marshia
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 2 Czerwiec 2017
- Postów
- 3 052
@bertha na Maslice ale muszę zrobic nową partię - ta gdzies cudem zniknęła
Przepis mega prosty. Metalowa miska do zamrażarki na kilkanaście minut. Na 1 białko 50 G cukru pudru. Te wyszły z 2 dużych białek i 100 G cukru. Najpierw na wysokich obrotach ubić pianę, dodawać pitem po łyżce cukru, na końcu troszkę soku z cytryny i na 2 biała niecałe pół łyżeczki skrobi ziemniaczanej. Im więcej bez się chce, tym więcej proporcjonalnie składników.
Piekarnik na 150 stopni, bo 2 minutach od włożenia zmniejszyć na 120 i niech siedzą 75-80 minut. I gotowe idealne piankowe w środku
Przepis mega prosty. Metalowa miska do zamrażarki na kilkanaście minut. Na 1 białko 50 G cukru pudru. Te wyszły z 2 dużych białek i 100 G cukru. Najpierw na wysokich obrotach ubić pianę, dodawać pitem po łyżce cukru, na końcu troszkę soku z cytryny i na 2 biała niecałe pół łyżeczki skrobi ziemniaczanej. Im więcej bez się chce, tym więcej proporcjonalnie składników.
Piekarnik na 150 stopni, bo 2 minutach od włożenia zmniejszyć na 120 i niech siedzą 75-80 minut. I gotowe idealne piankowe w środku