reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@roxie123 bedZie mi Ciebie brakowalo[emoji5]odezwij sie hehhe[emoji4]

Ja uwielbiam piec ciasta[emoji4]nawet mi wychodza.
W tym roku na Wielkanoc ,chcialam zrobic babke piaskowa,oczywiscie przepis niesprawdzony ale co tam sie bede przejmowac.
No i ja jak to ja ,nie pomierzylam porzadnie foremki,godz 16.30 Wielka Sobota ,zagladam przez szybe do piekarnika a tam chyba 1/3 babki poza forma sie opala[emoji15]
Meza nie bylo ,a babka miala byc dla calej rodziny na Swieta.
No to babke tam zostawilam a ja do auta cala z maki i z nieunytymi ,rozczochranymi wlosami i do tesco...wbiegAm a tam 3 ostatnie marne ,sztucznie zolte babki to wzielam ,musislam tez wziac smietane ,bo robilam tez deugie ciasto z bita i ta bita mi nie wyszla a do tego prawie mikser mnie zabil,na szczescie juz go wylaczylam,ale byl dalej w gniazdku i nagle trzask i dym ,po mikserze.
Na szczescie mam thermomixa ,przelalam ta smietane,wyszlam na 2 sek i zrobilam maslo[emoji15][emoji15][emoji15]a ubijam czesto[emoji4]
Takze to byl dzien w ktorym nic nie wychodzilo,
Ostatecznie babka sie udala bo sie upiekla ,tylko odrzucila to co niepotrzebne[emoji23][emoji23][emoji23]wyrownalam ja nozem i kazdy mlaskal[emoji4]
Drugie ciasto Lion tez bylo przepyszne[emoji4]
Taki mialam dzien[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny nie mam czasu na czytanie... Ale ja do Was z prośbą... prosze o modlitwe. Jestem w ciąży... totalna wpadka.... jestem wsciekla na siebie ze przez wlasna nieodpowiedzialnosc głupotę narazilam zdrowie i zycie mojego dziecka. I absolutnie nie jestem wsciekla ze jest.w ciazy. Tylko o to ze nie byłam obstawiona lekami... tak bardzo sie boje... jeszcze chodzilam na rehabilitacje pradami...
Proszę Was o modlitwe!!!

@Kwiatuszekk23 coz za wiesci [emoji4]moje gratulacje[emoji5]modlitwa zapewniona.
Pamietaj,ze wszystko co robilas zanim mialas prawo dowiedziec sie o ciazy nie szkodzi dzidZiusiowi[emoji4]
Dopiero gdzies od 5tc.
To kiedy mialas termin miesiaczki[emoji4]

Funia mialam ostatnio troszke stresow. I myslalam, ze przez to mi sir okres spoznia. W ogole nie bralam ciazy pod uwage. Ale jak w srode jechalam odwieść m do racy wiozlam na kolanach udka i tak mnie naciagalo ze szok. I wtedy mnie coś piklo, ze moze jednak... zrobilam wczoraj test i jak uwidzialam druga kreske, myslal, ze fikne...
Ciaza wysoko w macicy, daleko od ciecia. M niedomoge cialka zoltego wiec obstawil mnie lutka i dupkiem. Nie mam tylko metylowamych Wit:(

@kwiatuszekk22 to lec szybko po prenatl uno,ja je bralam,masz tam metylowany kwas foliowy i b12 a gentyczka mowila mi ,ze b6 nie musi byc metylowana.
Kosztuja ok 30 zl w superphram,w innych aptekach ciut drozej.

Bedzie dobrze[emoji5]

Funia mialam ostatnio troszke stresow. I myslalam, ze przez to mi sir okres spoznia. W ogole nie bralam ciazy pod uwage. Ale jak w srode jechalam odwieść m do racy wiozlam na kolanach udka i tak mnie naciagalo ze szok. I wtedy mnie coś piklo, ze moze jednak... zrobilam wczoraj test i jak uwidzialam druga kreske, myslal, ze fikne...
Ciaza wysoko w macicy, daleko od ciecia. M niedomoge cialka zoltego wiec obstawil mnie lutka i dupkiem. Nie mam tylko metylowamych Wit:(
Ojej kochana jakie wieści tutaj z rana, gratulacje [emoji4] metyle zamawiaj przez allegro albo zobacz na stronie solgara czy mają w Twoim mieście aptekę gdzie sprzedają. Nie bój się, będzie dobrze [emoji8]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@Kwiatuszekk23, staraj się nie martwić. Ja mam trochę metyli. Ty jestes z Krk? Ja 30 km od, to moze moglby ktos podskoczyc po nie?
A moze po ciazy organizm dobrze bedzie tolerowal ciąze nawet bez lekow. Musi byc dobrze:* skąd moglas wiedziec
Poza tym gratulacje!!
Ktory to tydz? Pęcherzyk widzialas, czy cos więcej juz?

@Kwiatuszekk23, staraj się nie martwić. Ja mam trochę metyli. Ty jestes z Krk? Ja 30 km od, to moze moglby ktos podskoczyc po nie?
A moze po ciazy organizm dobrze bedzie tolerowal ciąze nawet bez lekow. Musi byc dobrze:* skąd moglas wiedziec
Poza tym gratulacje!!
Ktory to tydz? Pęcherzyk widzialas, czy cos więcej juz?
Kas bylam wczoraj u dr P. Pecherzyk.jest w macicy. Wiek 4 tc 2-3 dni. Okres mialam 20 albo 21 czerwca. Juz nie pamietam...

@Kwiatuszekk23 wierzymy razem z tobą :D rozumiem ze zgarnelas sama swój brzuszek :D a karmiłas jeszcze? Bo ja o tym czasie nawet @ nie miałam.
A tak na powaznie to doskonale rozumiem jaki to może nieść stres!!!

Wiecie że zaczynam ostatni tydzień w domu? Trudno nawet sobie wyobrazić co dzieje się w miom ♡ I głowie :( jeszcze wracam tam jak na stracenie, chyba zwariuje i jednak coś przesole i obym nie przypiepszyla :D obie lewe nogi chętnie oddam i zamienię na dwie prawe :p

reklama
@Kwiatuszekk23 kochana modlę się za Was będzie dobrze. Przypomnij mi kiedy urodzilaś bo nie mogę jakoś datowo tego sobie przypomnieć.

@tusia404 ja myślę ze to była ciąża biochemiczna przytulam Cię

@nafoczka nie zazdroszczę powrotu ale z czasem trzeba

Wczoraj zrobiłam dżem z wiśni ale pyszny mi wyszedł mąż już wyżera haha. U nas dziś 30 stopni już pływam.

Pozdrawiam was wszystkie

Do góry