reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dzięki dziewczyny za Wasze dobre słowa i wiarę w pozytyw :) Ja będę jechać na betę, także liczę na 2 cyfrowy wynik, a nie na 2 kreski ;) @magda1208 ♥️
Zastanawiam się czy nie zapodać sobie już clexane? Jest 6dpo. Zarodek zagnieżdża się między 7 a 9. Biorę już acard, encorton... clexane chciałam wstępnie wziąć od środy, a w czwartek jechać na test. Ale moze warto już?
Co sądzicie? Chce już czwartek - żeby wiedzieć na czym stoję.... chociaż wiem, ze potem wcale nue będzie lepiej :/ pod żadnym względem. Bo albo żal, albo jeszze większy strach

Ostatnia edycja:
reklama
Sluchajcie bylam dzisiaj w invimedzie bo chcialam tam zrobic droznosc ( najblizej mam) a tam wywiad calą kartoteke zrobili wizyta z lekarzem tak mnie zdolowala powiedzial ze kwalifikujemy sie do in vitro ze 3 ciąze w ktorych nie bylo zarodka to oznaka ze sa nieprawidlowe i obumieraja moje AMH wynosi 5 czyli mam slabe komorki i do tego mutacje mthfr czyli jestem obciązona genetycznie zalamalam sie powiedzial mi po co droznosc co mi to da jesli okaza sie nie drozne albo chcial mnie naciągnac albo poprostu to prawda i powiedzial ze przy trombofilii to dochodziloby do poronienia pozniej a nie na wczesnym etapie zrobil mi usg owulacja byla poradzcie cos nie biore in vitro narazie pod uwage mam 27 lat ale im dluzej nie wychodzi to brakuje mi sil

O ja..cie... ale naskrobałyście [emoji15]nie odniosę się do każdego wpisu :(

@bertha od ciebie zacznę kochana [emoji6] popatrzyłam na twój wynik i nie za wiele rozumiem [emoji23] na pewno widać nierównowagę pomiędzy kirami aktywującymi a tymi hamującymi, których masz więcej, ale co to znaczy dla twojego układu immunologicznego...czarna magia [emoji15] czekamy co powie dr.
@IIis91 moja dr mówi że 2 cykle to minimum. Jezeli staracie sie naturalnie to spokojnie możesz brać te 2x1 (czyli w sumie 100mg) bo nie wiadomo kiedy trafisz na ten właściwy cykl... a zbankrutować można przy większej dawce. Ja zamawiam przez net lub z odbiorem osobistym. A ty bierzesz jeszcze jakieś inne suplementy?
@roxie123 za starania &&
@Maciejka78 rozumiem cie doskonale. Silne baby jesteśmy, Ale czasem pobeczeć trzeba, dla zdrowia psychicznego. Nie ma się czego wstydzić! Z walkę kochana&&
@dżoł [emoji7] za kolejne przyrosty &&
@pixi.nova juz pisałam: nie ma plamień to jest dobrze. Masz już i tak dobre zabezpieczenie. I jestem tego zdania co @Destino Trzeba wierzyć kochana że bedzie dobrze.&
@7Martynka88 ja tez imprezowałam [emoji41]
@agatush za szczęśliwe spotkanie

@bobasek1990 a czy któryś z lekarzy brał pod uwagę bakterie w spermie. Czytałam kiedyś, że tu często tkwi przyczyna pustego jaja. A co do AMH co ja mam powidzieć wynik 0,4 miał mnie dyskwalifikować z naturalnych starań o ciążę. Nie trać nadziei, cuda naprawdę się zdarzają [emoji4]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

bobasek1990 ja bym pogadała jeszcze z innymi lekarzami w innych klinikach/przychodniach, tez odniosłam wrażenie, że w Invimed chodzi tylko o hajs.. i najlepiej odrazu podchodzić do in vitro (bo z tego największe pieniążki) Chodziłam tez we Wro do innej prywatnej kliniki i tam mi lekarz wmawiał, że torbiel na jajniku ma "korzenie" i, że muszę robić laparoskopię bo te korzenie tak jakby zatykają mi jajowód... oczywiście po takim tekście załamka na całego - zapisałam się nawet na laparo..przy okazji histeroskopii, ale pogadałam z innymi lekarzami i wybili mi to z głowy. Zrobiłam tylko histero i drożność, wyszło, że jajowody drożne. po tym tak na prawdę konsultuję wszystko w różnych miejscach - jak wariatka No ale co zrobić! Dlatego głowa do góry! Na pewno się uda naturalnie!

@edloteh impreza udana?

@agatush kciuki za szybkie spotkanie

@marshia ja Clexane biorę cały czas, choć w zasadzie nie wiem czy muszę ale czuje się lepiej [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@bobasek1990 dobrze ze z nimi pogadalas, jednak uwazam, ze lekarz, ktory doluje nie jest wart uwagi. Nie wazne jak jest zle. Nie ma co owijac w bawelne, ale bez przesady. Kochana ja mam amh 7,2 i 36 lat endometrioze zaawansowana i mutacje. Tez mi mowili ze naturalnie nie ma szans. Teraz do kazdego tego lekarza powinnam wejsc do gabinetu by ich zawstydzic. A potem trafilam na pania, ktora wiedziala ze jest ciezko, na nfz chciala zrobic laparoskopowo droznosc. A poniewaz w swoim zyciu wiele widziala to dala nadzieje, bo mowi ze sa przypadki, ktore wyklucza medycyna, a sie udaje. Chciala sprobowac i na poczatku ciazy przezywala strach podobny do mojego. Tak wiec glowa do gory, robisz droznosc i wtedy wiesz czy in vitro czy walczycie naturalnie.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@bobasek warto pójść do innej kliniki jeszcze na konsultacje. 3 ciąże bez zarodka to nie przypadek. Poszerzona diagnostyka jest niezbędna. Badania genetyczne waszej dwójki, posiew nasienia... amh masz piękne, młoda dziołcha z ciebie... a komórki można podrasować. Także zalecam na początek konsultacje w innej klinice.. do drożności skierowanie potrzebne wiec tak czy siak musisz "zaliczyć" wizytę a nóż bedzie owocna.
@7Martynka88 wytańczyłam się za wszystkie czasy [emoji51] a ja z tych nietańczących jestem [emoji23]

@bobasek1990 ty u Maliny się leczysz prawda? Mąż ma prawidłowe wyniki spermy, p/przeciw plemnikowe są we krwi albo spermie? Robiliście kariotypy?

Wiesz coś jest z tymi mutacjami bo mi prawie każdy lekarz mówi , że przy nich wysokie ciąże się traci. Nie którzy lekarze nie mają serca tylko kasa masakra

reklama
Do góry