reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 u Ciebie to jeszcze a wcześnie owy kolo 17 dnia co najmniej przypuszczam
Ja nigdy nie byłam na podglądanie raz mi tylko powiedział że już po owy a to był 18 dzień.

reklama
Babki ale napisałyście dużo :) ja właśnie uciekam na szkolenie..
Niestety 4 mi odpada na wizytę ponieważ środy mam długie :(
Jeszcze wtorki mnie poratują bo mam 2h tylko ;)

@marshia może nie chce Ci dac tego dupka teraz bo by mogl jak antykoncepcja zadzialac jakbys brala za wczesnie? Ja bralam go od pozywynego testu i tak mi doradzano. Pamietam, ze w weekend mowilyscie o wspomagaczach jajnikow do picia.
Ja dostalam Miositogyn i mam go dalej pic w ciazy.
@roxie123 Ja bym poszla prywatnie na monitoring jezeli Ci na nim zalezy. To w sumie tania sprawa, przynajmniej u mojego gin.

Dziewczyny uwazacie, ze nie zaszkodzi isc na usg w 6tyg i pozniej znowu pod koniec wrzesnia po ponad dwoch tygodniach?

@pixi.nova nie zaszkodzi. Ja na początku miałam dwóch lekarzy i w pierwszych tygodniach miałam wizyty co dwa tygodnie [emoji4] czasami nawet częściej. Głowa do góry. Ps. U mnie serdeszko było w 6t1d więc szansa jest, ale pamiętaj, że wszystko zależy kiedy miałaś owulację.

Umówiłam się na badanie połówkowe w 21t2d w Volumedzie do Agnieszki Nawary-Baran [emoji4] zobaczymy jak będzie. Termin na 18 października, tak więc jeszcze trochę poczekam [emoji4] dzięki dziewczyny za rady [emoji8]

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Wiem dziewczyny ale jego nie da się zapytać. On tylko mów i ze albo źle albo dobrze . W karcie cis sobie popisał nie wiem co ale chyba napisał min ze na razie brak pęcherzyka dominującego. Mam czekać tydzień i chodowac . Mówił że w lewym jajniku zaczyna się coś dziać i jak będzie to pewnie z niego coś .
Mam być w poniedziałek i wtedy mi już wszystko powie czy trzeba tabletki na wywołanie owulacji czy nie . Bo ze nie będziemy czekać na nią . W poniedziałek idę prywatnie do niego bo ma urlop to mnie i tak przyjmuje dlatego bo mnie zna i był przy moich 2 poronieniach tak by mnie nie wzia... nie zależy mi aż tak bo mój gin dał mi pół roku na zajście bez oglądania ale wiecie ja chce wiedzieć co i jak .
Dobrze że jak coś da tabletki .
Któraś podpowie jak chodowac te pęcherzyki?...czym dokarmiac ? :/

Te tabsy to chyba clostil czy coś takie ...znacie?

A on jest taki że popatrzy na pacjentek i wszystko o niej wie ...

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Agatuesh niedlugo bedziesz tul?ic malenstwo.

Marshia mi gin mowil ze 36-48 godzin owulacja po podaniu ovitrelle

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie wiem, ze od pęknięcia jeszxze chwila mija. A my mamy tylko wieczór i rano (ptzrd pracà to słabo to widze ;) )
@roxie123 clostilbegyt jest na stymulację pęcherzyków właśnie, Ale raczej podaje się go w pierwszych dniach cyklu. Nie spotkałam się z sytuacją, żeby dopiero w okolicach owu go wdrażać. Wtedy to już cxzas na Ovitrelle lub pregnyl - na pęknięcie pęcherzyka. Może on o kolejnym cyklu już myśli.

Tak na internecie wyczytałam ale może to inny . Nie wiem ... nic nie wiem w sumie :/ w poniedziałek się dowiem może normalnie owulacja będzie...
Jakaś jestem przybita :/ z nim tak zawsze pytasz się to Ci nie powie do końca tylko każe czekać :/ a mi za to się wszystkiego odechciało o i tyle

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@magda1208 jakie miałaś wartości czynnika martwicy nowotworu przed i po szczepieniach?
dziewuszki czytałam prace Maliny i mnie zastanawia dlaczego on nie podaje jednego leku o którym pisze, że działa hamująco na czynn.mart.nowotw. jesli są wartości duże .
Blokery TNF alfa Powodują one znaczne hamowanie genów odpowiedzi typu Th1 (głównie TNFα i IFNγ oraz receptora podjednostki β2 IL-12). Blokery TNFα stosowane są przed planowaną kolejną ciążą (adalimumab w dawce 40 mg podawany podskórnie co 1-2 tygodnie, etanercept w dawce 25 mg podawany podskórnie co 84 godziny).,
znalazłam na bocianie kolejną dziewczynę która urodziła po kuracji enbrel ( bloker czynnika martwicy nowotworu)
spotkała się któraś z Was z takim lekiem??????????
@roxie123 teraz to tylko suplementy typu ovarin, inoflic mogą coś zdziałać, clostilbegyt bierze się w pierwszych dniach cyklu;)

reklama
Do góry