reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

To teraz ja mam pytanko i proszę o poradę. Mam cykle 31-32 dniowe (raczej 32, a okres był 21.08). Zapisałam się na monitoring 9 i 10 dc, bo tak przyjmuje mij gin w przychodni. Jest sens tak szybko sprawdzać jajka??? Bo owulka wypadnue mi chyba ok 06-07.09, czyli ok 17-18 dc wg tłumaczenia @bertha .
Dobrze liczę? Iść tego 9 i 10 dc czy poczekać cały tydzień kolejny na monitoring?
Do d.... z tym, ze on przyjmuje pon, wt, środa :/

reklama
@marshia ja Ci nie doradze bo jestem najlepszym przykładem na to że owulacja sie zmienia xD sama będę mieć zagwozdke kiedy iść oglądać. Nawet nie wiem jaki mam cykl teraz ...masakra śmiać się czy płakać [emoji23]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

To teraz ja mam pytanko i proszę o poradę. Mam cykle 31-32 dniowe (raczej 32, a okres był 21.08). Zapisałam się na monitoring 9 i 10 dc, bo tak przyjmuje mij gin w przychodni. Jest sens tak szybko sprawdzać jajka??? Bo owulka wypadnue mi chyba ok 06-07.09, czyli ok 17-18 dc wg tłumaczenia @bertha .
Dobrze liczę? Iść tego 9 i 10 dc czy poczekać cały tydzień kolejny na monitoring?
Do d.... z tym, ze on przyjmuje pon, wt, środa :/
Mysle, ze to za wczesnie. Skoro tylko pn, wt, sr przyjmuje, to dla bezpieczenstwa zapisalabym sie 10dc (sroda) i na 15dc (poniedzialek). 15dc powinien pecherzyk miec juz jakies 18-20mm.

Ale pierwszy raz dla bezpieczenstwa, ze nic nie przeoczysz, pojdz tez w 10dc. na nastepny raz bedziesz juz wiedziala jak dziala twoj cykl

@roxie123 ja bym nie wytrzymała, lec na betę i będziesz miała "czarno na białym" a tak się męczysz kobieto:)
@pixi.nova super beta teraz tylko już będzie dobrze;)
@Funia90 zaszalałś z tym brzuszkiem ale cię wybuliło:p:p
@Destino ciesze się razem z tobą że wszystko wporządku u twojego malucha:)
@Porzeczka1234 @susana @kas90 piękne te wasze brzusie...ale laski z Was
@burczuś szczerze chce miec też to juz za sobą, bo właśnie dziś rano sobie uświadomiłam że zaraz będzie 10 lat mojej walki o dzieci i narazie tu na ziemi doczekałam się tylko jednego - jakie to niesprawiedliwe:(:( i 5 aniołkowych....ale niestety na pewne rzeczy w życiu nie mamy wpływu......
@edloteh niestety mój przypadek tez jest szczególny:hmm:

cześć.
@iveo oczywiście, że się pomodlę nawet teraz! trzeba wierzyć, że będzie dobrze
@pixi.nova na zaparcia bardzo polecam lactulosum syrop, jest on bezpieczny bo podaje sie go tez malutkim dzieciom i ja przez pół ciąży piłam gdy pojawiły się problemy, starszemu synowi tez podawałam. Nie jest on bardzo mocny wiec nie na wszystkich moze działać.
@mickey* dzieki kochana za pamięć. Wikus bardzo dobrze znosi rozstanie, nawet chyba za dobrze :) bardzo dużo juz chodzi i z jednej strony jest mi łatwiej bo nie chodze z nim za rączke ale z drugiej musze przewidzieć każdy jego ruch i skutek. Karolek natomiast narzeka na ucho po wyjeździe i dzis idziemy do lekarza, a mój trzeci chłopiec jest całym moim filarem :) W domu mam teraz tyle spraw, a planów jeszcze więcej. W pracy tematy trudne ogarnięte (prawie) a ty wiesz, ze jestem myslami z Tobą :)
@roxie123 ściskaj nogi! :) trzymam kciuki!
@dżoł mi przy 7,5 mg sterydu sie nie udało

Dziewczyny jeszcze słowo usprawiedliwienia z mojej strony :) obecnie moderuję cały nasz dział, a tematów jest wiele
Link do: Ciąża po poronieniu
przepraszam jesli mało odnoszę sie do waszych postów, nie czujcie sie pominiete lub niewspierane ale fizycznie nie jestem w stanie was wszystkich ogarnąć :) najczęściej mozna mnie spotkać oczywiście u was i chyba wam i tak najwięcej odpowiadam :) moje zadanie póki co ogranicza sie głównie do spraw pomocniczych, pilnuje porządku, strzelam do spamerów i zakładam wątki ułatwiajace nam współpracę.
Jeśli chciałybyście jakiejś informacji lub kontaktu ze mną to najlepiej przez priv lub prosze o wywolanie @nafoczka. Zawsze wam odpowiadałam i odpowiem :*

@susana jak się czujesz?jak przyjęcie w szpitalu?
@marshia Bertha ma rację lepiej idź ok 10dc zobaczysz co w trawie piszczy jak owu będzie przesunięta to dopiero w kolejnym tyg lepiej, a i co ważne o czym nie wiedziałam pęcherzyki które mają do około 15 mm mogą przestać rosnąć, stanąć w miejscu, kiedyś miałam przesunietą owu poszłam do dr P na monit w 12 dc pęcherzyk miał około 14mm po czym kazał mi przyjść za kilka dni a pęcherzyk taki sam :szok:nie drgnął ani 1mm tylko tyle że urósł drugi i też miał około 15 mm, więc wtedy owu mi się przesunęła do około 21-22 dc, takze wiecie,
ale wtedy byłam u dr P 4 razy w przeciągu -miesiącu na monicie i mówi do mnie- że mnie kocha, a ja do niego- że ja go coraz bardziej kocham , bo częściej mi tam zagląda jak mąż:D:D:Dto był hardcore :p

@mickey* no i u mnie widocznie tak musiało być teraz ... więc najpierw pójdę na podgląd koło 11dc a później zobaczę co mi lekarz powie . Na razie czekam na 1dc [emoji23]

Byłam laski na becie ale tylko dla Was i dla mojego świętego spokoju . Wiem ze że będzie negatywna ale chce mieć 100% wtedy wykapie się w gotowanej wodzie [emoji23] od 14 wyniki muszę pojechać znowu

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@mickey* dobre z dr P haha padłam. Ja też tak miałam z pecherzykami niby rosły później bach stop i owu nie było i też dowiedziałam się o tym jak byłam na monicie 4 razy później już tylko stymulacja bo raz owu byla a 2 miesiące nie i tak w koło

@marshia idź 10 lekarz sam policzy kiedy masz przyjść następny raz

Bylam wlasnie pobrac wymazy i podgladnac czy nie ma żadnej torbieli.
Torbieli nie ma, uff, natomiast endometrium po biopsji chyba jeszcze do siebie nie doszlo.. ma tylko 6mm... takze nie ma szans na cud naturalsa. Co przez 3 dni zrobic zeby endometrium polepszyc?
winko, orzechy, jakie jeszcze magiczne środki? moze dupka po prostu bede brala, zeby endo poprawil?

reklama
@bertha tak bym zrobiła tak dużo wina czerwone wytrawne trochę mniej :p orzechy migdały i ja bym wzięłam dupka jesteś chyba ze 2,3 dni po owu endo urośnie ewentualnie naturals będzie miał się w co wgryść a jeśli nie to podczas @ macica ładnie się złuszczy. I będziesz gotowa do stymulacji

Do góry