reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Nafoczus!!! alez milo Aniaslu Cie docenila w filmiku!! to strasznie mile :)
Dziewczyny, podpowiadam - ogladajcie od minuty 4:35 :)
No właśnie dobre podsumowanie- mile ♡ aż mi się ciepło zrobiło ;) a dzięki filmikowi nasza AniaSlu okazała sie taka "dostepna" sympatyczna i skromna dziewczyna :)

PS która widziała przepisy? Czemu nie wrzucacie? Juz są w naszym dziale :D
Ketchub tez można dodać tylko nie linkiem a skopiować :)
Link do: Aniołkowe Mamusie szaleją w kuchni

reklama
Dziewczyny, ktore mialy badania na trombofilie, poradzcie prosze. Dostalam wlasnie wyniki na badania zlecone przez lekarza rodzinnego (GP w UK):
International normalised ratio INR: 0.9
Partial thromboplastin time activated PTT: 29s
Podobno sa one w normie. Tyle, ze tu wyniki podaja przez telefon, wiec nawet nie wiem jakie sa te normy. Czy ktoras z was orientuje sie czy te badania cos wnosza? Bo podejrzewam, ze skoro sa w normie to nie mam tu szans na heparyne w ciazy, mimo mutacji MTHFR.

Olciaj ja dostane heparyne bez tych badan. Dopiero jak bede brac to beda sprawdzac krzepliwosc. Swoja droga mam ja w normie bo przed jakims zabiegiem sprawdzali. U mnie wyznacznikiem jest mutacja i mam to na zaleceniach od genetyka

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@Olciaj ja tutaj w PL przy samym MTHFR dostanę heparyne od ginekologa bez żadnych ajwaj. Nawet genetyk nie jest dla niego wymagany. Na pewno w GB nie dostaniesz?

Wiesz co tutaj chyba wszystkie dziewczyny panel trombofili maja w normie. On podobno wychodzi tylko w ciąży ale że na wynik się trochę czeka to nie jest to zalecane badanie. A leki dostajesz na mutacje bo nikt nie będzie ryzykować. Ja np mam teraz musiałam odstawić heparyne i acard pomimo mutacji bo wszytkie czynniki krzepnięcia mialam na dolnej granicy. Ale mam to badac co trzy dni żeby włączyć jak zaczną wzrastać.

Wiesz co tutaj chyba wszystkie dziewczyny panel trombofili maja w normie. On podobno wychodzi tylko w ciąży ale że na wynik się trochę czeka to nie jest to zalecane badanie. A leki dostajesz na mutacje bo nikt nie będzie ryzykować. Ja np mam teraz musiałam odstawić heparyne i acard pomimo mutacji bo wszytkie czynniki krzepnięcia mialam na dolnej granicy. Ale mam to badac co trzy dni żeby włączyć jak zaczną wzrastać.

Hmm.. a w dolnej granicy to nie znaczy ze właśnie za szybko krzepnie krew..?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Nawet nie wiedziałam że Joanna ma takie piękne znaczenie :) !

Nie właśnie na odwrót. Źle jest jak rosną np d-dimery w poprzedniej po poronieniu mialam i wylyzeczkowaniu norma była do 500 a ja miałam 1000 teraz mam niecałe sto :).

A że plamilam to doktor na razie kazał odstawić to wszystko :) no ufam mu bo nie mam wyjścia komuś zaufać trzeba :)

reklama
@tusia404 ja chciałabym Ci pomóc ale nie wiem czy źle odbieram twoje odpowiedzi jak byś była nerwowa jeśli jeździsz do Łodzi jest tam Malinowski i Paśnik może u któregoś z nich spróbuj jesli chcesz. Wiesz jeśli chodzi o zarodki to niektóre dziewczyny "łapały" zarodki zeby zbadać także różnie bywa stąd pytanie. Oczywiście rób jak uważasz pozdrawiam

@magda1208 łał 3 jajeczka kochana a może bliźniaki cieszę się ogromnie dostałaś coś na pęknięcie ? Będziesz szła sprawdzić bczy pękło wszystko. Trzymam kciuki teraz tylko bzykanie :D

@burczuś super że drożne jutro zapomnisz że bolało masz to za sobą

@anetkruczek w ciąży d-dimery rosną tylko trzeba kontrolować

@Olciaj ja INR mam w normie a heparynę biore na mthfr właśnie zawsze INR miałam w normie

@Funia90 obiecałam zdjęcie w załączeniu

A to my z moją bezimienną coreczką 24 tydzień. Może jakieś propozycje imion?

Załączniki

• IMG_20170727_155417.jpg
    IMG_20170727_155417.jpg
    508,9 KB · Wyświetleń: 90
Do góry