reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Funia90 brawo [emoji1] to wlasciwy czas by obwiescic calemu swiatu swoja radosc. Moj mial 225 g. Ale dlugi. Wypadl w idealny czas w ktorym jestem. Jutro 19 t.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@ovli22 dzoanny hahaha [emoji23]chyba kawa z rana i jajeczka na twardo bardzo smakowaly[emoji1]

@roxie123 nosz zobacz ,ale wczesniej zachodzilas na pstrykniecie palca i tracilas dzieciatka to teraz jak czekasz juz tak dlugo na pewno sie uda ,a Twoje jajeczka byle jakiego pleminiora nie chca wpuscic,ma byc najlepszy i tyle[emoji5]czasem lepiej jeden cykl wiecej zaczekac[emoji4]
Szukam pozytywow w tej sytuacji ale moze nie bardzo mi wychodzi.
Wiesz co yyy napij sie lepiej wina dzis to jutro na bank Cie zaleje[emoji23]
Poza tym pamietaj ,ze na dniach dwa brzuszki sie zwalniaja wiec ...trzeba miec dobre nastawienie,dzidzi chce miec usmiechnieta Mamusie[emoji8]

@Destino bo moja jest gruba i przezarta hahaha [emoji12][emoji12][emoji12]ile Twoj skarbus wazyl?ja mam dzis z usg 18t0d
Ja tez jestem dumna ,za to moja Mama do dzis nikomu w rodzinie nie powiedziala i w koncu ja opieprzyalam,kiedy mam sie cieszyc jak nie teraz?
Poza tym nie zakladam z gory ,ze cos sie wydarzy.
I dzis zaczelam 5 miesiac[emoji5]

@kas90 ma sie gust no nie[emoji39]?
Asia-Kasia ,a Joanna -Anna [emoji3]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
I bardzo dobrze zrobiłaś!!!

Funia i Destino!! Cieszcie się, radujcie i chwalcie całemu światu!! Nie dajcie sobie odebrać tej radości!! [emoji175] [emoji175]

reklama
Cześć! Jestem tu nowa. Podjęłam krok i się tu zarejestrowałam bo tak jak większość nie mam z kim podzielić się problemem.. Zresztą jestem załamana wynikami badań( w dodatku badanie kir mi nic nie mówi a Internet wymownie milczy..)
Aktualnie czekam jeszcze na wynik kariotypu (dłuuuugo czekam) i idę z nimi do dr Przybycienia.. Jednak zanim do niego pójdę to chciałabym abyście jako doświadczone koleżanki choć trochę mnie uspokoiły bo za chwilę stracę zmysły..
To tak w skrócie..
Staramy się już 6lat..(nigdy nie byłam w ciąży). Za nami nieudane in vitro (psychicznie ledwo się podniosłam). A były świetne rokowania na ciążę..
Ostatnio zrobiłam dodatkowe badania, które wyglądają następująco:
Allo-mlr przeciwciała blokujące obecne 21%
Wynik cytotoksyczny:
Kontrola pozytywna 100% komórek martwych
Kontrola negatywna: 2% k. Martwych
Surowica badana: 1% k. Martwych
Norma od 0-10% k. Badanych

Genotyp KIR Bx

ANA3 dodatnie

bardzo proszę o pomoc...

@Destino to moze nie pojadl przed wizyta[emoji1]
A tak na marginesie te pomiary na pewno nie sa dokladne.
Bo on mierzy wszystko i z tego to wychodzi.
A na dlugosc to nie wiem bo nie mowil,ale ostatnio miala juz 10cm bez nozek ,no i wtedy mi wyszlo jeszcze 4 dni wiecej niz mam,ale tego juz nie licze.
Moze bedzie duza bo moj M jest wysoki ma 190 cm prawie i tez obzarty brzuszek a ja mam 168 cm wiec tez najnizsza nie jestem[emoji4]

Dzięki @magda1208. Mi tak tłumaczyli że przyjmą mnie w nd i wypisza we wtorek. Pamiętasz czy trzeba być rano do tego przyjecia?
W środę mam szczepienia to bym została ten hotel z p
PRL to na Matki Polki? Kiedyś spałam w Lodzi w super hotelu i tanio nie wiem czy nie ten Focus właśnie
@marshia jak masz cykle ok 32 dni to ja bym podglądala 15 dnia bo 2 faza rzadko trwa powyżej 14 dni raczej pierwsza jest dłuższa
Ale to Ci się chyba z lekarzem nie pokrywa..

@Beciiia-87 witaj. Haplotyp kir masz prawdlowy. Mlr troche niski. Powinien byc w granicy 40%. Aczkolwiek sa dziewczyny co z nizszym zaszly w ciaze i donosily. Prawdopodobnie dr P zaleci szczepienia limfocytami meza by podniesc mlr. Do reszty sie nie odniose bo nie znam sie

@Funia90 maly rosnie to najwazniejsze. Nie martwi mnie to zbytnio, tym bardziej ze teraz dzieci beda rozne wielkoscia. W 2 trymestrze juz nie mierza dlugosci tylko podaja wage.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć! Jestem tu nowa. Podjęłam krok i się tu zarejestrowałam bo tak jak większość nie mam z kim podzielić się problemem.. Zresztą jestem załamana wynikami badań( w dodatku badanie kir mi nic nie mówi a Internet wymownie milczy..)
Aktualnie czekam jeszcze na wynik kariotypu (dłuuuugo czekam) i idę z nimi do dr Przybycienia.. Jednak zanim do niego pójdę to chciałabym abyście jako doświadczone koleżanki choć trochę mnie uspokoiły bo za chwilę stracę zmysły..
To tak w skrócie..
Staramy się już 6lat..(nigdy nie byłam w ciąży). Za nami nieudane in vitro (psychicznie ledwo się podniosłam). A były świetne rokowania na ciążę..
Ostatnio zrobiłam dodatkowe badania, które wyglądają następująco:
Allo-mlr przeciwciała blokujące obecne 21%
Wynik cytotoksyczny:
Kontrola pozytywna 100% komórek martwych
Kontrola negatywna: 2% k. Martwych
Surowica badana: 1% k. Martwych
Norma od 0-10% k. Badanych

Genotyp KIR Bx

ANA3 dodatnie

bardzo proszę o pomoc...

Witaj, ja odpowiem na tyle, na ile się znam. Allo mlr jest dość niskie, powinno być min. 40%, ale jednak nie wynosi 0, co jest dobre. Ja mam mlr 5,5% i się nie szczepiłam, brałam steryd i się udało.
test cytotoksyczny wyszedł Ci dobrze.
Na kirach się nie znam, ale z ana będzie problem.

@agatush racja[emoji8][emoji8][emoji8]jak nie teraz to kiedy?jak wszystko bedzie nas bolec?

@Beciiia-87 witaj[emoji4]ja niestety nie mam az takiej wiedzy wiec nie pomoge.

@marshia akcja bobofrut dobre ,najpierw musi byc bobof.ut[emoji3]

@Destino dokaladnie,ile ludzie ,tyle wymiarow i wag[emoji4]
Ja najwyzej nie wyrobie na jedzenie dla grubasa[emoji23]

Beciiia znajac dr P, nie zleci Ci szczepień przy takim poziomie allo mlr. Jesli est wiecej niz 0 nic z nim nie robi. Ana 3 masz dodatnie ale w ktorym mianie?
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt.
Kiedys byl temat jak dziecko powinno spac. A wiec tak. Oliwia spala mi na bokach, przez co ma "zdeformowane" panweki biodrowe. Adasia juz ukladalam na plecach ale znowu upodobal sobie jedna strone i ma troszke splaszczona glowke.
Jeszcze coś mialam napisac, ale skleroza nie boli.
Buziaki!!!

reklama
@Destino , @kas90 dziękuję za odpowiedź bo już się bałam, że jest totalnie beznadziejnie
Dzięki za to światełko w tunelu
Nie wiem czy też tak macie ale Google podaje wiele różnych informacji i momentami to ja już nie wiem co jest prawdą a co nie.. I jak się do tego odnieść...

Do góry