reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Rozmawialam przed chwila z Prof. Jerzak ona mowi, ze mam w ogole nie badac progesteronu bo biore Duphaston i to nie wyjdzie w wyniku, że jestem zabezpieczona. Mowi, ze jak juz zaczelam to mam brac te zastrzyki ale ze spokojnie wszystko jest ok.

Uspokoila mnie, ze ten wynik nie ma w ogole znaczenia i mam wiecej tego nie badac.

Co o tym sadzicie?

reklama
@pixi.nova wez luteine dopochwowo. Ona wychodzi w badaniach. A z tym progesteronem jak chcesz sprawdzic, to rob przez 3 dni o tej samej godzinie. Najlepiej rano do 8. Dopiero takie badanie jest bardziej miarodajne. Gdybys miala problem z progesteronem juz bys krwawila, a brzuch bardzo by cie bolal

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No wlasnie Jerzak mi mowi, ze nie oznaczamy niczego co nie ma dla nas znaczenia a przy braniu duphastonu progesteron w ogole nie ma znaczenia wiec to badanie bez sensu.

@pixi.nova brzmi to brutalnie, ale tak jest. Sama przerobilam to na sobie i doszkolilam sie w sprawie progesteronu stad wiem jak trudno go uchwycic. Jak juz mialam leki to odpuscilam badanie i przestalam sie stresowac. Naprawde trudno zbadac progesteron. Masz prolutex nie ma lepszego progesteronu. Te zastrzyki podaje sie w in vitro.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia kobieto bez shizow [emoji8] hormony szaleją to dobry znak [emoji3] wierzę że to fasolka ! Kibicuje !!! Mnie tak wczoraj ciaglo to może była ta ow ... pytanie miesiąca [emoji23][emoji23][emoji23]
@dzol właśnie dawaj znać jak beta [emoji8] a
@pixi nova Ty jak progesteron tak jak marshia przypomniała [emoji4]
@agatush czekam na wieści [emoji7][emoji8][emoji7]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia Kochana wydaje mi się , że każda z nas tak miała to podświadomość płata nam figle. Wierzę , że uda się tobie w tym cyklu.
@roxie123 Super , że mąż taka złota rączka. Mój mąż na tym etapie tylko nadzoruje . Bardzo dużo czyta na forum muratora bo chce mieć wszystko zrobione idealnie. Czasami kłócę się z nim , że przesadza. Udanej wizyty.
@dżoł Kciuki za szybującą betę.
@pixi.nova Powodzenia na wizycie i spokoju.
@mała79 Kochana dziękuję za miłe słowo kibicuję tobie z całego serca. Czasami tracę cierpliwość dzisiaj mężowi się oberwało.
@agatush Czekamy niech mała księżniczka zechce już nam się pokazać.

@dżoł superrrrrr, pięknie rośnie [emoji7] oby tak dalej.
@pixi.nova to fasola na pewno daje mamie popalić [emoji4] kciuki za wizytę
@burczuś, a może ten ból tym razem coś zwiastuje [emoji8] ściskaj do woli, ja też dalej to robię. Poza tym mogłyby już więcej nie rosnąć [emoji14]
@nafoczka dla mnie jeszcze za wcześnie by wylądować w wątku o ciążach zakończonych sukcesem. Ale obiecuję uzupełnić swoją historię.
@marshia czekamy na dwie kreseczki. Jak najbardziej może się udać w pierwszym cyklu, jestem tego najlepszym przykładem.
@roxie123 daj znać co tam w trawie piszczy
@agatush coś czuję, że za chwilę podzielisz się z nami dobrą nowiną [emoji8]
@Kwiatuszekk23 co u ciebie? Znalazła się jakaś dobra dusza, która jest w stanie Ci choć trochę pomóc?
@kas90 piękna ty [emoji8]
@Destino cudne fotki. Cieszę się, że u was wszystko dobrze.
@Porzeczka1234 same śliczności wklajasz. Ja zrobiłam dziś małe rozeznanie po okolicznych lumpkach (bardzo lubię grzebaki [emoji3]) i trochę się podlamałam, bo nic specjalnego nie znalazłam, a ceny prawie jak za nówki sztuki [emoji44] powariowali

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom
Dziewczyny...Szkoda gadać.... Nie było profesora i pani doktor stwierdzila że czekamy bo jest czas. Jestem podlamana, zniechęcona, zmęczona i zła.... Jutro rano będę starała się łapać profesora na obchodzie.... A w ogóle usłyszałam że moje dwa poronienia to nic takiego i nie mam obciążonego wywiadu... Leżę i rycze...

@Destino myślę, że masz rację i Jerzak też ma. Nie będę dokładać luteiny bo to już będzie za duży chaos. Dołożyłam steryd i prolutex.
Prawda jest taka, że choćbym wzięła wszystkie leki świata to nie mam wpływu na to co będzie.

Muszę wierzyć, że ona ma rację, ma w końcu ogromne doświadczenie. Poczekam do usg i zobaczę co będzie.

Jednak powiem Wam, że ten początek ciąży to jest prawdziwy horror co my przeżywamy..

@agatush Przytulam, kochana już niedługo zobaczysz swoją królewnę. Nie przejmuj się tym co gadają na oddziale. A czy twój lekarz prowadzący nie może jakoś pomóc?

@Kwiatuszekk23 fajnie , że Adasiowi przeszło :) i że siostra pomogła :) mam nadzieję ,że teraz już będzie tylko dobrze :)
@agatush kurczę przykro mi...cholerka :< a już miałam pisać czy po wszystkim ;/ kurczę a kontrolują Ktg itd ? dla nich poronienia nic co tam ...ja własnie dlatego poszłam do prywatnego szpitala ostatnio, bo nie chciałam tego słuchać ... mam nadzieję ,że sytuacja się wyklaruje i Twoja królewna niedługo pokaże buźkę na świat :* przytulam Cię mocno i wspieram duchowo , wyobrażam sobie jak Ci ciężko , ale trzeba czekać w takim razie :* Coś jest chyba z tą rezerwacją brzusia :* urodzisz na dniach , a może mi się uda zajść :* także życzę nam szczęśliwego finału :* buziaczki kochana :* pisz tutaj czy na priv i możesz śmiało wyładować emocje :)
@pixi.nova nie wiem co Ci doradzić , może faktycznie lepiej się tym nie przejmować ...i nie wbijać sobie noża w serce . Może jest w porządku a Ty niepotrzebnie się stresujesz . @Destino ma doświadczenie posłuchaj jej :* życzę Ci jak najlepiej :) Twoja fasolka sobie radzi jestem pewna :*

Pomożecie z moim pytaniem odnośnie leków... ?

@roxie123 Prof.Jerzak zaleca acard kilka miesiecy przed ciaza a clexane od pozytywnego testu.Ja bralam clexane od owulacji tak pozwolila mi moja gin, powiedzialam o tym Jerzak to ona tylko sie usmiechnela i powiedziala to co miala Pani przeczucie, ze Pani zajdzie? ;)

Wiec decyzja nalezy do Ciebie ale acard i clexane moga chyba tylko pomoc aby macica byla bardziej ukrwiona i przeplywy byly lepsze. Wtedy latwiej zarodek sie zagniezdza ale poczekaj tez na opinie innych dziewczyn.

Ja jakos staram sie opanowac, jest mi bardzo ciezko ale Jerzak mnie uspokoila. Wierze, ze robie wszystko co moge. Musi byc dobrze.

@roxie123 super cieszę się co do leków ja brałam acard od 16 dnia cyklu bo tak zaczęłam sama brać a heparyne bym poczekała i po owu brałabym i to samo encorton tym bardziej, że idziesz jeszcze do niego sprawdzić czy jaja pękły

@pixi.nova malina w ogóle nie stosuje dupastonu i ja szczerze zmieniłabym go na luteinę dowcipną ale dobrze by było skonsultować to z dr. Ja w ciąży w ogóle nie badałam progesteronu bo trudno go zbadać te skokowe rzuty pisałyśmy już o tym poza tym nie bolał mnie brzuch i nie było krwawień. Także szczerze nie wiem czy winnaś go badać ale juz jesteś zestresowana i weź tu nie badaj moja lokalna gin też nie karze badać ale słuchaj lekarza bo ja tylko o swoim doświadczeniu mówię.

@Kwiatuszekk23 cieszę się , że siostra i rodzina zmobilizowała się i pomaga to bardzo miłe i tak powinno być nic nie rób na ten obiad leż i odpoczywaj jak mąż wraca.

reklama
@pixi.nova tak samo mówił mi mój lekarz :) a Ty weź głęboki oddech i odpoczywaj :*
@Porzeczka1234 encorton acard brałam rano , ale encorton to nie zaszkodzi . Niby lekarz mówił żeby wszystko brać od 16-25dc ale u mnie teraz owulacja później . I sama nie wiem jak lepiej ;/

Do góry