reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Marthi wiem rozumiem i po części popieram :) napisałam tylko mój punkt widzenia :) chce iść przynajmniej zobaczyć czy ta ow będzie

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam się i ja zza chaszczy
chciałabym dużo napisać ale chyba nie dam rady bo pamięć nie zdola wszytskiego odtworzyć ale spróbuję
@anetkruczek tule Cię mocno, nie będę pisała nic więcej bo wiem że jak ja czytałam wasze wpisy po stracie to we mnie potęgowało to smutek
niestety nie doniosę się do wszytskich Waszych postów bo nie jestem na bieżąco ale napiszę coś o podjęciu decyzji dot leczenia, temat zaczęła bodajze marshia... czy stosować encorton, clexane nawet jeśli nie ma wskazań...
ja się nauczyłam dzięki forum:tak::tak::tak:
nie ważne że nie masz wskazań do sterydu czy do clexane, jeśli masz straty 2 lub więcej nie ma się co zastanawiać czy brać tylko trza się zastanawiać jak sobie załatwić leki od którego lekarza, który mnie poprowadzi na tych lekach to po pierwsze
mi dr P powiedział że clexane nie jest potrzebny a steryd absolutnie, póżniej co do sterydu zmienił zdanie jak przyszłam z poz beta i sam wdrozył,
po drugie faktem jest ze jeśli ma się dodatnie ANA to obowiązkowo steryd!!!

co do clexane skoro lekarze profilaktycznie wdrażają po 2 stratach to dlaczego nie brać? żeby pózniej sobie wyrzucać a mogłam spróbować może by się udało? jeśli nie ma się konkretnych przeciwskazań nie ma co się zastanawiać
ja wiem jedno że poszłam do dr P byłam obstawiona lekami na maxa i się nie udało, nigdy nie mamy gwarancji że się uda, być może to nie był odpowiedni czas ... czasem trzeba poczekać na ten cud ,
popatrzcie np na nafoczkę miała mlr ponad 70% a nie udało się utrzymać ciąży dopiero po wdrożeniu metki i sterydzie się udało coś w tym musi być
albo przykład kasi miała mlr 5.5% a po wdrozeniu zelaznego zestawu się udało

gdzieś przeczytałam że jeśli kobieta ma wysokie kom nk i przeciwciała plemnikowe to ma bardzo małe, wręcz nikłe szanse na powodzenie nawet jesli wdroży wlewy z immunoglobuliny czy szczepienia to taka ciekawostka
co do mnie, dzięki za wywołanie @bea25ta i @Porzeczka1234 miałam sprawdzac moje kom nk
ale wkoncu nie pojechałam bo wypadło mi coś innego,
szczerze to mi się już nie chce, jestem zmęczona tym wszystkim, poziom moich kom nk jest tak wysoki że chyba mój organizm potrzebuje konkretnego resetu :confused:
to forum dużo wspiera i pomaga kazda z nas tu przychodzi po radę, po nadzieję i cieszmy się że sporo z Nas się udało ale będą i takie którym się nie uda, ile jest osób które były na forum ale zamilkly, być może się udało, być może nie...
dlatego ja uważam, że próbować można ale jak się znajdzie lekarza który obstawi chociaż sterydem, clexan acard plus wiadomo progesterony i wit. i będzie wiedział jak poprowadzić ciąże,
a inna sprawa jeśli któś zaczyna się bawić w immunologie,
ja też na początku nie wiedziałam czy brać steryd, clexane i zastanawiałam się, od dłuższego już czasu biorę te leki jako podstawę do walki o ciąże,
a noi najważniejsze trzeba wspomnieć że dzięki foczusi tyle dobrego się tu dzieje, bidula zapracowana, wpadła tam w gąszcz wrednych ludzi a ma siłę i do forum żeby ogarnąć, tak naprawdę tylko ona tu została tyle czasu po narodzinach słodziaka :Dbuziaki dla Was
pozdrawiam Was wszystkie, ucałujcie falujące, brykające brzuszki,
a staraczki raz dwa sciągać ciuszki
i mężów zagonić do bzykania
bobosexów i ładnie mówiąc kochania,
a ja udaje się w krzaczory lub jak kto woli na plantacje:p:p:p
@magda1208 o Tobie kochana szczególnie pamiętam, trzymam kciuki aby się udało

@mickey* ja się nie zastanawiam czy brać :) jestem po 3 stratach i wiem, ze brać muszę - bez analizy - metyle, acard i heparynę. To wyczytałam tutaj, to powiedział mój gin. Metyle i acard już biorę :)
Tylko zainteresował mnie sam steryd, który nue jest wymieniony w rozpisce @nafoczka przy MTHFR, a dziewczyny brały.
Teraz wiem, ze muszę zapytać o steryd przy monitoringu w następnym miesiącu. Nie wiem tyljo czy będzie chciał dać nie mając podstaw w postaci przeciwciał i układu antyfosfolipidowego. No ale pożyje i zobaczę. Nie będę się stresiwac na zapas.
Z tego co pamietam @Funia90 tez masz MTHFR i pai i sterydu nie masz. Pytałaś czemu?

@nafoczka nazywaja to typowanie kir, natomiast maz robi genotyp hla-c. Tak nazywaja to w prokocimiu. Duzo zdrowka dla was wszystkich.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ten genotyp hla-c to tylko mąż może zrobić czy to jest to samo co typowanie kir?
Bo znalazłam w laboratorium badanie Antygen hla-c.. to może to jest to??

Hej dziewczyny. Nie jestem w stanie odnieść się do Waszych postow po 1.5 tyg przerwy.noł łej-tyle naskrobałyście:). Nadal jestem na urlopie więc wyrywkowo czytam. Ja tylko chcialam zameldować,że wczoraj ta @, ta menda... wlazła chyba dziurką od klucza,bo drzwi i okna pozamykane;) nowe dziewczyny pewnie nie wiedzą o co chodzi;) ale "stare" kumają...puk puk;)
A więc nowy cykl:)
P.s.byłam nad morzem, w Niechorzu-pogoda przez tydzień-marzenie! Nawet skóra mi schodzi;) szok,co? ;)

Ja tez bardzo przezylam wiadomosc od Anety...nie spodziewalam sie tego w ogole.
I z tego co kojarza Aneta chyba juz byla na wizycie serduszkowej z kwiatuszkiem[emoji17]takze serduszko chyba poprostu sie zatrzymalo...

@roxie123 @marzycielka81 kciuki mam dalej zacisniete i to mocno [emoji5]
Marzycielka zbadaj M nasienie jesli masz mozliwosc a juz za wczasu zacznij go faszerowac witaminkami,ja nie wiem co tam konkretnie z suplementow bo moj nie bral ale dziewczyny doradza.
A na pewno mozesz mu dawac orzechy,pestki dynii i migdaly,no i gdzies czytalam ,ze plemniki zywia sie fruktoza wiec ja mojwmu wyciskalam soczki[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Na nasienie dobry jest profert, duzo pietruszki i spacery ok 40 min w jednym tempie

reklama
Do góry