reklama
roxie123
Fanka BB :)
Chyba że ze lekarz bd kazał przyjechać na podgląd...@ovli22 - dziękuję kochana! Czasem też sobie mówię, że nie ma co odkładać, tylko działać na spokojnie i jak mam być to będę, a jak nie to nie. Ale sama już nie wiem, wiele spraw się w życiu nawarstwia i... nie wiem co robić. Myślę o zmianie pracy, mam we wrześniu i w październiku wesela u znajomych, a nie chcę by od razu np. każdy wiedział, że zaciążyłam i tak w kółko coś nie tak się składa. No i oczywiście ogromny strach czy się teraz uda, czy nie....
@roxie123 i dobrze, że tak piszesz, że tak gadasz i że masz taki stosunek, miej taki stosunek cały cykl i zobaczysz, że teraz się uda [emoji14] nawet jak się bzykniecie w tym miechu kilka razy to się uda, ale psychice po prostu odpuść i powiedz sobie, że w tym miesiącu odpuszczasz... zobaczysz tutaj już były takie przypadki ;*
Oleje to bo już mam dosyć naprawdę zajmę się wprowadzka...
Ale smutno mi przyznaje się [emoji22]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
@kas90 - żyjemy na razie w zawieszeniu, planowaliśmy wcześniej w tym lub następnym cyklu rozpocząć, ale nie wiem czy nie poczekamy jednak jeszcze do grudnia... Zobaczymy... Sama nie wiem co robić... Myślę nad innymi też zmianami w życiu i sama nie wiem...
@roxie123 - Biedna :* Wybierz się na monitoring, Marzycielka ma rację.
Kochana, ja też się bałam zacząć starania i też chciałam odłożyć. Jeżeli odkładacie tylko ze strachu to się jeszcze raz zastanów. A na wesela i pracę nie patrz, aż tak, bo to wszystko można zawsze zdobyć, ulepszyć, dokształcić się itp.
@roxie123, szkoda, że taka beta. Ważne, że była owu. Nie wiem co doradzić, bo ja też poleciałam na usg i akurat trafiło na cykl, że jajko nie pękło, to się w ogóle podłamałam, że nie owuluję czy co. A to pewnie stres mnie przyblokował. Może spróbuj na początek mierzyć temp i zapisać objawy +zbadać progesteron, to się dowiesz kiedy dni płodne i owu. A jeśli wolisz iść na monitoring, to co najmniej idź kilka razy na usg od 9-10 dc, aż do peknięcia.
marshia
@roxie123 przykro mi, ale tez uważam ze powinnaś się cieszyć z owulacji. Nie każda z nas ma ją co miesiąc i co miesiąc ma szansę. Póki masz owu to w końcu się wstrzelisz
A jakbyś miała jak ja niepękające pecherzyki..... to dopuero dupa 1 problem masz z gliwy - Ty jesteś mega pozytywną osobą i musisz te pozytywy teraz w sobie odnaleźć i tak na to spojrzeć
Owu jest, lekami jesteś obstawiona - uda się.
A jakbyś miała jak ja niepękające pecherzyki..... to dopuero dupa 1 problem masz z gliwy - Ty jesteś mega pozytywną osobą i musisz te pozytywy teraz w sobie odnaleźć i tak na to spojrzeć
Owu jest, lekami jesteś obstawiona - uda się.
roxie123
@kas90 zobacze co napisze lekarz jeśli będzie kazał próbować dalej to dobra a jak jechac na monitoring to wtedy bede coś moze wiedziec czemu tak ;/
@Destino Ty łobuzie haha nie ma u mnie takich cudów reds juz się chłodzi %%%
@marshia własnie mnie to niepokoi co jest nie halo że nie łapie...może stres, nerwy itd może jak pójdziemy mieszkać do siebie i będzie swoboda to będzie inaczej sama nie wiem...
@Destino Ty łobuzie haha nie ma u mnie takich cudów reds juz się chłodzi %%%
@marshia własnie mnie to niepokoi co jest nie halo że nie łapie...może stres, nerwy itd może jak pójdziemy mieszkać do siebie i będzie swoboda to będzie inaczej sama nie wiem...
marzycielka81
To teraz ja. Mam juz dosc. Szukania, czytania. Nie mam juz sily do walki. Nie mam ochoty sluchac, ze uda sie za cykl czy za dwa. Nawet po stymulacji i z lekami sie nie udalo. I nie piszcie, ze jak nie ma okresu to nie przesadzone. W pracy sytuacja mnie przerasta. Dwa miesiace temu przeniesli mnie do innego pokoju codziennie robie dobra mine do zlej gry. Starania mnie przerastaja. Moj maz mysli, ze wszystko wiem i o wszystkim doczytam. Czasami juz nie mam na to sily. Leki, strzykawki, starania, szpitale zabiegi, wizyty u lekarza i tak w kolko, zmiany diety, kolpoty z jelitami. Miesiac po miesiacu. W kolko to samo. Co dalej invitro. Co jeszcze. Nie czuje zadnego wsparcia i nie mam juz sily. A najwiecej mam ochote kopnac w d znajomych, ktorzy mowia nie przejmuj sie macie juz Adrianka. Od 1.5 roku ciagle sie badam lub czytam i ciagle sie okazuje, ze za malo wiem, ze jeszcze cos....
Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom
@ovli22 - dziękuję kochana! Czasem też sobie mówię, że nie ma co odkładać, tylko działać na spokojnie i jak mam być to będę, a jak nie to nie. Ale sama już nie wiem, wiele spraw się w życiu nawarstwia i... nie wiem co robić. Myślę o zmianie pracy, mam we wrześniu i w październiku wesela u znajomych, a nie chcę by od razu np. każdy wiedział, że zaciążyłam i tak w kółko coś nie tak się składa. No i oczywiście ogromny strach czy się teraz uda, czy nie....
@roxie123 i dobrze, że tak piszesz, że tak gadasz i że masz taki stosunek, miej taki stosunek cały cykl i zobaczysz, że teraz się uda nawet jak się bzykniecie w tym miechu kilka razy to się uda, ale psychice po prostu odpuść i powiedz sobie, że w tym miesiącu odpuszczasz... zobaczysz tutaj już były takie przypadki ;*
W życiu tak jest , że nigdy nie ma i nie będzie odpowiedniego czasu na dziecko !
Bo albo nowa praca , awans, kariera , kupno mieszkania , domu , wakacje , za rok , za miesiąc i tak naprawdę czas leci i później się budzimy z ręką w nocniku .
Ja tez tak czasami myśle ; po co mi to wszystko ? Przecież jeszcze tyle rzeczy do zrobienie do zobaczenia ! Może jeszcze poczekam , może za rok lub 2 ?! I za chwile zmiana myślenia , że jednak to jest tez czas , że nie ma na co czekać !
Mam 31 lat w sumie mam czas ! Tak mogłabym mieć czas ! Gdyby ?! Gdyby Nie moje problemy związane z tym , nie wiadomo czy nie będzie ich więcej z czasem , czy jak będę starsza o 2-3 lata to nie będę miała ich więcej , czy mi się wtedy uda ?!
Czy to czekanie i odkładanie jest warte ?!
Bo zawsze będzie 101 powodów na nie !!
Uważam , że kobiety które nie maja żadnych problemów mogą sobie ustalać kiedy , jak w jakim miesiącu dokładny czas i datę ale nie my , nie my kobiety z żelazny zestawem !!
My zaplanować nic nie możemy ! Ewentualne czekać na dobra aurę i szczęście !
2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe
@roxi123 trudno powiedziec co pomaga. Moge ci napisac ze to dopiero kilka miesiecy, ale znam ten bol i rozumiem rozczarowanie. Moze rzeczywiscie pomoze wam swoboda na swoim. Moze tez wstrzymaj sie z lekami do pozytywnego testu. Rob swoje a reszta bedzie wam dodana. Nam pomogla beznadzieja. Nie zycze tego. Dlatego tez nie pozwalam myslec ze nigdy nie bedziesz mama, choc takie mysli przychodza w takim momencie. Po prostu musi stac sie cos, kiedy rzeczywiscie odpuscisz i wtedy zobaczysz 2 kreski
@marzycielka i myslisz ze my napiszemy ci ze wszystko bedzie dobrze?. A przeciez wiesz ze wcale nie jest. My mozemy wysluchac, sprobowac przytulic wirtualnie, puscic emoticona. Przeciez wiesz, ze taka rozpierducha nas nie ominela. Wczoraj @anetkruczek napisala o smierci maluszka a ja sie poryczalam. To ze moj skarb zyje to cud. A w takich okolicznosciach jeszcze bardziej doswiadczam jego cudownosci. A jednak pamietam i bol jelit i wieczne rozwolnienia i bol. Nawet dzis go czuje przy kazdym wyproznianiu bo moje jelita tez nie sa w formie. Zzera je endomenda. Znam ciagle starania i rozczarowania i wiecznie nowa klode pod nogi. A moze po prostu na chwile odpusc. Zajmij sie synem. Wroc do rodziny. Zrob cos dla siebie, a za jakis czas znow sprobujecie. Czasem cialo musi odpoczac od lekow. Tez mialam taki czas. Chyba 3 mce zadnych lekow, suplementow i diet. A jak znowu bedziesz chciala krzyczec i plakac to wal do mnie. Wyslucham cie
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
@marzycielka i myslisz ze my napiszemy ci ze wszystko bedzie dobrze?. A przeciez wiesz ze wcale nie jest. My mozemy wysluchac, sprobowac przytulic wirtualnie, puscic emoticona. Przeciez wiesz, ze taka rozpierducha nas nie ominela. Wczoraj @anetkruczek napisala o smierci maluszka a ja sie poryczalam. To ze moj skarb zyje to cud. A w takich okolicznosciach jeszcze bardziej doswiadczam jego cudownosci. A jednak pamietam i bol jelit i wieczne rozwolnienia i bol. Nawet dzis go czuje przy kazdym wyproznianiu bo moje jelita tez nie sa w formie. Zzera je endomenda. Znam ciagle starania i rozczarowania i wiecznie nowa klode pod nogi. A moze po prostu na chwile odpusc. Zajmij sie synem. Wroc do rodziny. Zrob cos dla siebie, a za jakis czas znow sprobujecie. Czasem cialo musi odpoczac od lekow. Tez mialam taki czas. Chyba 3 mce zadnych lekow, suplementow i diet. A jak znowu bedziesz chciala krzyczec i plakac to wal do mnie. Wyslucham cie
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ostatnia edycja:
Funia90
@marshia tak,ja mam mthfr a i c heterozygotyczne i pai.
Jeden lekarz byl przeciwny heparynie ,chcial mi dac ale od 2 trymestru,pewnie bym nie dotrwala.
Ja badalam ana i mam ujemne.
Nie pytalam nawet szczerze mowiac lekarzy o steryd,bo moze to dziwnie zabrzmi ale chcialam sprobowac bez.
Jakos jak odkrylam mthfr to stwierdzilam ,ze to musi byc to,ze moje dzieciatka mialy wady ze wzgledu na mutacje wlasnie i wierzylam ,ze metyle graja glowna role.
Gdybym zbadala dzieci po stratach to bylalabym prawie pewna ale nie zrobilam tego.
Ja poprostu jak przeczytalam ulotke to sie wystraszylam i tyle,ale jak widac dziewczyny biora i wszystko w porzadku[emoji4]
@burczuś wkurza mnie ta twoja @,moge wpasc i jej nakopac?
@Marthi jakbym stala na takim rozejsciu drog i nie wiedziala co robic to po prostu kochalabym sie bez zabezpieczenia i tyle,no bo na co czekac skoro i tak nie zamierzasz nic wiecej badac ,a moze wlasnie przy takim podejsciu by zaskoczylo[emoji4]
Ale oczywiscie decyzja jest wasza[emoji5]
@roxie123 jak jak bym chciala zeby u Ciebie bylo tak jak u Destino [emoji8]w kazdym razie redds w razie czego nie zaszkodzi[emoji4]
Ja pilam alko cala druga polowe cyklu,nawet dzien przed testem [emoji4]ps nie bierzcie mnie za alkoholika hehe tak wyszlo ,ze bylo wesele i inne imprezy a bez imprezy tez mozna zalac smutki no nie[emoji12]
@marzycielka81 dobrze ,ze wyrzucilas to z siebie!
Nigdy nie wiemy co bedzie ...niestety.
I wiem jak takie gadanie moze wkurzac ,ja ciagle slyszlam ,ze trzeba odpuscisz ,ze za bardzo chce a poza tym jestem mloda i mam czas i cooo jedna z dziewczyn ktora mi to nieraz mowila jak sama zaczela sie starac i nie wyszlo po JEDNYM CYKLU to powiedziala ,ze ma tego dosc i nie wie jak ma to zniesc bo ona chce juz[emoji849]
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Wyslij M na badanie zolnierzykow.
Buziaki[emoji8]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Jeden lekarz byl przeciwny heparynie ,chcial mi dac ale od 2 trymestru,pewnie bym nie dotrwala.
Ja badalam ana i mam ujemne.
Nie pytalam nawet szczerze mowiac lekarzy o steryd,bo moze to dziwnie zabrzmi ale chcialam sprobowac bez.
Jakos jak odkrylam mthfr to stwierdzilam ,ze to musi byc to,ze moje dzieciatka mialy wady ze wzgledu na mutacje wlasnie i wierzylam ,ze metyle graja glowna role.
Gdybym zbadala dzieci po stratach to bylalabym prawie pewna ale nie zrobilam tego.
Ja poprostu jak przeczytalam ulotke to sie wystraszylam i tyle,ale jak widac dziewczyny biora i wszystko w porzadku[emoji4]
@burczuś wkurza mnie ta twoja @,moge wpasc i jej nakopac?
@Marthi jakbym stala na takim rozejsciu drog i nie wiedziala co robic to po prostu kochalabym sie bez zabezpieczenia i tyle,no bo na co czekac skoro i tak nie zamierzasz nic wiecej badac ,a moze wlasnie przy takim podejsciu by zaskoczylo[emoji4]
Ale oczywiscie decyzja jest wasza[emoji5]
@roxie123 jak jak bym chciala zeby u Ciebie bylo tak jak u Destino [emoji8]w kazdym razie redds w razie czego nie zaszkodzi[emoji4]
Ja pilam alko cala druga polowe cyklu,nawet dzien przed testem [emoji4]ps nie bierzcie mnie za alkoholika hehe tak wyszlo ,ze bylo wesele i inne imprezy a bez imprezy tez mozna zalac smutki no nie[emoji12]
@marzycielka81 dobrze ,ze wyrzucilas to z siebie!
Nigdy nie wiemy co bedzie ...niestety.
I wiem jak takie gadanie moze wkurzac ,ja ciagle slyszlam ,ze trzeba odpuscisz ,ze za bardzo chce a poza tym jestem mloda i mam czas i cooo jedna z dziewczyn ktora mi to nieraz mowila jak sama zaczela sie starac i nie wyszlo po JEDNYM CYKLU to powiedziala ,ze ma tego dosc i nie wie jak ma to zniesc bo ona chce juz[emoji849]
Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Wyslij M na badanie zolnierzykow.
Buziaki[emoji8]
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
reklama
bobasek1990
@anetkruczek bardzo mi przykro
@roxie123 ja też sie staram juz 5 cykli i nic teraz bylam na monitoringu i wszystko ladnie pecherzyk pękł endometrium ok lekarz twierdzi ze napewno zajde w ciaze czasami trzeba troche poczekac nie licze na nic i w tym cyklu. Mysle ze jestesmy troche zablokowane bo juz bysmy chcialy ja zawsze zachodzilam w pierwszym cyklu a teraz nie moge ale moze na tą ciąze zdrową donoszoną musimy dluzej poczekac czasami tak myslę tylko ja się szczepie i moj stres jest jeszcze tutaj ze teraz musze się doszczepiac i nie wiem jak go opanowac co z tego ze jeden dzien mysle jest ok co bedzie to bedzie a juz następnego dnia niczego bardziej nie chce jak zostac mamą
@roxie123 ja też sie staram juz 5 cykli i nic teraz bylam na monitoringu i wszystko ladnie pecherzyk pękł endometrium ok lekarz twierdzi ze napewno zajde w ciaze czasami trzeba troche poczekac nie licze na nic i w tym cyklu. Mysle ze jestesmy troche zablokowane bo juz bysmy chcialy ja zawsze zachodzilam w pierwszym cyklu a teraz nie moge ale moze na tą ciąze zdrową donoszoną musimy dluzej poczekac czasami tak myslę tylko ja się szczepie i moj stres jest jeszcze tutaj ze teraz musze się doszczepiac i nie wiem jak go opanowac co z tego ze jeden dzien mysle jest ok co bedzie to bedzie a juz następnego dnia niczego bardziej nie chce jak zostac mamą
Podziel się: