga w poczekalni u Sydora)
Anetka:
my dalej w kolejce 4, dziś doktorek pozwolił sobie na grę wstępna
ja ucieszona ze mu schodzi dłużej i tym oto sposobem obskoczyłam dwóch lekarzy dzięki @anetkruczek :D:D:D

Do góry