reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny u mnie nie ma jeszcze serduszka...i zarodka, pecherzyk urosl i jest cialko zoltkowe i to na tyle.. Dzisiaj 6t0d
Dostalam recepte ma zastrzyki z progesteronu, jeden dziennie. Czy ktoras z was ma z nimi doswiadczenie? Jak je podawac? W poniedzialek mam isc zbadac znowu progesteron.

Bardzo sie boje, oczywiscie sie poryczalam w gabinecie. Moja lekarka jest cudowna, przytulila mnie znowu nie wziela kasy, pewnie zal jej na mnie patrzec..Kazala byc w kontakcie i wizyta za tydzien.

Czy myslicie, ze jest jeszcze nadzieja? Nie mam juz sil ile moze wytrzymac jeden czlowiek...
Przepraszam, ze psuje Wam humor ale musialam to z siebie wyrzucic..

Czy wg was wlaczenie sterydu teraz by cos dalo?

reklama
Pixie kochana. Przykro mi, że nie zobaczyłaś jeszxze tego na co liczyłaś. Ale jest ciałko zoltkowe - jak ono jest jest ciagle szansa. Kiedy kazała Ci przyjsc kolejny raz? Za tydzień?
@Funia90 chyba tez długo nic nie widziała? Dobrze kojarzę? I w ogole sporo jest przypadków, ze dopuero pod koniec 7 tyg widać - może później zaszłaś nuz wynika z okresu? Wiesz na 100% kiedy była owulacja?

Kiedys bralam przez kilka dni ale napisalyscie mi wtedy ze to duzo i biore 75 rano co 2 dzien. To teraz mam brac wieczorem z zastrzykiem ? Czy jak?
Pixi za tydzien bedzie zarodek z serduszkiem [emoji8][emoji8][emoji8]

Wysłane z iPad za pomocą Forum BabyBoom

@pixi.nova oczywiscie ze jest nadzieja. Na serduszko najlepiej chodzic ok 7tc by sie nie stresowac. Spokojnie. Jest cialko zolte to bardzo wazny etap. Na koniec tygodnia bedzie serduszko. U takich malenstw jeden dzien robi ogromna roznice. Wiem ze ci ciezko, ale trzeba bys byla spokojna. Gadaj do dzidziusia niech sie nie wyglupia, matki nie stresuje i w sile rosnie. Pojedzcie gdzies na lono natury i odpocznijcie. To pomaga. Mnie dosc mocno odstresowywalo. Tule malenka[emoji8]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do acardu tez się zorientowałam, ze wziełam wczoraj i dziś :/. Mialam brać co 2 dni, ale dni tygodnia mi się pomyliły. Mam nadzieje, ze to nic złego?? Jutro odpuszczę na pewno.
@kas90 Ty brałaś acard od owu - codziennie czy co 2? Muszę znaleźć złoty środek

@pixi.nova głowa do góry. Jesteś na etapie gdzie naprawdę jeden dzień robi różnicę. Jest pęcherzyk we właściwym miejscu, ciałko żółte dobrze wróży. Teraz tylko trzeba cierpliwie poczekać. Nie u każdej z nas serduszko było szybko widoczne. Zobacz na historię @bea25ta [emoji4] też długo czekała na serduszko, a jaki piękny brzuszek teraz ma [emoji8]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@pixi.nova Ja oglądać serduszko szłam dopiero w 8 tyg bo bardzo różnie się pokazuje
W tak wczesnym czasie o niczym złym to jeszcze nie świadczy że go nie ma

Encorton raz włączyłam na takim etapie ale to nic nie dało ale z tamtą ciaza od początku było nie tak test pozytywny w 35 dniu i bardzo mała beta ok 1000 w 6 tyg. Mi się wydaje że włączenie go nie zaszkodzi a może pomóc.
@marshia dużo osób bierze acard całą ciaze i kilka miesięcy wcześniej bo podobno ułatwia zagniezdzanie wiec na pewno dzień po dniu nie zaszkodzi
Tylko czasem on powoduje krwiaki tak przypuszczamy i dlatego niektórzy co 2 dzień ale 2 pod rząd na pewno nie zaszkodzi to nie ma aż takiej siły jest lekiem bez rp

Dziekuje dziewczyny, wlasnie wzielam zastrzyk prolutex. Napisalam do mojej gin co mysli o encortonie ale jeszcze nic nie odpisala. Ona mowi, ze sama zaluje, ze jak byla w ciazy to tak szybko zrobila usg bo nic nie bylo a ona tak sie stresowala i to rzutowalo na cala ciaze.. Wiem, ze chciala mnie pocieszyc ale mowila, ze bardzo roznie u kobiet to sie pojawia. Nie mam wyboru musze czekac.
Zastanawiam sie czy ten encorton moglby pomoc czy razem nic juz nie zmieni?

Biore duphaston 3x1; Prolutex 1x1, clexane 0,6, acard, metyle, gluckophage; d3; femibion. Czy cos byscie dolozyly? Mowila mi o tym lutusie czy jakos tak zamiast luteiny. Ale to pewnie sie okaze w poniedzialek czy wzrosl progesteron u mnie czy trzeba bedzie jeszcze dolozyc..

reklama
@pixi.nova serduszko ma jeszcze czas :* może pojawić się za dzień , za dwa ... będzie dobrze !
@agatush czekamy :*

Ja dzisiaj zabiegana od rana znowu skręcamy meble , a później jadę na zdjęcia na chrzest także wrócę wieczorem . Pojawił się u mnie płodny śluz , mam nadzieje wielkie ...na owulację chociaż :)
Miłego weekendu dziewczyny , będę Was podczytywać :*

Do góry