reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Jestem na tym forum kilka miesięcy ale dopiero teraz jakoś wybuchło ze mnie wszystko... wiem ...upadam podnosze się no nie mam wyboru ... szukam pozytywu tam gdzie go nie ma bo jakoś trzeba żyć . Na razie żyję dla innych ...dla męża , mamy , siostry ....rodziny ...teraz też dla Was bo jesteście jak rodzina . Umacniam się w ludziach w ich historiach przeżyciach i wiem ,że nie jestem sama...
W trudnych chwilach wszystko do mnie wraca , ale nauczyłam się wybaczać i szukać kszty dobra w drugim człowieku , bo przecież nikt nie jest idealny .

@Marthi obiecuję ,że jak w tym cyklu nie wyjdzie to zaczne mierzyć , dam sobie jeszcze jedną szansę tak jak dziewczyny mi mówiły cały cykl co drugi dzień bez myślenia i zobaczymy :)
@bea25ta już mam pomalowane :) prawe wszystko skonczone jeszcze tylko meble do salonu w sumie i sypialnia. dzisiaj byłam 4,5 godz wysprzątałam cała kuchnię z szafkami od środka i wgl ... tak żeby mi było lżej później ...kręgosłup mi odpada i padam na twarz :p
@Destino 18tygodni cudownie :) a gatki fajne z pepco chyba ? bo kupowałam taki sam komplecik na upominek do kuzynki :)
@ovli22 testuj testuj bo może coś tam się szykuje :) nie mówie tutaj o ow :p

@ovli22 a badali ci prolaktyne? Bo ona lubi robic plamienia przed okresem.

@mickey* masz jakis plan co dalej?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
hmm mój plan to brak planu...ja już spróbowałam wszystko na co mogłam sobie pozwolić w obecnym czasie
szczepienia odpadają, cały czas jeszcze chodzą mi po glowie wlewy z immunoglobuliny ale to muszę dojrzeć do tego, narazie próbujemy zbić nk w przyszłym tyg jadę wkoncu zrobię wynik, teraz zmieniłam myślenie i poprostu daje sobie odrobinę wytchnienia, u mnie wiele rzeczy musi się zgrać na raz a najwięcej to potrzebuję szczęścia,dr P namawia mnie oczywiście na in vitro z pgd ale ja az tak daleko nie jestem gotowa iść

@mickey* a probowalas konsultacji z Sydorem? Moze warto? Przy wadach genetycznych rozumiem taki wybor i to, ze mozna chciec inaczej. Moze Sydor cos innego wymysli. On przyjmuje prywatnie w krakowie

@mickey* tak jest immunilogiem ale troche sie chwalil, ze potrafi uzyskiwac dobre wyniki kom. Nk wlewami. I tylko dlatego namawiam. Nie wiem czy to tylko chwalenie sie, ale moze cos by zaradzil na ten trudny temat. Zawsze to by byl jeden klopot mniej. No nic zrobisz jak uznasz za stosowne. Mam nadzieje ze w koncu wam tez sie uda nie tylk zobaczyc 2 kreseczki, ale tez uslyszec, ze maluszek zdrowy

@bertha to jest ocena cytokin i współczynnika th1/th2
A, czyli w tym samym badaniu to wyjdzie. Oki. Dzisiaj zrobiłam to badanie (test CBA, ocena cytokin). Zrobiłam tez aktywność nk, kariotyp, limfocyty t regulatorowe. Ależ się wykosztowalam.. ale będę spokojniejsza. Zostaja mi jeszcze Kiry i ewentualnie pogłębienie zespołu antyfosfolipidowego. To już wtedy będę wiedziała prawie wszystsko i będę gotowa na każdy scenariusz :)

Śliczne te wasze kombinezoniki ;)

U mnie dzisiaj 10 dzień brania sterydu i właśnie jutro już nie powinnam ich brać ale coś mnie martwi !?
Dzisiaj zrobiłam sobie test owukacyjny i wyszła taka ciemniejsza kreska dużo wyraźniejsza od tamtych wcześniejszych i teraz nie wiem czy przypadkiem mi się owulacja nie przesunęła !?
A dzisiaj jest 30dc .
Test zrobię Chyba w sobotę albo może jutro .

Ostatni okres tez miałam dziwny , najpierw 1 dzień takie plamienia późnej 2 -3 dni nic i dopiero po nich się rozkręcała to w sumie nawet nie wiem jak liczyć ten cykl !! Bez sensu

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Cykl bym liczyła od właściwego rozkręcenia się @. A ten pozytyw owu w 30dc... brzmi obiecująco, żeby zaaresztować :) testuj jutro! :)

Czarna, apropos endometrium, mój gin mi przepisywał na podratowanie endometrium Nolvadex. To generalnie lek na raka piersi, ale on powoduje ogłupienie receptorów estrogenu, ze estrogen wciąż jest produkowany gdzieś tam przy macicy, ale receptory w pozostałej części organizmu nie pobierają go, wiec cały pozostaje w macicy i endo się żywi.
Taka alternatywa do przyjmowania sztucznego estrogenu. Pisze bo został mo trochę tych tabletek jeszcze wiec mogłabym podesłać.

@matulkaa ojej to bedziesz tam w ogole jeszcze szla? Masz jakies korzysci z tego? Bidulo...

@nevergiveup wlansie gdzie jestes??????

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)

Nie sądziłam, że mnie jeszcze pamiętacie :p
Byłam na USG w 9t1d i mały ludek machał kończynami :D Dziś mam 12t0d i od tamtego czasu nie wiem co z Maluszkiem bo nie byłam na USG ale idę w przyszłą środę już na prenatalne:)

@Funia90 Zaraz poczytam co tam u Was słychać, gdzieś mi się rzuciło w oczy że Funia wspominałaś o wózku Quinny o którym też myślę :p
@matulkaa a Ty który tydzień i dzień? Skończyłaś już accofil? Ja biorę jutro ostatni zastrzyk yayy :D
A sterydy bierzesz może jeszcze? Mi już dr w 9 tyg kazał brać przez tydzień po 1 tabletce a potem koniec ale bałam się odstawiać przed 12tyg więc biorę dalej po 1 tabletce a od przyszłego tygodnia zejde do połówki i koniec.
Ciekawe do którego tygodnia trzeba będzie brać duphaston i lutke.

Pozdrawiam wszystkie dziewczyny gorąco :*

@nevergiveup cieszę się, że u Was wszystko dobrze trzymam kciuki za prenatalne.

@ovli22 zrób test myślę, że coś jest na rzeczy ale miałabyś niespodziankę.

@kas90 to ja 7,5 a jutro 27 +0 tydzień myślę że nie jest źle. Ciekawe ile mała waży wizytę mam dopiero 30 sierpnia Łódź 5 września lokalna gin.

@Destino ja też nic jeszcze nie kupiłam ale z pierwszej ciąży mam trochę tego w kartonie w szafie ale też go jeszcze nie ściągłam i moja siostra ma trochę rzeczy. W każdym razie w połowie września muszę zacząć coś myśleć zamówić meble i wózek czeka się 6 tygodni można odebrałam kiedy się chce ciuchy wanienki itd dużo tego i zaczyna mnie panika brać ale spokój wdech wydech.

@bertha ile zapłaciłaś za te badania??? Jeśli można zapytać? Pewnie koło 1 tysiaca, ocena cytokin tam będziesz

@mickey* kochana @iveo też robiła u maliny badania nie wiem gdzie jest aktywność nk nie mogę tego znaleźć wy macie jakoś inaczej na wyniku

reklama
Dziewczyny błagam doradzcie co mam robić aż sie boję tydzień temu prawdopodobnie miałam owulacje wtorek lub środa, dziś mam 21 dc i na papierze w ubikacji pojawiła się krew i nie wiem co robić czy iść na betę czy to może okres ale az tak szybko

Do góry