reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Dziewczyny a co sadzicie o tych parametrach krzepniecia? Czy sa tu jakies odchylenia? Wskazania do wyzszej dawki clexane?
Na wynik bialka s musze czekac minimum dwa tygodnie i anty xa i hematolog dopiero 25 wrzesnia...
Do tego czasu prosze was o porade. Brac clexane 0,6 i dodatkowa luteine oprocz dupka 3x1? Jutro mam 6t0d

reklama
@pixi.nova a w dupsko chcesz [emoji48] Przy tak wysoki wartościach beta już ci tak nie wzrośnie jak na początku. Na tym etapie najważniejsze jest usg! Zabraniam ci badania bety! Co do progesteronu: No wysoki nie jest, to fakt; ale po pierwsze dupek nie wychodzi w badaniu i bierzesz bardzo dobrą dawkę. Po drugie nie plamisz wiec to bardzo dobrze, a nawet najważniejsze. Po trzecie progesteron wydzielany jest skokowo, wiec nie wiemy czy przypadkiem nie trafiłaś na jego spadek w ciagu dla. Jak chcesz mieć spokojną głowę to dorzucić luteinę/lutinus/ 2x1 (wtedy w wyniku wyjdzie ten progesteron). Ja bym na twoim miejscu poczekała do jutra na wizytę. Może lekarz da ci progesteron w zastrzykach. I nie denerwuj się proszę, bo stres nie wpływa dobrze na kropka. Za piękne widoki && Caluje

Ostatnia edycja:
@edloteh Dziękuje Kochana! Dobrze Was tutaj miec ja juz cala zaryczana siedze.... Tak bardzo sie boje.

Jezeli mozesz napisz cos o tych zastrzykach z progesteronu? To daja w gabinecie czy tylko w szpitalu? To wyjdzie w badaniu czy dziala jak dupek? Boje sie ze mocno zageszcze krew i poronie.. zawsze bo braniu duzych dawek lueiny moje ciaze sie konczyly dlatego teraz tak bardzo sie jej boje.. Moze sobie cos ubzduralam to wyprowadzcie mnie z bledu

@pixi.nova kochana ja od początku mam 0,6 luteinę 3x1 100, później od serduszka 2x2 tez 100 czyli 6+4 przestałam brać w 22 tygodniu i od 29 biorę pod język 2x2 50mg. Nie przyrównuj bety z 11 dni dostaniesz klapsa w dupkę. Beta dobra. Moim zdaniem wyniki krzepnięcia ok.

@Porter zgadzam się z @marshia i @mickey* w sprawie mutacji w 100 procentach.

@dżoł to tak dla równowagi małe się wgryza

No to teraz pytanie do Was o specjalistę, który rzeczywiście sie zna na tych mutacjach, w Trójmieście, lub okolicach. Możecie kogoś polecić? Bo wychodzi na to, że moi "spece" są do wymiany...

To teraz mnie przeraziłaś. Czyli tyle czasu byłam źle prowadzona? Z tego co mówisz to cud, że jeszcze jestem w ciąży... A chodzę już do najlepszych z najlepszych i kupę kasy wydaję, żeby tylko do tych poleconych w środowisku :/
Badalas sobie kiedykolwiek homocysteinę? Norma teoretycznie jest do 15, ale do ciąży potrzebna 5-6-max7. MTHFR powoduje upośledzenie przyswajania kwasu foliowego i zwiekszona dawka nie pomoże. Potrzebny jest metafolin i dobrego aktywne formy b6 i b12 (metylokobalamina) Zwykłych B mieborzyswajasz prawidłowo. Metyle obniżają homocysteinę do prawidłowych wartości, a odpowiedni kwas foliowy zapobiega wadom płodu. osobiście wolałbym mieć A niż C. Ale tak czy inaczej nie pideszlahym już do żadnej ciąży bez heparyny, acardu, a osobiście nawet wywalczyłam steryd - żelazny zestaw jak to dziewczyny nazwały :)

@pixi.nova progesteron w zastrzykach (prolutex lub agolutin) przepisuje gin i wyjdzie w badaniu. Branie jego ma tę przewagę że nie zapycha nam dziurki ;) wiec możesz zagadać dr o niego. Przy problemach immunologicznych bardzo ważne jest odpowiednie dawkowanie progesteronu. Rozumiem kochana, że się boisz... ale uwierz mi, trzeba wierzyć że będzie dobrze.

reklama
Do góry