reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@nafoczka czytam jeszcze raz ten wątek z Waszymi historiami i mam pytanie odnośnie encortonu.
Czemu Ty go brałaś skoro masz IO i tylko MTHFR c (mam to samo +pai i vR2). Bez antyciał, bez zespołu fospilupudowego? Myślałam, ze steryd w przypadku samego MTHFR nie jedt konieczny? I mij gin tez wspomniał tyljo, ze będzie acard i heparyna.
Nie chce nic przegapić..... powinnam walczyć o steryd??
Inne dziewczyny tez proszę o opinie

reklama
@marshia mojej historii tam nie ma, zabrac sie za nia nie moge. Rowniez bralam encorton chwile nawet 15mg. Bralam do 15tyg i tyle.Z nieprawidlowosci ktore mialam zbadane to mthfr C i tyle. Balam sie ciazy bez clexanu i encortonu chcialam miec pewnosc ze sprobowalam wszystkiego i w razie wu nie wyszlo i szukac przyczyny niz zajsc stracic i nadal nie wiedziec czemu. Ja np. Encorton i clexan bralam od pozytywnego testu.

@nafoczka czytam jeszcze raz ten wątek z Waszymi historiami i mam pytanie odnośnie encortonu.
Czemu Ty go brałaś skoro masz IO i tylko MTHFR c (mam to samo +pai i vR2). Bez antyciał, bez zespołu fospilupudowego? Myślałam, ze steryd w przypadku samego MTHFR nie jedt konieczny? I mij gin tez wspomniał tyljo, ze będzie acard i heparyna.
Nie chce nic przegapić..... powinnam walczyć o steryd??
Inne dziewczyny tez proszę o opinie
Marshia ja nawet miałam mthfr A :) ale to szczegół :*
Dok. P nie widział podstaw do sterydu zaś moja lokalna gin kazała mi go brać. W związku z tym ze to u niej stracilam 4 ciążę to posłuchałam P. i nie bralam sterydu. Jednak po pół roku starań ze stymulacją postanowiłam "coś zmienic" tym bardziej ze dziewczyny z forum mnie namawiały przy NK 17%. Dodałam wiec steryd ale metypred bo P uważał ze jest lepszy?! I w drugim cyklu ze sterydem i to dawka zwiększoną do 10 a u swojej gin robiłam przy 7.5 mg- udało się. Brałam od pozytywnego testu czyli już od 8 dpo. Co pomogło do końca nie wiem bo i steryd miałam większy i clexan i gluko i owitrelle na ciało żółte i metyle, a poza tym steryd + heparyna+ acard to tak zwany żelazny zestaw na którym walczy 95% dziewczyn :)

@marshia ja mam tylko mthfr C i też dostałam sterydy...
Chyba warto kolejna ciążę rozpocząć z żelaznym zestawem

W tym cyklu chyba zacznę brać to wszystko później...
Nie wiem czemu teraz nie mogę zajść : / wybiorę się na podgląd też z raz zobaczyć czy ow była

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

@motylek1234 - wielkie gratulacje! :* Już jesteście bezpieczne i razem!!! A dopiero co pamiętam jak się cała denerwowałaś, a tu już proszę... po wszystkim a ile przed Tobą! :)))

@Destino - co u Was? Jak się czujecie? Który to już tydzień?

@bertha - trzymam kciuki za pozytywne wyniki biopsji! :*

@roxie123 - nie poddawaj się! W końcu się uda:) Każdej z nas... prędzej, albo później:) Ale ważne, że się uda!

@anetkruczek - jak cholernieeeeee mi przykro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :( :( :( Tak mi przykro, że sobie nie wyobrażasz.... Moje wspomnienia również teraz powróciły :( Wiem, co czujesz kochana, strasznie mi Ciebie żal. Przyjmij moje słowa wsparcia... Nie wiem co mogę więcej napisać:(

Ja już po krótkim urlopiku nad morzem...
Coś rozregulowały się lekko cykle, ostatnio okres mi się spóźnił 2-3 dni, teraz dostałam go z 5-6 dni wcześniej, nagle, zupełnie niespodziewanie... Nie wiem o co chodzi. Siedzę z założonymi rękami i nie robię nic. Nie wiemy zresztą co począć. Chyba temat dzidzi odłożymy jednak na nieco później. Boimy się. :(

@Marthi dobrze że wypoczelas [emoji4]cykl może zaburzylo coś jednorazowo upały albo coś .
Ja tez widzisz mam te cykle teraz wydłużone nie wiem kiedy owulacja i znowu cykl do bani .

Oprócz bety zrobiłam jeszcze p rogesteron żeby wiedzieć czy był a ow . W tym cyklu pójdę się podgladnac jak będzie jak bo gin tylko w pon przyjmuje . Jestem taka rozczarowana tym cyklem... Zaraz znowu jadę z siostra do lekarza bo mają jej zakładac na dobę takie coś co wysiłek serca bada .
Byłam w cukierni i dogodziam sobie ciepłą drozdzowka i rogalikami utwierdza się w becie to jeszcze M wykorzystam przed @ [emoji23] Rano jakiś gość przed nami jechał dostawczym tak napruty ze masakra mieliśmy już dzwonić na policję normalnie slalomem i w zakręt nie mógł wjechać

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@roxie123 kciuki za bete.
Ja dzis juz mam plamienie i temperatura 36,7 jutro robie test tak jak mi dr kazala ale wiekszego sensu nie widze.
Zastanawiam sie czy maz nie powinien zbadac nasienia

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry