reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@iveo, tsh ładne , a w 21 dc ile byłaś dni po owulacji? Bo może już spadać zaczął? Najwyzszy poziom jest w 7-8dpo. A wg labo dla fazy lutealnej ile wynosi progesteron?

Popieram - wydaje mi się ze skoro 24dc dostałaś @, to w 21dc byłaś 2 dni przed końcem cyklu, czyli jakiś 11dpo. Progesteron mógł już spadać przygotowując się na @.
Ewentualnie brak owulacji i stad szybka @.
Możliwe ze miałaś owu w 10dc?

A teraz... miska w użyciu!! [emoji1]

1504512607-aaaaaa.jpeg

reklama
@bertha @kas90 dzięki tak myślę że owu była ok. 10 dnia cyklu tak czułam, kyrcze tylko wydaje mi się że i tak jakiś niski ten progesteron czy to nie trza się jakoś sztucznie wspomóc???

Hej laski - ja po podglądzie jajek ;) ostał się 1 pęcherzyk 22 mm- dziś Ovitrelle. Od jutra encorton - ale kazał brać 5 mg :/. Ale chyba wezmę Waszym sposobem 10. Aaaa. I nie kazał duphastonu brać :/. Ale chyba wezmę? Co Wy na to?
Jest 1 problem - największego kalibru. Mój chłop jutro rano wybywa do Warszawki i wraca w środę wieczorem. Buuuuuuuu. Zmolestuje go rano, ale obawiam się, zecto będzie za wcześnie :(
@mała79 skoro dziś masz @, to musiała być wczesna owulacja. Prog bada się teoretycznie w 21 dc zakładając ze cykl ma 28 dni. Także badałaś już fazie spadku. Tsh idealne :)
@agatush Ty masz już bliżej niż dalej :) nue stresuj bobofrutka na końcu, bo się zamknięte sobie i tym bardziej nie bedzue chciał wyjść ;)
@roxie123 a jak U Cienie podglądanko?

Hej laski - ja po podglądzie jajek ;) ostał się 1 pęcherzyk 22 mm- dziś Ovitrelle. Od jutra encorton - ale kazał brać 5 mg :/. Ale chyba wezmę Waszym sposobem 10. Aaaa. I nie kazał duphastonu brać :/. Ale chyba wezmę? Co Wy na to?
Jest 1 problem - największego kalibru. Mój chłop jutro rano wybywa do Warszawki i wraca w środę wieczorem. Buuuuuuuu. Zmolestuje go rano, ale obawiam się, zecto będzie za wcześnie :(
@mała79 skoro dziś masz @, to musiała być wczesna owulacja. Prog bada się teoretycznie w 21 dc zakładając ze cykl ma 28 dni. Także badałaś już fazie spadku. Tsh idealne :)
@agatush Ty masz już bliżej niż dalej :) nue stresuj bobofrutka na końcu, bo się zamknięte sobie i tym bardziej nie bedzue chciał wyjść ;)
jak z rana ma 22mm, to pewnie peknie jutro, moze nawet rano. dzisiaj wieczorem dzialajcie, zeby nie przegapic! plemniczki poczekaja chwile!

Pan przystojny wypisał Ci encorton? super ❤️
może też do niego uderzę w tej sprawie w przyszłym cyklu :)
skoro dziś będzie zastrzyk to pęknie pewnie jutro, dlatego sexy dziś wieczorkiem byłyby wskazane ❤️

Mówicie, ze dziś jyz działać? Nie czekać do rana? :) ok.
A pan przystojny bez szemrania encorton wypisał - jemu się zdanie zmienia co wizyte..... powiedziałam mu, ze byłam przygotowana na proszenie, walkę, a tak mnie zaskoczył ;) No ale i tak wypisał 5 mg, a nie 10.
Tylko tego duphastonu mie kazał brać - dziwne
No i w środę rano znów podglad czy pęcherzyk pękł

reklama
@agatush kotek ty nie siedź w krzakach tylko spaceruj a męża to najlepiej w krzaki zaciągnij na bara bara wtedy może ruszy bo trzeba szyjkę rozmasować aaa i niech kończy w Tobie. Działa mówię Ci.

@Liluli podjęłam decyzję. Łazienki na korytarzu nie wytrzymam. Mam obawy że po wielkich trudach zwlokę się z łóżka a łazienka będzie zajęta :no: Wybieram ProF chyba że jeszcze mój łeb mnie zaskoczy i zmienię zdanie,

Wczoraj zostałam wykorzystana przez męża mego (a może ja go wykorzystałam?? - nieważne ) było miło ale już nie wiem czy się zdecyduję chyba że na takie szybkie numerki przed samym porodem. Brzuch mi się napinał ,nie mogłam się obrócić tak bolało.

@bertha mam nadzieję że zaskoczysz wszystkich i stymulacji nie bedziesz musiała mieć.

P.S W poranki takie jak dzisiaj próbuję poczytać mamę ginekolog o wpisie ze stratą dziecka i wiecie co? Nie dam rady . Nie przez łzy , przez to że już tyle razy byłam po stracie swojej i Waszej ,że już mam dość. Chcę patrzeć na historie ze szczęśliwym zakończeniem dlatego zostaję Tu . My wiemy że ciąża to nie tylko szybki numerek i rosnący potem brzuch i płaczące dziecko. Wiemy jak często to są łzy , strach, krew a z zakończeniem różnie bywa. Dlatego kilka razy dziennie zaglądam tutaj i patrzę na Wasze /Nasze szczęśliwe drogi z górkami lub czystą prostą i doceniam to ,że tu trafiłam. dostalam wsparcie , kopa w dupe i parłam do przodu.
Ot taka poranna refleksja. to teraz pytam komu dac kopa??

Pozdrawiam miłego dnia kochane.

@bobasek1990 myślę , że możesz podkręcić trochę prawdę i powiedzieć, że się staracie 12 miesięcy

@agatush kochanie no wierzę, że Michalina się zmobilizuje i postanowi opuścić już mamusi brzuszek. Jesteśmy z Tobą w razie w pisz na pewno pocieszymy , wysłuchamy

@bea25ta ja kopa nie chcę :p. Ja też nie mam siły już czytać takich historii nie chcę chciałbym abyśmy mogły w końcu się cieszyć oglądać ubranka i robić wyprawki. Wierzę , że mala będzie rosła i posiedzi u mamy w brzuszku conajmniej jeszcze 8 tygodni. U mnie też zakaz sexow ale zakaz nadany przezemnie boję się już wszystkiego. Szklanka mleka już wypita z rana teraz dumam co by zjeść haha

Ściskam Was wszystkie

Witam się wraz z deszczowym porankiem [emoji4]

@agatush dzieci zazwyczaj rodzą się po terminie, tak Jak koleżanki radzą weź M w obroty [emoji4] będzie dobrze Niunia będzie na świecie szybciej niż myślisz: *
@bea25ta też staram się myśleć pozytywnie a Wasze ciążę dają mi nadzieje [emoji11] a kopniak się przyda. Ja jadę oglądac jajeczka [emoji23]

A ja nie mam ochoty nic jeść...takie miałam sny ze mnie tylko głowa boli wrrr okropne . Pisze bez ładu składu bo się obudziłam po 5 i śpię na stojąco [emoji23]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@agatush, moja siostra też się tak stresowała, rodziła w koncu po terminie. Jak nic nie ruszy do 7.09 to może popros i masaże szyjki? Jej od razu pomogły i urosziła w niecałe pół godziny :D

Ja dopiero wstałam, jestem przeziębiona:( ale poleżę dziś więcej, powcinam imbir i mam nadzieję, że minie.

@agatush Kochana oby nadszedł ten upragniony dzień .
@kas90 Zdrówka
@mała79 Ja nie pomogę.

@mała79 TSH jak najbardziej ok a progesteron po owulacji chyba ok 10 powinien być tylko nie wiem czy mierzony w tych jednostkach
@agatush znam dużo osób które urodziły dokładnie w terminie może u Ciebie też tak będzie. Wszystkiego dobrego Ci życzę!

@iveo uważaj na środki przeciwbólowe, bo nie wszystkie są dozwolone. Apap możesz na 100%. W przypadku odczynu zapalnego wchodzi w grę również altacet. Ale o wszystkim na pewno zostaniesz poinformowana przy pierwszym szczepieniu.
@kas90 życzę zdrowia. Ach to ta zmiana temperatur na pewno. Wywar z imbiru, cytryny i miodu też polecam [emoji4]
@Porzeczka1234 odpoczywajcie po stresach szpitalnych [emoji8]
@agatush coś nie śpieszy się ta twoja kruszyna ale jeszcze tylko kilka dni.
@Destino gratuluję synka [emoji4] rośnijcie zdrowo.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziękuję Wam Dziewczyny :-* Mąż jest wykorzystywany regularnie codziennie od dłuższego czas :-p spacery również zaliczam codziennie, oprócz tego prania, sprzątania i zakupy ;-) oprócz tego skacze na piłce do ćwiczeń... Ja wiem że dzieci rodzą się po terminie, albo w dniu terminu często i cały czas jeszcze w to wierzę, ale stres jest :-/ nawet nie związany z samym porodem tylko właśnie z wszystkim dookoła, z tym przyjęciem do szpitala, z tym czy na siłę nie będą chcieli robić cc... Zobaczymy. Jeszcze raz dziękuję za każde dobre słowo i przepraszam za marudzenie. Wiem że to końcówka i Mała zaraz będzie z nami... Tylko się o nią po prostu boję ;-)

Do góry