reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Co do testów owu, to myslę, że u kazdej jest inaczej, tak samo ze sluzem jak i z temperaturą. Mi te owu to nie wychodzily nigdy nawet takie jak testowa, a potem to codziennie wyglądały identycznie.@agatush też nie miała mocno ciemnych.
Dlatego sto razy wolę wykres, czy chocby samą obserwację sluzu. Ale wiem, że u niektórych to fajnie widać na tych paskach.

reklama
@roxie123 - no i gratki, teraz byle do przodu z kopyta! ;)
@agatush - staraj się nie płakać kochana ;* już niedługo będziecie razem <3
@pixi.nova - nie badaj, moim zdaniem, poczekaj do usg ;* Ty jesteś obstawiona wszystkim, czym możesz być. Reszta jest w rękach Boga i losu...
@Funia90 - zapach noworodka, to coś pięknego... pamiętam jak wwąchiwałam się w moją chrześniaczkę... :) co do staranek to zobaczymy, może w najbliższych miesiącach... ;) niemniej mnie paraliżuje strach przed kolejną stratą i to jest najgorsze :/ ale już nie chcę znowu o tym pisać i Was zanudzać ;* Mój M. mówi, że to się zawsze może powtórzyć i jak nie spróbujemy to się nie dowiemy... Ahhh. Ma 100% racje, wiem to, ale się boję nadal ;) Na razie obserwuję tutaj Was i Wasze brzunie! ;*
@marshia - trzymam mocno kciukaski! ;*
@bobasek1990 - ja mam Hashi, brałam euthyrox, ale gin zmienił mi na letrox, bo niby laktoza ma też negatywny wpływ (a letrox jest bez laktozy). Brałam dawkę mniejszą, a teraz endo kazał mi brać o 25mg większą, jeśli będziemy się za jakiś czas starać by być zabezpieczoną.
TSH mam w granicach 1-1,5 i tyle powinno się mieć (w okolicach 1) przy staraniach. Niektórzy lekarze mówią, że do 2,5 ale jakoś ja w to nie wierzę. W poprzednich ciążach miałam ponad 2 i jakoś mi się nie udało... Teraz tego bardzo pilnuję.
Codziennie letrox + dieta z ograniczeniem laktozy i glutenu. Lek biorę codziennie na czczo, 40 min przed jedzeniem.

Miłego dnia <3

@bobasek1990 Wierzę , że uda się bez in vitro podpytaj Malinę. Ja będę miała sprawdzaną drożność przez moją lokalną ginekolog. Jestem po 7 cyklach i na razie Malina nic nie wspomniał o in vitro.
@roxie123 Ja też odczuwam czasami niepokój w związku z naszymi chorobami , ale historie dziewczyn stanowią potwierdzenie , że to nie wyrocznia u mnie dochodzi jeszcze wiek.
@iveo Powodzenia obyś jak najprędzej dostała zielone światełko a MRL poszybował w górę.
@Kwiatuszekk23 No to super , że ktoś cię odciąży odpoczynek wskazany .

Cześć dziewczynki przepraszam że się nie udzielam ale nie bardzo mam po co pisać ;) na razie odstąpiłam od starań. Nie wiem która ale trafnie napisała " że studiujemy tu ginekologię i położnictwo " a mi zawód lekarza nigdy nie był po drodze więc mam dość :D
Wszystkim dziewczyną w ciąży gratuluję i życzę sukcesu :*

@pixi.nova kochana masz super lekarzy Profesor Jerzak w swojej dziedzinie na pewno jest najlepsza, i nie masz się co obawiać. Ja za pewne gdybym mieszkała bliżej w-w to to byłby mój lekarz numer jeden :D byłam u niej na konsultacji i wiem jakie ma podejście. A co do dawek progesteronu to ja w 10 dniu po OWU miałam 35,8 więc raczej nie najgorszy zwłaszcza że był bez żadnych leków, z takim wynikiem pojechałam do doktora P i przepisał mi trzy razy dziennie po 4 tabletki lutki i 4 duffastony o_O i ciąża zakończyła się w 9 tygodniu. Do tego miałam encorton. Przez włączenie tylu leków mój potas spadł do poziomu 2,7 więc trzeba było mnie podpinać do kroplówek. Także jeżeli mogę wypowiedzieć się o swoje doświadczenie to raczej progesteron jest chyba najmniejszym problemem.

Dziewczyny proszę poradźcie. Moja koleżanka po raz kolejny wczoraj dowiedziała się, że serduszko dziecka przestało bić. Była w 8 tygodniu. Jakiś czas temu dostała od P. listę badań do zrobienia. Czy któreś z nich może wykonać teraz, zaraz po poronieniu.

1505202526-aaaaaa.jpeg

czy musi odczekać jakiś czas?

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się :)
Pogoda okropna...spałam dzisiaj do 9 30 :p rano się tylko obudziłam żeby M wykorzystać , i poszłam spać dalej :D kurde przeszło z nosa i za krtań mnie łapie ;/ nie chce się faszerować jakimiś lekami teraz , żeby nie zaszkodzić owulce jak jest . Robię inhalacje z mucosolvanem ale czytam ,że jego w I trym nie można , mam nadzieje , że żadnego wpływu miał nie będzie dałam 20kropelek tylko ;/ ogólnie zła jestem na to :f
Idę pić herbatke z miodem i cytrynką nie wiem czym się ratować ;/ bo niby jest ok , a głos mi odbiera xD

@kas90 też myślę , że u każdej inaczej , u mnie wczoraj bladzioch już ... pokaże Wam dla porównania później ... także testy mi się nie zgadzają , chyba ,że lekarz się mylił ,ale bardziej wierze jemu niż testom :)
@Marthi dzięki :) ale dopiero wyrok w czwartek ...pękło czy nie
@magda1208 ja staram się nie myśleć o tym , też patrzę na dziewczyny z forum jest ok , także i nam się musi udać :) jedyne czego się boję , że jak zajdę to znowu stracę ...

Dziewczyny proszę poradźcie. Moja koleżanka po raz kolejny wczoraj dowiedziała się, że serduszko dziecka przestało bić. Była w 8 tygodniu. Jakiś czas temu dostała od P. listę badań do zrobienia. Czy któreś z nich może wykonać teraz, zaraz po poronieniu.

1505202526-aaaaaa.jpeg

Na pewno mutację MTHFR może robić od razu. Nie wiem czy MLR też,ale chyba tak? Antykoagulant na peewno się powtarza by go wykluczyć lub potwierdzić. Przykro mi z powodu koleżanki:/

1505202526-aaaaaa.jpeg

Od punktu 5 do 12 na pewno od poronienia do bodajże 6 tygodniu - póki w organizmie utrzymują się te odczynniki, których potem badanie nievwykryje.
Nie wiem jak te 4 pierwsze punkty i d dimery. Mi akurat ddimerow nue kazał robić w pierwszym rzucie.
Ja robiłam badanie dna na: vleiden, MTHFR, pai, vr2, protrombine. W zwykłym Laboratoriun: przeciwciała przeciwjądrowe ANA, antykoagulant tocznia, przeciwciała igg i Igm antykardilupiniwe, przeciwciała Igg i Igm beta2gliko..., białko c i białko s.
To na pewno warto zrobic szybko i w pierwszej kolejności chyba.
Chociaż dziewczyny jeszze doradzą

@Kwiatuszekk23 Dziekuje za to co napisalas. Ja jednak poki co zostane na tym zestawie co mam. Nie wiedzialam, ze @nafoczka plamila i na to dostala prolutex. Dziekuje za uswiadomienie.

Zdecydowalam nie badac progesteronu do kolejnego usg bo i tak nic to nie zmieni.

@anetkruczek Kochana tak sie ciesze, ze sie odezwalas. Ja myslalam, ze ty tylko leczylas sie u Jerzak. Ten tajemniczy doktor P to kto? :)
Wierze, ze kolejny raz sie u Was uda! Historia @susana dodaje wiary, ze kazdej z nas sie moze udac! Nie mozna sie poddawac chociaz wiem jak Ci ciezko..
Ja staram sie bardzo wierzyc Pani Prof. bo komus musze a wiem, ze ona ma ogromne doswiadczenie.
Niby wiem, ze progesteron to nie wszystko no i mam dupka i prolutex ale zawsze to jakis stres. Jednak wiele dziewczyn w ogole nie bada go pozniej w ciazy i w sumie nie wiadomo jaki musi byc zeby sie udalo.
Trzymam mocno za Ciebie kciuki! Duzy buziak!

reklama
@kas90 @Porzeczka1234 to poczekam jeszcze z miesiac ,poltora,nie chce na sam koniec bo potem Swieta i tez bedzie co robic[emoji4]

@Porzeczka1234 musty jest bardzo ladny.
Ty chyba lubisz tak jak ja mniejsze wozki.
A apropo ceny musty jest chyba drozszy niz quinny[emoji6]

@Liluli dobrze,ze nie mieszkam blisko tesciow[emoji4]

@burczuś [emoji29]

@Marthi jak bedziesz gotowa na starania to na pewno to poczujesz[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry