reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Porter witaj! Bardzo mi przykro z powodu Twoich strat.
Odnośnie mutacji to ja mam PAI i vr2 i jak byłam u Maliny to mu mówię że mam takie słabe mało istotne mutacje powtarzając słowa genetyka i innych lekarzy a on mówi że nie ma niektórych mutacji i to jest wskazanie do heparyny
Z MTHFR wielu znajomym się ciaza udaje dopiero na heparynie właśnie i na metylach
@Porzeczka1234 @Funia90 @kas90 @bea25ta @Destino pozytywnie zazdraszczam cudownego okresu wybierania ciuszkow wozeczkow itd

IMG_3014.jpg

Pixi && :)
Miłego dnia dziewczynki :)
@matulkaa czy wskazanie do brania acardu na wieczór było ogólne czy dla już zaciążonych? Bo nie wiem czy od jutra nie przerzucić się tez na wieczór - dziś już łyknęłam

Załączniki

• IMG_3014.jpg
    IMG_3014.jpg
    13,7 KB · Wyświetleń: 268
@matulkaa, kurcze, to nam dałaś zagadkę. Bo my wszystkie acard rano. Ja chyba tak zostanę już do końca, bo nie chcę kombinować, boję się.
@pixi.nova, czekamy:*

Ja się biorę zaraz za ciasto Funi :D Potem faszerowane mięskiem cukinie, a po południu śpiewam na ślubie. Ostatnio mi już tak ciężko, bo przepona nie wydala i tchu mi brakuje:D No i dziś dzień golenia nóg, buu:( :p

Mówiła o braniu kwasu acetylosalicylowego w ciąży, jako profilaktyki w przypadku zaburzeń łożyskowych, stanów przedrzucawkowych i nadciśnienia. Wg. Niej należy go zacząć przyjmować przed 16 tygodniem, gdy nie doszło jeszcze do pełnej implantacji łożyska.

@Funia90 ja od samego początku, od pozytywnej bety regularnie, biorę codziennie rano acard 75. U mnie plamienia nie miały z tym lekiem nic wspólnego, nie odstawiałam go. Zmienię godzinę przyjmowania, a z dawką wstrzymam się do wizyty u mojej doktor. A na brzucho sama muszę jeszcze poczekać [emoji56] nic nie widać [emoji20]

Na instagramie Nicole była też wzmianka, że mutacje MTHFR, poronienia w wywiadzie nie są wskazaniem do heparyny. Całe szczęście mamy lekarzy, którzy uważają inaczej [emoji8]

@kas90 ty i tak zaraz go będziesz odstawiać w 34/36 tygodniu [emoji4]

@pixi.nova pewnie już czekasz u lekarza [emoji8] pokaż później zdjęcie fasolki [emoji4]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
Kochana bardzo dziękuję pojadę z mężem może ten kombinezon kupię

@matulkaa i @Funia90 z tego co kojarzę to nasza @dżoł bierze dawkę 150 acardu

@agatush nieustannie kciuki zaciśnięte
Dziękuję Kochana. U nas dalej cisza, chociaż na ktg zaczynają podać się jakieś skurcze :-D ale żebym ja je jakoś boleśnie odczuwala to nie.
@matulkaa, kurcze, to nam dałaś zagadkę. Bo my wszystkie acard rano. Ja chyba tak zostanę już do końca, bo nie chcę kombinować, boję się.
@pixi.nova, czekamy:*

Ja się biorę zaraz za ciasto Funi :D Potem faszerowane mięskiem cukinie, a po południu śpiewam na ślubie. Ostatnio mi już tak ciężko, bo przepona nie wydala i tchu mi brakuje:D No i dziś dzień golenia nóg, buu:( :p
Kaś jak ja Cię rozumiem... Ja już dużo wcześniej miałam problem z lapaniem oddechu jak śpiewaliśmy - też śpiewam ale w chórze u nas w parafii i znam Twój ból ;-)

Do góry