reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo rzeczywiscie to bardzo przyjemny czas[emoji5]ja co prawda zaczynam dosc wczesnie ale zamierzam sie cieszyc teraz poki mam sily[emoji5]zima mi sie nie bedzie chcialo

@marshia ja sobie teraz przypominam ,ze ja przy staraniach bralam acard na noc potem jak zaszlam i bralam clexane to acard rano bo byla mowa o tym zeby nie brac tego na raz[emoji5]ja bralam najpierw codziennie ale ,ze mialam krwiaka to na miesiac byl calkiem odstawiony a potem stopniowo wracalam.

@pixi.nova dobrze ,ze jest cialko zlote,zarodeczek powinien sie pojawic na dniach[emoji5]moj lekarz jak widzial cialko to mowil ,ze zarodek tez na pewno bedzie[emoji4]
Uszy do gory bo pewnie wlansie sobie rosnie a pojutrze bedzie serduszko[emoji8]
Postaraj sie zlapac oddech i uspokoic zeby nie zaszkodzic dzidzi,robisz wszystko co w twojej mocy,na reszte nie masz wplywu,pamietaj[emoji5]
A zakladamy ,ze bedzie dobrze.
Kontrola za tydzien?

@kas90 mam nadzieje,ze bedzie Wam smakowalo[emoji5] milego spiewania.

@agatush to moze malutka nam sie powoli szykuje[emoji5]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@pixi.nova ja jeszxze sobie myśle, ze póki nie ma zarodka to wciąż dobry moment na steryd. Bo on go ochroni - gdyby się miało zadzuac coś nie tak jak już się pojawi. Pęcherzyk jest. Ciałko zoltekowe jest - to meeeeega ważne. Wiec ciąża się rozwija. :)

@marshia jestes mega kochana! Dziekuje Ci za twoje słowa! Tutaj zawsze mozna liczyc na wsparcie. Tak mysle, ze nic nie trace z tym encortonem a jerzak nie musze mowic o nim.

Kiedys pamietam, ze dziewczyny pisaly jak biora encorton, chyba @roxie123 do ktorej godziny? jak z euthyroxem? i duphaston? Ja biore najpierw euthyrox, po pol godziny biore duphaston. To teraz najpierw steryd czy euthyrox?

@pixi.nova wklejam Ci jak bierze @kas90 [emoji1]
Ja jie biore wiec tyle moge pomoc
1504960718-aaaaaa.jpeg

Ps obilo mi sie o uszy ,ze steryd do 8 zeby nie zablokowac nadnerczy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jejku dziewczny tak bardzo Wam dziekuje!!! Mam lezki... @Funia90 nie pomyslalam zeby w tamtym watku szukac. Chyba mi juz totalnie rozum odebralo... Kochane jestescie istotki, wielkie serducho:)❤️

@pixi.nova od czego masz mnie[emoji16]
Jak acard bralabys wieczorem to nawet pospac chwile dluzej mozesz[emoji6]
I pamietaj no stres bo dzidzi wszystko czuje[emoji5]ja na twoim etapie mialam mocne krwawienia i musialam sie jakos trzymac wiec Ty tym bardziej sie uspokuj bo nic sie nie dzieje[emoji8][emoji8][emoji8]
Bedzie git,zobaczysz[emoji173]️nastepny placz bedzie ze szczesia

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Pixi ja encorton odrazu 10 bralam. Euthyrox na czczo trzeba, po pol godz sniadanie dopiero mozna, potem encorton, acard. Reszte wit. biore jak wracam z pracy, a o 20 neoparin.

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@Gabiś Dziękuje, ze sie odezwalas. Napisz prosze jaka dawke clexane bralas? od kiedy zwiekszalas? Te zastrzyki to w jakich dawkach i jak czesto? Przepraszam, ze tak wypytuje ale jutro mam ta wizyte i chcialabym o tym porozmawiac z moja gin. Czy monitorowalas progesteron czy pozniej juz nie?
Pewnie już dziś za późno na odpowiedź i wszystko wiesz od doktorki. Prolutex kupujesz na receptę, jest to 7 zastrzykow w fiolkach, jedno opakowanie 165 zł i u nas w aptece na.zamówienie, trzeba dokupić sobie strzykawki i igły, i podawać raz dziennie. Bierze się je do 12 tygodnia ciąży.
A Clexane miałam forte 120.
Encorton bierz od razu 10mg, to bardzo mała dawka więc żadnego szoku nie będzie.
I co do leków od zarodka ktoś tu pisał to wg mnie za późno, że walczymy dopiero wtedy, moje dwa poronienia są tego dowodem. U mnie leki od owu dały rezultaty, i dobrze bo dopiero po czasie, będąc już w ciąży wyszła mi trombofilia. Jakbym dalej słuchała lekarza, że leki.od zarodka to byłabym w czarnej d.....

Trzymam kciuki Pixi, będzie git.

Aaa, później już nie badałam progesteronu.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Do góry