reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@marshia czekam na Twoją betę :**

Nastraszyłyście mnie z tymi mutacjami ;/ ja mam niby tą najłagodniejszą ale jednak ;/
Jestem wykończona dzisiaj idę zaraz obejrzeć odcinek serialu i spać :) nogi mi odpadną tak mnie bolą całe chyba na deszcz bo ma być koszmar ...

reklama
No i co dziewczyny.nie testowałam dziś choć jest 28dc. I co?? I właśnie na papierze toaletowym ujrzałam czerwonawy ślad:/ Jacież pierdzieleeee ja poprostu nie wierzę:) co za menda jedna nooo @

@burczuś kurka wodna :/ a może jednak się nie rozkręci... znam to uczucie ... jak jest @ - źle , a jak nie ma też źle... grunt że nowy cykl . Przytulam [emoji8]
@llis91 mnie tutaj dziewczyny zarazily i natłok obowiązków [emoji4] i to też że mi się nie chce myśleć o ciąży bo już mam dość... muszę jakoś żyć normalnie . Polecam bo ja teraz cieszę się z bardzo małych rzeczy [emoji4]jak każda kobieta na pewno będę mieć jeszcze gorsze dni ale na razie cała naprzód [emoji16]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki dziewczyny wlasnie odczulam w tej klinice ze nie chce ten lekarz mi pomoc zajsc naturalnie tylko in vitro a ja mam 27 lat tak kariotypy sa ok chcialam sprawdzic tą droznosc bo juz pol roku sie nie udaje a on mi wyskoczyl z in vitro u męza wyniki sa ok nie ma p.cial owulacja występuje prolaktyne kazal zbadac nawet dzisiaj a to 16dc

@bobasek1990 może jakiś kretyn był , i nie cgce mu się podejmować leczenia żeby zajść naturalnie...in vitro to już ostatnia deska jak ja to mówię. Skoro ow jest plemniory sa to kurde przy odpowiednim leczeniu w końcu musi się udac

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

A ja co do Invimedu mam odczucia całkiem ok. Nie namawiali nas na in vitro. Po wywiadzie i wstępnych badaniach ja cisnęłam, żeby od razu podejść do IUI. A dr Gizler (Wrocław) najpierw chciał zobaczyć jak wyglada cykl naturalny, potem dopiero stymulacja do inseminacji. Pierwsza nieudana, druga nieudana. Chciałam in vitro - to on powiedział, ze do 3 razy sztuka i ze poczekajmy z in vitro. 3 raz się udało (biochemiczna), wiec sam powiedział, ze jak 3 jest udana to kolejny raz tez IUI, nie invitro. 4 udana, ale puste jako..... No a potem już do przystojniaka trafiłam na stół zabiegowy ;) i u niego zostałam, wiadomo co i jsk ;)
No a 3 ciąża juz byka naturalna, ale tez niezbyt długa

Ostatnia edycja:
Sluchajcie bylam dzisiaj w invimedzie bo chcialam tam zrobic droznosc ( najblizej mam) a tam wywiad calą kartoteke zrobili wizyta z lekarzem tak mnie zdolowala powiedzial ze kwalifikujemy sie do in vitro ze 3 ciąze w ktorych nie bylo zarodka to oznaka ze sa nieprawidlowe i obumieraja moje AMH wynosi 5 czyli mam slabe komorki i do tego mutacje mthfr czyli jestem obciązona genetycznie zalamalam sie powiedzial mi po co droznosc co mi to da jesli okaza sie nie drozne albo chcial mnie naciągnac albo poprostu to prawda i powiedzial ze przy trombofilii to dochodziloby do poronienia pozniej a nie na wczesnym etapie zrobil mi usg owulacja byla poradzcie cos nie biore in vitro narazie pod uwage mam 27 lat ale im dluzej nie wychodzi to brakuje mi sil
Kochana, spójrz na swieżo wrzuconą historię Susany. I nabierz sił i wiary:*

Dziękuję Wam za odpowiedzi malo się udzielam bo nie mam takiej wiedzy jak wy ale jesli uda mi się donosic ciąze to na pewno bede radzic kazdej co mi pomoglo ale czytam prawie codziennie i przezywam razem z Wami ciąze, starania, poronienia muszę isc gdzies indziej na droznosc i narazie starac sie naturalnie bo in vitro to tylko 30-40% szans a u mnie jeszcze są inne problemy nadkrzepliwosc, przeciwciala tarczycowe

reklama
@roxie123 Mówiłam Ci że masz owu później podobnie jak ja. Zdarza mi się i w 20 dniu to widac jak mierze temp. Moim zdaniem żaden z Twoich testów nie był pozytywny jeszcze.
@burczuś co ona się tak na Ciebie uwziela Chociaż jak już ma być to lepiej że w 28 dniu niż 37 zawsze to mniej nerwów
@nafoczka Historia Susany i to ze sie tyle razy nie poddala niesamowicie dodaje wiary
Staraczkom nieustannie życzę 2 kreseczek a brzuchatkom spokojnych ciąż.

U mnie piękna owu co z tego jak się starać nie wolno... Dobrze że mąż daleko
Po szczepieniach miałam odczyny ale słabe dużo gorzej się nastawialam po informacjach z forum.

Do góry