reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Dzięki dziewczyny trochę siw stresuje bo jestem bez leków jakichkolwiek a mam Allo 0% i trochę się boję, nawet nie myślałam o ciąży bo to był cykl baaaardzo spontaniczny [emoji20]

@mickey* @Porzeczka1234 robiłam u Maliny jeden wynik jest razem z limfocytami a drugi na osobnej kartce aktywność NK po 2 godzinach
Ten 1 mam w środku normy a drugi chyba na górnej granicy
Wyszły mi też przeciwciala przwciwlozyskowe też mało znane nie wiem czy na to szczepienia faktycznie są
@Destino A ten Sydor to w Krak? Myślisz że można by u niego skonsultować wyniki od Maliny? Bo u M to nic nie można zapytać za bardzo
@bertha te limfocyty to chyba bardziej istotne przy poronienia są. A Ty w ogóle masz jakąś diagnozę?

@iveo Sydora mozna prywatnie zlapac w krakowie na grzegorzeckiej. Jeden dzien w tygodniu przyjmuje. Mozna z nim konsultowac badania, pytac. Mnie nie pytal kto je zlecal. Po prostu przejrzal, powiedzial co wie, bez problemu zalecil cleksan przy mhtfr. Tylko z encortonem byl na nie. Ja nie mam wskazan, bo nawet przeciwlozyskowe i przeciwplemnikowe mam ujemne. Odpowiada, tlumaczy. Przyjal nas nadplanowo, bo juz w ciazy bylam. Mozna z nim o accofilu pogadac i kom. Nk

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

No, masakra z tymi cenami.. ale wole wiedzieć i być spokojna.

@bertha to w sumie jak sobie tak równam to wszystko to malina wcale taki drogi nie jest tylko w pakiecie + mąż badanie nasienia i ewentualnie na dawkę limfocytów bo ty też słono zaplaciłaś. Teraz pewnie w stresie będziesz trzymam kciuki żeby wyniki były dobre . Dobrze zrobiłaś lepiej wiedzieć

@iveo to ile dałaś za badania u Maliny bobpo cenie wiem ile zrobiłaś badań?
Badanie p/ciał lozyskowe pozwolą na sprawdzenie, czy w organizmie matki znajdują się przeciwciała przeciwko strukturom łożyska. Ze względu na to, że łożysko pozwala na przesyłanie substancji odżywczych do płodu, obecność przeciwciał APA uniemożliwia ten proces.

Płód nie jest więc odpowiednio odżywiony, a łożysko nie może tworzyć się w dobry sposób, co prowadzi do poronienia. Wprowadzenie odpowiedniego leczenia (np. szczepień) i wyeliminowanie przeciwciał z ciała kobiety umożliwia staranie się o dziecko. To tak w skróci e mam nadzieję że zrozumiałaś tu @fondi je miała i donosiła i urodziła córkę. Leczyła sie u maliny. Dlaczego go nie pytasz ja zawsze tyle pytań zadaję ze jest nerwowy albo mąż mnie kopie po butach

@Marthi ja bylam na weselu po owu ale bawilam sie normalnie i pilam wino,bo uznalam ,ze wcale nie jest powiedziane ,ze zajde.
Do 5tc dziecku nic nie przeniknie wiec taka jednorazowa ilosc alko na weselu nie zaszkodzi.

@bea25ta @Porzeczka1234 lekarze nie musza o wszystkim wiedziec,dla nich jestesmy ew kolejnym przypadkiem takze maja nas gdzies[emoji4]
Bardzo ladny ten kombinezon i super rozwiazanie z tym odpiananym dolem,podoba mi sie[emoji4]

@Porzeczka1234 ja dzis jadlam tego z biedry,bardzo dobry[emoji4]
A bylas na tych lodach rzemieslniczych?

@Destino super komplecik[emoji5]

@ovli22 licze na dwie kreseczki[emoji5]

@kas90 fajnie ,ze udalo sie tak kupic[emoji4]a wage macie bardzo ladna[emoji5]
Ja narazie 2-2,5 kg na plus ale jestem duzo za Wami

@mickey* @iveo Sydor przyjmuje tez w Katowicach[emoji4]

@nevergiveup noo kobieto w koncu[emoji4]super ,ze juz prenatlne [emoji4]
Tak,ja bede kupowala quinny mood [emoji4]

@monia0208 moze to byc plamienie impantacyjne[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny zakupiłam testa a nawet 2 i jutro jednak Zrobię jeden !!
Miałam w sobotę ale łorryt się troszkę bo jutro już nie powinnam brać tabletek .

Porzeczka ojjj byłaby niespodzianka !!!

Dzięki [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]dziewczyny jutro dał znać co i jak [emoji847][emoji847]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@ovli22 kochana to bardzo mocno trzymam za Was kciuki za ❤ i dziś śpię tak

@Funia90 nie byłam bo jeżdżę do Katowic co miesiąc mniej więcej i ciagle po 36 stopni.

Sydor przyjmuje w Gyncentrum w Katowicach jesli dobrze pamiętam @iveo nie wiem gdzie masz bliżej możesz spróbować u niego on swojego czasu kierował na szczepienia do Paśnika do Łodzi moja koleżanka u niego była i szczepiła się właśnie u Paśnika

reklama
@Porzeczka1234 "bobo test żółty mój ukochany test przyjaciel" powaliłaś mnie na łopatki [emoji23]

@bertha poszalałaś z badaniami [emoji15]

@monia0208 spokojnie, tu dziewczyny z mlr 0% też donosiły ciążę [emoji8]

@Funia90 ukrwiłaś odpowiednio maciczkę winkiem i bobo się wgryzło [emoji51] ja się poddaje z tym cyklem :(

@ovli22 będę trzymać kciuki [emoji110][emoji110]

@magda1208 buziak dla Ciebie Kochana [emoji8] rób tą drożność i zachodź, bo wy oboje ładni, to ładne dzieci będą :)

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Do góry