reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@nafoczka czytam jeszcze raz ten wątek z Waszymi historiami i mam pytanie odnośnie encortonu.
Czemu Ty go brałaś skoro masz IO i tylko MTHFR c (mam to samo +pai i vR2). Bez antyciał, bez zespołu fospilupudowego? Myślałam, ze steryd w przypadku samego MTHFR nie jedt konieczny? I mij gin tez wspomniał tyljo, ze będzie acard i heparyna.
Nie chce nic przegapić..... powinnam walczyć o steryd??
Inne dziewczyny tez proszę o opinie

reklama
@marshia mojej historii tam nie ma, zabrac sie za nia nie moge. Rowniez bralam encorton chwile nawet 15mg. Bralam do 15tyg i tyle.Z nieprawidlowosci ktore mialam zbadane to mthfr C i tyle. Balam sie ciazy bez clexanu i encortonu chcialam miec pewnosc ze sprobowalam wszystkiego i w razie wu nie wyszlo i szukac przyczyny niz zajsc stracic i nadal nie wiedziec czemu. Ja np. Encorton i clexan bralam od pozytywnego testu.

@nafoczka czytam jeszcze raz ten wątek z Waszymi historiami i mam pytanie odnośnie encortonu.
Czemu Ty go brałaś skoro masz IO i tylko MTHFR c (mam to samo +pai i vR2). Bez antyciał, bez zespołu fospilupudowego? Myślałam, ze steryd w przypadku samego MTHFR nie jedt konieczny? I mij gin tez wspomniał tyljo, ze będzie acard i heparyna.
Nie chce nic przegapić..... powinnam walczyć o steryd??
Inne dziewczyny tez proszę o opinie
Marshia ja nawet miałam mthfr A :) ale to szczegół :*
Dok. P nie widział podstaw do sterydu zaś moja lokalna gin kazała mi go brać. W związku z tym ze to u niej stracilam 4 ciążę to posłuchałam P. i nie bralam sterydu. Jednak po pół roku starań ze stymulacją postanowiłam "coś zmienic" tym bardziej ze dziewczyny z forum mnie namawiały przy NK 17%. Dodałam wiec steryd ale metypred bo P uważał ze jest lepszy?! I w drugim cyklu ze sterydem i to dawka zwiększoną do 10 a u swojej gin robiłam przy 7.5 mg- udało się. Brałam od pozytywnego testu czyli już od 8 dpo. Co pomogło do końca nie wiem bo i steryd miałam większy i clexan i gluko i owitrelle na ciało żółte i metyle, a poza tym steryd + heparyna+ acard to tak zwany żelazny zestaw na którym walczy 95% dziewczyn :)

@marshia ja mam tylko mthfr C i też dostałam sterydy...
Chyba warto kolejna ciążę rozpocząć z żelaznym zestawem

W tym cyklu chyba zacznę brać to wszystko później...
Nie wiem czemu teraz nie mogę zajść : / wybiorę się na podgląd też z raz zobaczyć czy ow była

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@motylek1234 - wielkie gratulacje! :* Już jesteście bezpieczne i razem!!! A dopiero co pamiętam jak się cała denerwowałaś, a tu już proszę... po wszystkim a ile przed Tobą! :)))

@Destino - co u Was? Jak się czujecie? Który to już tydzień?

@bertha - trzymam kciuki za pozytywne wyniki biopsji! :*

@roxie123 - nie poddawaj się! W końcu się uda:) Każdej z nas... prędzej, albo później:) Ale ważne, że się uda!

@anetkruczek - jak cholernieeeeee mi przykro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( :( :( Tak mi przykro, że sobie nie wyobrażasz.... Moje wspomnienia również teraz powróciły :( Wiem, co czujesz kochana, strasznie mi Ciebie żal. Przyjmij moje słowa wsparcia... Nie wiem co mogę więcej napisać:(

Ja już po krótkim urlopiku nad morzem...
Coś rozregulowały się lekko cykle, ostatnio okres mi się spóźnił 2-3 dni, teraz dostałam go z 5-6 dni wcześniej, nagle, zupełnie niespodziewanie... Nie wiem o co chodzi. Siedzę z założonymi rękami i nie robię nic. Nie wiemy zresztą co począć. Chyba temat dzidzi odłożymy jednak na nieco później. Boimy się. :(

@Marthi dobrze że wypoczelas [emoji4]cykl może zaburzylo coś jednorazowo upały albo coś .
Ja tez widzisz mam te cykle teraz wydłużone nie wiem kiedy owulacja i znowu cykl do bani .

Oprócz bety zrobiłam jeszcze p rogesteron żeby wiedzieć czy był a ow . W tym cyklu pójdę się podgladnac jak będzie jak bo gin tylko w pon przyjmuje . Jestem taka rozczarowana tym cyklem... Zaraz znowu jadę z siostra do lekarza bo mają jej zakładac na dobę takie coś co wysiłek serca bada .
Byłam w cukierni i dogodziam sobie ciepłą drozdzowka i rogalikami utwierdza się w becie to jeszcze M wykorzystam przed @ [emoji23] Rano jakiś gość przed nami jechał dostawczym tak napruty ze masakra mieliśmy już dzwonić na policję normalnie slalomem i w zakręt nie mógł wjechać

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roxie123 kciuki za bete.
Ja dzis juz mam plamienie i temperatura 36,7 jutro robie test tak jak mi dr kazala ale wiekszego sensu nie widze.
Zastanawiam sie czy maz nie powinien zbadac nasienia

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry