reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Co do testów owu, to myslę, że u kazdej jest inaczej, tak samo ze sluzem jak i z temperaturą. Mi te owu to nie wychodzily nigdy nawet takie jak testowa, a potem to codziennie wyglądały identycznie.@agatush też nie miała mocno ciemnych.
Dlatego sto razy wolę wykres, czy chocby samą obserwację sluzu. Ale wiem, że u niektórych to fajnie widać na tych paskach.

reklama
@roxie123 - no i gratki, teraz byle do przodu z kopyta! ;)
@agatush - staraj się nie płakać kochana ;* już niedługo będziecie razem <3
@pixi.nova - nie badaj, moim zdaniem, poczekaj do usg ;* Ty jesteś obstawiona wszystkim, czym możesz być. Reszta jest w rękach Boga i losu...
@Funia90 - zapach noworodka, to coś pięknego... pamiętam jak wwąchiwałam się w moją chrześniaczkę... :) co do staranek to zobaczymy, może w najbliższych miesiącach... ;) niemniej mnie paraliżuje strach przed kolejną stratą i to jest najgorsze :/ ale już nie chcę znowu o tym pisać i Was zanudzać ;* Mój M. mówi, że to się zawsze może powtórzyć i jak nie spróbujemy to się nie dowiemy... Ahhh. Ma 100% racje, wiem to, ale się boję nadal ;) Na razie obserwuję tutaj Was i Wasze brzunie! ;*
@marshia - trzymam mocno kciukaski! ;*
@bobasek1990 - ja mam Hashi, brałam euthyrox, ale gin zmienił mi na letrox, bo niby laktoza ma też negatywny wpływ (a letrox jest bez laktozy). Brałam dawkę mniejszą, a teraz endo kazał mi brać o 25mg większą, jeśli będziemy się za jakiś czas starać by być zabezpieczoną.
TSH mam w granicach 1-1,5 i tyle powinno się mieć (w okolicach 1) przy staraniach. Niektórzy lekarze mówią, że do 2,5 ale jakoś ja w to nie wierzę. W poprzednich ciążach miałam ponad 2 i jakoś mi się nie udało... Teraz tego bardzo pilnuję.
Codziennie letrox + dieta z ograniczeniem laktozy i glutenu. Lek biorę codziennie na czczo, 40 min przed jedzeniem.

Miłego dnia <3

@bobasek1990 Wierzę , że uda się bez in vitro podpytaj Malinę. Ja będę miała sprawdzaną drożność przez moją lokalną ginekolog. Jestem po 7 cyklach i na razie Malina nic nie wspomniał o in vitro.
@roxie123 Ja też odczuwam czasami niepokój w związku z naszymi chorobami , ale historie dziewczyn stanowią potwierdzenie , że to nie wyrocznia u mnie dochodzi jeszcze wiek.
@iveo Powodzenia obyś jak najprędzej dostała zielone światełko a MRL poszybował w górę.
@Kwiatuszekk23 No to super , że ktoś cię odciąży odpoczynek wskazany .

Cześć dziewczynki przepraszam że się nie udzielam ale nie bardzo mam po co pisać ;) na razie odstąpiłam od starań. Nie wiem która ale trafnie napisała " że studiujemy tu ginekologię i położnictwo " a mi zawód lekarza nigdy nie był po drodze więc mam dość :D
Wszystkim dziewczyną w ciąży gratuluję i życzę sukcesu :*

@pixi.nova kochana masz super lekarzy Profesor Jerzak w swojej dziedzinie na pewno jest najlepsza, i nie masz się co obawiać. Ja za pewne gdybym mieszkała bliżej w-w to to byłby mój lekarz numer jeden :D byłam u niej na konsultacji i wiem jakie ma podejście. A co do dawek progesteronu to ja w 10 dniu po OWU miałam 35,8 więc raczej nie najgorszy zwłaszcza że był bez żadnych leków, z takim wynikiem pojechałam do doktora P i przepisał mi trzy razy dziennie po 4 tabletki lutki i 4 duffastony o_O i ciąża zakończyła się w 9 tygodniu. Do tego miałam encorton. Przez włączenie tylu leków mój potas spadł do poziomu 2,7 więc trzeba było mnie podpinać do kroplówek. Także jeżeli mogę wypowiedzieć się o swoje doświadczenie to raczej progesteron jest chyba najmniejszym problemem.

Dziewczyny proszę poradźcie. Moja koleżanka po raz kolejny wczoraj dowiedziała się, że serduszko dziecka przestało bić. Była w 8 tygodniu. Jakiś czas temu dostała od P. listę badań do zrobienia. Czy któreś z nich może wykonać teraz, zaraz po poronieniu.

1505202526-aaaaaa.jpeg

czy musi odczekać jakiś czas?

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się :)
Pogoda okropna...spałam dzisiaj do 9 30 :p rano się tylko obudziłam żeby M wykorzystać , i poszłam spać dalej :D kurde przeszło z nosa i za krtań mnie łapie ;/ nie chce się faszerować jakimiś lekami teraz , żeby nie zaszkodzić owulce jak jest . Robię inhalacje z mucosolvanem ale czytam ,że jego w I trym nie można , mam nadzieje , że żadnego wpływu miał nie będzie dałam 20kropelek tylko ;/ ogólnie zła jestem na to :f
Idę pić herbatke z miodem i cytrynką nie wiem czym się ratować ;/ bo niby jest ok , a głos mi odbiera xD

@kas90 też myślę , że u każdej inaczej , u mnie wczoraj bladzioch już ... pokaże Wam dla porównania później ... także testy mi się nie zgadzają , chyba ,że lekarz się mylił ,ale bardziej wierze jemu niż testom :)
@Marthi dzięki :) ale dopiero wyrok w czwartek ...pękło czy nie
@magda1208 ja staram się nie myśleć o tym , też patrzę na dziewczyny z forum jest ok , także i nam się musi udać :) jedyne czego się boję , że jak zajdę to znowu stracę ...

Dziewczyny proszę poradźcie. Moja koleżanka po raz kolejny wczoraj dowiedziała się, że serduszko dziecka przestało bić. Była w 8 tygodniu. Jakiś czas temu dostała od P. listę badań do zrobienia. Czy któreś z nich może wykonać teraz, zaraz po poronieniu.

1505202526-aaaaaa.jpeg

Na pewno mutację MTHFR może robić od razu. Nie wiem czy MLR też,ale chyba tak? Antykoagulant na peewno się powtarza by go wykluczyć lub potwierdzić. Przykro mi z powodu koleżanki:/

1505202526-aaaaaa.jpeg

Od punktu 5 do 12 na pewno od poronienia do bodajże 6 tygodniu - póki w organizmie utrzymują się te odczynniki, których potem badanie nievwykryje.
Nie wiem jak te 4 pierwsze punkty i d dimery. Mi akurat ddimerow nue kazał robić w pierwszym rzucie.
Ja robiłam badanie dna na: vleiden, MTHFR, pai, vr2, protrombine. W zwykłym Laboratoriun: przeciwciała przeciwjądrowe ANA, antykoagulant tocznia, przeciwciała igg i Igm antykardilupiniwe, przeciwciała Igg i Igm beta2gliko..., białko c i białko s.
To na pewno warto zrobic szybko i w pierwszej kolejności chyba.
Chociaż dziewczyny jeszze doradzą

@Kwiatuszekk23 Dziekuje za to co napisalas. Ja jednak poki co zostane na tym zestawie co mam. Nie wiedzialam, ze @nafoczka plamila i na to dostala prolutex. Dziekuje za uswiadomienie.

Zdecydowalam nie badac progesteronu do kolejnego usg bo i tak nic to nie zmieni.

@anetkruczek Kochana tak sie ciesze, ze sie odezwalas. Ja myslalam, ze ty tylko leczylas sie u Jerzak. Ten tajemniczy doktor P to kto? :)
Wierze, ze kolejny raz sie u Was uda! Historia @susana dodaje wiary, ze kazdej z nas sie moze udac! Nie mozna sie poddawac chociaz wiem jak Ci ciezko..
Ja staram sie bardzo wierzyc Pani Prof. bo komus musze a wiem, ze ona ma ogromne doswiadczenie.
Niby wiem, ze progesteron to nie wszystko no i mam dupka i prolutex ale zawsze to jakis stres. Jednak wiele dziewczyn w ogole nie bada go pozniej w ciazy i w sumie nie wiadomo jaki musi byc zeby sie udalo.
Trzymam mocno za Ciebie kciuki! Duzy buziak!

reklama
@kas90 @Porzeczka1234 to poczekam jeszcze z miesiac ,poltora,nie chce na sam koniec bo potem Swieta i tez bedzie co robic[emoji4]

@Porzeczka1234 musty jest bardzo ladny.
Ty chyba lubisz tak jak ja mniejsze wozki.
A apropo ceny musty jest chyba drozszy niz quinny[emoji6]

@Liluli dobrze,ze nie mieszkam blisko tesciow[emoji4]

@burczuś [emoji29]

@Marthi jak bedziesz gotowa na starania to na pewno to poczujesz[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry