reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Cześć! Jestem tu nowa. Podjęłam krok i się tu zarejestrowałam bo tak jak większość nie mam z kim podzielić się problemem.. Zresztą jestem załamana wynikami badań( w dodatku badanie kir mi nic nie mówi a Internet wymownie milczy..)
Aktualnie czekam jeszcze na wynik kariotypu (dłuuuugo czekam) i idę z nimi do dr Przybycienia.. Jednak zanim do niego pójdę to chciałabym abyście jako doświadczone koleżanki choć trochę mnie uspokoiły bo za chwilę stracę zmysły..
To tak w skrócie..
Staramy się już 6lat..(nigdy nie byłam w ciąży). Za nami nieudane in vitro (psychicznie ledwo się podniosłam). A były świetne rokowania na ciążę..
Ostatnio zrobiłam dodatkowe badania, które wyglądają następująco:
Allo-mlr przeciwciała blokujące obecne 21%
Wynik cytotoksyczny:
Kontrola pozytywna 100% komórek martwych
Kontrola negatywna: 2% k. Martwych
Surowica badana: 1% k. Martwych
Norma od 0-10% k. Badanych

Genotyp KIR Bx

ANA3 dodatnie

bardzo proszę o pomoc...
Witaj Beciia, dr Przybycien to bardzo dobry kierunek w dązeniu do celu
ana 3 dodatnie to nie fajnie ja mam je również dodatnie ale napisz coś więcej jaki typ świecenia? jakie miano? w ana3 miałaś robiony immunoblot 16 antygenów? któryś wyszedł dodatni?
genotyp mam również ten co ty Bx on jest prawidłowy,
natomiast dr P często zleca również przy tych badaniach aktywność komórek nk miałaś robioną?
i kolejne pytanie jeśli nie byłaś w ciązy to mlr powinien być 0 a ty masz 21% więc wnioskuję że leczysz się na coś? bo spotkałam się z takim przypadkiem ze osoba chora na borelioze po leczeniu mlr jej wzrósł a nie szczepiła się,
przy takim poziomie mlr tak jak kwiatuszek pisała zapewne dr P nie zleci szczepien,
kwiatuszku a jak ty się czujesz?
wie ktoś co u Susany? Bea?masz z sus kontakt?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
No właśnie ja ANA 3 też mam niby dodatni a wszystkie 16 antygenów ujemne... i nikt mi na to encortonu dać nie chce..

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Beciiua jesli moge Ci doradzic, to na wizażu jest forum poświęcone dr P. Tam jest ogrom dziewczyn podchodzacych u niego do in vitro i na pewno we wszystkim Cie pokieruja.
Mickey u mnie jak u chińskiego tokarza. Jako tako. Jutro mam wizyte na nfz, bo chce zeby mi dr wypisywal leki z ryczaltem.
Martynka dodatnie ana moga wyjść nawet podczas kataru. Jesli wszystkie z 16 sa ujemne, to tak naprawde nie masz ana. Tak mi tłumaczył dr P i dr Sacha

Wszystkie 16 ujemne a komentarz pod badaniem: 1:1000 typ świecenia ziarnisty

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
to dobrze ze ana 3 masz ujemne, ale miano masz wysokie-bez sterydu podchodzić do kolejnej ciąży to strach, cięzko coś doradzić bo masz w sygnaturce info ze masz antykoagulant dodatni, miano masz wysokie ana, a byłaś u reumatologa?

to dobrze ze ana 3 masz ujemne, ale miano masz wysokie-bez sterydu podchodzić do kolejnej ciąży to strach, cięzko coś doradzić bo masz w sygnaturce info ze masz antykoagulant dodatni, miano masz wysokie ana, a byłaś u reumatologa?

Byłam i powiedział, że steryd niepotrzebny [emoji51] i bądź tu mądra. Test przesiewowy antykoagulanta tocznia wyszedł pozytywny wiec dostałam Clexane na to. Teraz czekam na wyniki potwierdzenia antykoagulanta bo podobno test przesiewowy nie jest miarodajny.

@Beciiia-87 ja się szczepiłam i jeżdżę do Łodzi. Do dr P nie chodziłam a na kirach i ana się nie znam nie pomogę.

Ja powiem tylko tyle, że u mnie nigdy natutals jak to @bertha :D pisze się nie zdażył a jak mrl osiągnął 47 % to zaszlam wiem , że różnie bywa tu na forum ja mam takie doświadczenia.

@bertha chyba @susana miała takie endo jeśli dobrze pamiętam

@Kwiatuszekk23 dziękuję za informacje w sprawie leżenia malucha

@Funia90 ale grubas :p to druga księżniczka bydluniowa :p:p

@marshia akcja "bobofrut" super uśmiałam się. Od 14 dnia zaczęłam bym bzykanie :D

Dziewczyny co ja dziś przeżyłam ta mała paskuda nie ruszała się męża nie było w domu siedział w pracy a ona nic przez 2 godziny ruszam brzuch a ta nic zaczęłam wyć bo się przestraszyłam okropnie poleciałam po dedektor serce bije Jezu czasem to takie trudne. A teraz co chwilę kopniak. Można zejść na zawał

reklama
Byłam i powiedział, że steryd niepotrzebny
emoji51.png
i bądź tu mądra. Test przesiewowy antykoagulanta tocznia wyszedł pozytywny wiec dostałam Clexane na to. Teraz czekam na wyniki potwierdzenia antykoagulanta bo podobno test przesiewowy nie jest miarodajny.

ja szukałabm lekarza który by mi dał steryd, cięzko doradzić jeśli miałaś ciąze biochem.
napewno miano masz wysokie, nie doradzę nic więcej

@Porzeczka1234 dobrze ze masz detektor, napewno najadłaś się strachu, ale już zapomnij i delektuj się kopniaczkami;)

Do góry