reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@pixi.nova, kochanie, myślę, że po prostu za wcześnie jeszcze było, żeby coś zobaczyć. Ja np jakbym była dzień wcześniej, to bym nic nie zobaczyła bo zarodeczek miał 2 mm. Kiedy miałaś owu? A w poprzednich ciążach nie miałam ciałka żółtkowego.

@marshia, ja brałam i biorę acard codziennie.

reklama
Ja tak na szybko bo impreza rodzinna dzisiaj... wiec, @bertha odpisze jutro bo z tymi kirami to nie tak prosto... @pixi.nova dobrze dziewczyny piszą, na tym etapie najważniejsze umiejscowienie pęcherzyka i grunt że jest ciało żółte, lutinus ma lepsze wchłanianie od luteiny. Większość dziewczyn jednak woli luteinę bo duuuuzo tańsza. Prolutex na pewno ładnie ci podniesie progesteron. Trzymam kciuki kochana &
@IIis91 załapałaś się na moja odpowiedz nim zniknę [emoji23] moja dr zawsze zalecała 3x1 ten 50mg. Tu masz zdjęcie
4f5e620d4c3647c9b08f55a8676c4aeb.jpg

Miłej soboty dziewczęta [emoji4] odezwę się jutro [emoji86]

Lekarka napisala mi, ze po moim wyjsciu mysli o tym encortonie. kaze mi brac trzy dni 5 mg a pozniej 10 mg co o tym sadzicie? Czy od razu wieksza dawka?

Jak wy dziewczyny go bierzecie? Na czczo? o ktorej godzinie? Ja biore gluckophage to nie zaszkodzi? Czy ktoras z was laczy to z gluckophage?

Ostatnia edycja:
@pixi.nova ie ja ostatnio męczyłam dziewczyny o dawki - 10 to minimum wg mojej wiedzy. Mi tez kazał brać 5, ale biorę 10 - jak dziewczyny - to podobno dopiero dawka lecznicza. Ja bym wzięła 10
Ja tez biorę glucko :) biorę encorton, glucko, acard razem - po śniadaniu odcrazu

@marshia od razu bralas 10? ok to moze ja tez tak zaczne ona kazala 3 dni 5 pozniej juz 10.. Moze chodzi o to zeby nie bylo szoku dla organizmu? I tak dzisiaj juz tego nie wezme bo to trzeba rano?

Ja akurat brałam 2 dni 5, bo jeszze sie wahałam co do dawki. Czy mu zaufać. Ale 3. Dnia już poleciałam 10. Zaufałam doświadczeniom dziewczyn. Dziewczyny pisały ze brały po 10 od razu.

Ja w ogole nie wiem czy teraz to cokolwiek da, czy nie jest za pozno.. Boje sie tego kroku,Jerzak nie kazala encortonu brac.. Ale teraz tak sie wystraszylam, ze mysle, zaszkodzic nie zaszkodzi.. Ja sie tylko zastanawiam jak to jest jak jestes juz w ciazy zaczynasz brac od razu dawke 10 czy nie bedzie jakiegos szoku? Moze dwa dni wezme 5 mg pozniej 10 mg

Czy laczysz to @marshia z gluckopgae?

Kurczę - ja w sterydxie świeżak...... musisz poczekać na opinie dziewczyn jeszcze.
A co do glucko - rano jem śniadanie i biorę wszystko razem. Encorton, acard, glucko (bo mam 2x1 500), D3, metafolin, B 6 i b12. Od wczoraj jeszze duphaston doszedł do kompletu

reklama
Tak. Mówił, w którymś momencie, ze póki nie ma zarodka to nie ma co wdrażać leków. A potem jak bedzue to walczymy o jego przetrwanie. Tyle, ze on zmienia zdanie hak w kalejdoskopie. Po poronieniu mówił, ze od razu po teście wdrożymy acard i heparynę. Bez sterydu, bo mi niepotrzebny. Przy następnej wizycie, ze po serduszku dopiero. Po moich argumentach, ze to za późno, bo ja za szybko tracę powiedział, ze po zarodku - bo wczesnuej nue ma sensu. A teraz sam przepisał steryd od razu i kazał przez cały czas brać 5 - bez przerwy.
A ja biorę 10, w środę chyba zatwstuję i jak coś to id razu clexane. I wtedy na spokojnie mige do niego iść i gadać dalej. Zapas zastrzyków mam - 20 sztuk

Do góry