reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Cześć wszystkim, jestem tu nowa i liczę na Wasze wsparcie.

W 2015 roku urodziłam synka w 33tc, niestety po 7 dniach zmarł z powodu sepsy, potem było poronienie biochemiczne w 6 tc i obumarcie wewnątrzmaciczne w 12tc. Ostatnia ciąża była od początku prowadzona profilaktycznie na Fraxiparynie 0,4ml. Doszło do tego, że nawet przy lekkim dotknięciu ścian pochwy, zaczynały krwawić.

Teraz jestem w 4 ciąży, na początku brałam Fraxiparine 0,4ml, ale zrobił się krwiak, który za nic nie chciał się wchłonąć. Wchłonął się dopiero po odstawieniu heparyny. Teraz (20t+4d) odebrałam wyniki i jestem załamana d-dimery 755ug/ L FEU, białko S 34% i wolne białko S 54%. Oczywiście lekarze chcą powrotu do małych dawek heparyny, ale ja się już jej boję. Czy któraś zna się na normach w ciąży? Czy ktoś miał podobnie? Nie wiem już co mam robić... ;(

@marshia wierzę, że to jest Twój cykl!

ps. napisałam dziś smsa do lekarza, czy nie możemy zastosować encortonu na moje ANA..i mega się zdziwiłam jak odpisał, że recepta czeka w rejestracji więc od połowy cyklu chyba zaczynam... brać po owu?
Martynka suuuper - zaczynaj od owu :)
I dziękuje za dobre słówko ♥️Pożyjemy - zobaczymy
@pixi.nova masz wyniki???

Dziewczynki kochane, mózgi od kirów - mam wyniki. Spisane przez telefon i mam nadzieje ze dobrze spisałam jak mi pani dyktowala.
Obecne: 2dl1, 2dl3, 2dl4, 2dl5, 3dl1, 3dl2, 3dl3, 2ds5, 2ds4del, 3ds1, 2dp1, 3dp1
Nieobecne: 2dl2, 2ds2, 2ds3, 2ds4.
Koniec. Genotypu nie ma ponoć podanego jaki jest, czy aa czy inny... może u nich trzeba na to inne badanie wykonać ?
czy potraficie po tych wynikach stwierdzi czy jest dobrze czy źle?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cześć wszystkim, jestem tu nowa i liczę na Wasze wsparcie.

W 2015 roku urodziłam synka w 33tc, niestety po 7 dniach zmarł z powodu sepsy, potem było poronienie biochemiczne w 6 tc i obumarcie wewnątrzmaciczne w 12tc. Ostatnia ciąża była od początku prowadzona profilaktycznie na Fraxiparynie 0,4ml. Doszło do tego, że nawet przy lekkim dotknięciu ścian pochwy, zaczynały krwawić.

Teraz jestem w 4 ciąży, na początku brałam Fraxiparine 0,4ml, ale zrobił się krwiak, który za nic nie chciał się wchłonąć. Wchłonął się dopiero po odstawieniu heparyny. Teraz (20t+4d) odebrałam wyniki i jestem załamana d-dimery 755ug/ L FEU, białko S 34% i wolne białko S 54%. Oczywiście lekarze chcą powrotu do małych dawek heparyny, ale ja się już jej boję. Czy któraś zna się na normach w ciąży? Czy ktoś miał podobnie? Nie wiem już co mam robić... ;(
Witaj:)
Ja nie pomogę,ale czekaj cierpliwie, na pewno ktoś odpowie :) Ktoś kto ma pojęcie o tym:)
@bertha nie znam się:)
Aaaaale ja tu pomocna jestem:/

@Porter witaj ! przykro mi , ciężkie miałaś przeżycia :< światełko dla twoich Aniołków [*]
Co do wyników tutaj dziewczyny pomogą , mają ogrom wiedzy . Wierzę ,że ta ciąża skończy się pomyślnie ...
@bertha ło kurde czarna magia :)

@bertha nieobecnych masz mniejsza ilosc. Ale czy to wplywa na genotyp trzeba by spojrzec na nasze wyniki. Ja mam tyle samo albo nawet wiecej nieobecnych niz obecnych. Trudno mi sobie tez wyobrazic ze majac taki opis brak haplotypu. Moze pani nie widziala.

@Porter witaj. Moge ci tylko powiedziec ze w ciazy ddimery norma do 2000. Dopiero powyzej zaczynamy sie martwic. Pozostalych wynikow nie znam norm.

@porzeczka piekne ubranka. Dziewczynke to mozna cudnie ubierac. Z chlopcem nie tak latwo...

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@marshia nie masz wyjścia w tym cyklu poprostu musisz zajść w ciążę, tyle czasu przesyłki szły że byłby to grzech gdybyś nie posmakowała encortoniku:p
swoją drogą nie wiedziałam że priorytet idzie tydzień czasuo_O
@Porter ja niestety nie pomogę, bardzo mi przykro z powodu Twoich strat, ale tak jak destino pisze inne są normy dla ciężarnych
@bertha dziwne że niema napisane jaki to haplotyp:baffled:może masz sobie wybrać:D
a tak poważnie to wydaje mi się, że jest dobrze, bo tych nieobecnych masz tylko 4, ale to co mi tu dziewczyny podpowiedziały to to, że jeśli nie ma tego genu kir 2ds3 to dr P daje accofill,
ja niemam 2DL5(gr5), 2DS3,2DS4 norm i mam haplotyp Bx

reklama
@bertha masz bardzo mało nieobecnych receptorów [emoji4] i to jest bardzo dobra wiadomość. Wklejam Ci poniżej moje wyniki przy genotypie aa.

1504874497-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry