U
użytkownik m
Gość
Witaj Beciia, dr Przybycien to bardzo dobry kierunek w dązeniu do celuCześć! Jestem tu nowa. Podjęłam krok i się tu zarejestrowałam bo tak jak większość nie mam z kim podzielić się problemem.. Zresztą jestem załamana wynikami badań( w dodatku badanie kir mi nic nie mówi a Internet wymownie milczy..)
Aktualnie czekam jeszcze na wynik kariotypu (dłuuuugo czekam) i idę z nimi do dr Przybycienia.. Jednak zanim do niego pójdę to chciałabym abyście jako doświadczone koleżanki choć trochę mnie uspokoiły bo za chwilę stracę zmysły..
To tak w skrócie..
Staramy się już 6lat..(nigdy nie byłam w ciąży). Za nami nieudane in vitro (psychicznie ledwo się podniosłam). A były świetne rokowania na ciążę..
Ostatnio zrobiłam dodatkowe badania, które wyglądają następująco:
Allo-mlr przeciwciała blokujące obecne 21%
Wynik cytotoksyczny:
Kontrola pozytywna 100% komórek martwych
Kontrola negatywna: 2% k. Martwych
Surowica badana: 1% k. Martwych
Norma od 0-10% k. Badanych
Genotyp KIR Bx
ANA3 dodatnie
bardzo proszę o pomoc...
ana 3 dodatnie to nie fajnie ja mam je również dodatnie ale napisz coś więcej jaki typ świecenia? jakie miano? w ana3 miałaś robiony immunoblot 16 antygenów? któryś wyszedł dodatni?
genotyp mam również ten co ty Bx on jest prawidłowy,
natomiast dr P często zleca również przy tych badaniach aktywność komórek nk miałaś robioną?
i kolejne pytanie jeśli nie byłaś w ciązy to mlr powinien być 0 a ty masz 21% więc wnioskuję że leczysz się na coś? bo spotkałam się z takim przypadkiem ze osoba chora na borelioze po leczeniu mlr jej wzrósł a nie szczepiła się,
przy takim poziomie mlr tak jak kwiatuszek pisała zapewne dr P nie zleci szczepien,
kwiatuszku a jak ty się czujesz?
wie ktoś co u Susany? Bea?masz z sus kontakt?
Ostatnio edytowane przez moderatora: