reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo rzeczywiscie to bardzo przyjemny czas[emoji5]ja co prawda zaczynam dosc wczesnie ale zamierzam sie cieszyc teraz poki mam sily[emoji5]zima mi sie nie bedzie chcialo

@marshia ja sobie teraz przypominam ,ze ja przy staraniach bralam acard na noc potem jak zaszlam i bralam clexane to acard rano bo byla mowa o tym zeby nie brac tego na raz[emoji5]ja bralam najpierw codziennie ale ,ze mialam krwiaka to na miesiac byl calkiem odstawiony a potem stopniowo wracalam.

@pixi.nova dobrze ,ze jest cialko zlote,zarodeczek powinien sie pojawic na dniach[emoji5]moj lekarz jak widzial cialko to mowil ,ze zarodek tez na pewno bedzie[emoji4]
Uszy do gory bo pewnie wlansie sobie rosnie a pojutrze bedzie serduszko[emoji8]
Postaraj sie zlapac oddech i uspokoic zeby nie zaszkodzic dzidzi,robisz wszystko co w twojej mocy,na reszte nie masz wplywu,pamietaj[emoji5]
A zakladamy ,ze bedzie dobrze.
Kontrola za tydzien?

@kas90 mam nadzieje,ze bedzie Wam smakowalo[emoji5] milego spiewania.

@agatush to moze malutka nam sie powoli szykuje[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@pixi.nova ja jeszxze sobie myśle, ze póki nie ma zarodka to wciąż dobry moment na steryd. Bo on go ochroni - gdyby się miało zadzuac coś nie tak jak już się pojawi. Pęcherzyk jest. Ciałko zoltekowe jest - to meeeeega ważne. Wiec ciąża się rozwija. :)

@marshia jestes mega kochana! Dziekuje Ci za twoje słowa! Tutaj zawsze mozna liczyc na wsparcie. Tak mysle, ze nic nie trace z tym encortonem a jerzak nie musze mowic o nim.

Kiedys pamietam, ze dziewczyny pisaly jak biora encorton, chyba @roxie123 do ktorej godziny? jak z euthyroxem? i duphaston? Ja biore najpierw euthyrox, po pol godziny biore duphaston. To teraz najpierw steryd czy euthyrox?

@pixi.nova wklejam Ci jak bierze @kas90 [emoji1]
Ja jie biore wiec tyle moge pomoc
1504960718-aaaaaa.jpeg

Ps obilo mi sie o uszy ,ze steryd do 8 zeby nie zablokowac nadnerczy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jejku dziewczny tak bardzo Wam dziekuje!!! Mam lezki... @Funia90 nie pomyslalam zeby w tamtym watku szukac. Chyba mi juz totalnie rozum odebralo... Kochane jestescie istotki, wielkie serducho:)❤️

@pixi.nova od czego masz mnie[emoji16]
Jak acard bralabys wieczorem to nawet pospac chwile dluzej mozesz[emoji6]
I pamietaj no stres bo dzidzi wszystko czuje[emoji5]ja na twoim etapie mialam mocne krwawienia i musialam sie jakos trzymac wiec Ty tym bardziej sie uspokuj bo nic sie nie dzieje[emoji8][emoji8][emoji8]
Bedzie git,zobaczysz[emoji173]️nastepny placz bedzie ze szczesia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pixi ja encorton odrazu 10 bralam. Euthyrox na czczo trzeba, po pol godz sniadanie dopiero mozna, potem encorton, acard. Reszte wit. biore jak wracam z pracy, a o 20 neoparin.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Gabiś Dziękuje, ze sie odezwalas. Napisz prosze jaka dawke clexane bralas? od kiedy zwiekszalas? Te zastrzyki to w jakich dawkach i jak czesto? Przepraszam, ze tak wypytuje ale jutro mam ta wizyte i chcialabym o tym porozmawiac z moja gin. Czy monitorowalas progesteron czy pozniej juz nie?
Pewnie już dziś za późno na odpowiedź i wszystko wiesz od doktorki. Prolutex kupujesz na receptę, jest to 7 zastrzykow w fiolkach, jedno opakowanie 165 zł i u nas w aptece na.zamówienie, trzeba dokupić sobie strzykawki i igły, i podawać raz dziennie. Bierze się je do 12 tygodnia ciąży.
A Clexane miałam forte 120.
Encorton bierz od razu 10mg, to bardzo mała dawka więc żadnego szoku nie będzie.
I co do leków od zarodka ktoś tu pisał to wg mnie za późno, że walczymy dopiero wtedy, moje dwa poronienia są tego dowodem. U mnie leki od owu dały rezultaty, i dobrze bo dopiero po czasie, będąc już w ciąży wyszła mi trombofilia. Jakbym dalej słuchała lekarza, że leki.od zarodka to byłabym w czarnej d.....

Trzymam kciuki Pixi, będzie git.

Aaa, później już nie badałam progesteronu.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry