reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@anetkruczek kurde to mi lekarz kazał brać leki od 16dc - 25dc ... wydaje mi się , że wie co mówi bo wiele kobiet utrzymało z nim ciąże , które wydawały się nie do wynoszenia więc mu zaufałam .
A wiesiołek czemu w mniejszej dawce ? szkodzi coś ? ... ja dopiero pierwszy cykl brałam

reklama
@roxie123 ja nie kwestionuję Twojego lekarza na pewno tym bardziej że jak już napisałam nie mam pojęcia czy to prawda. Ale przetestowalam to na sobie. Też w maju mialam cykl z monitoringiem owulacji sex wszystko i leki właśnie wszystkie od 16 dc i co i nic... teraz zrobilam tak jak pisałam u góry i zaskoczyło chociaż nie jeździłam na monitoring.
Co do wiesiołka to podobno zalecenia przy inv są trzy tabletki przy stymulacji więc uznałam że jak się jest plodnym to trzy powinny wystarczyć.

Roxie generalnie z hormonalnych to duzo robilam tylko dosc dawno. I chcialam wykorzystac to ze moge cos zbadac miedzy 3 a 5 dc.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@kas90 - a teraz nie robisz w brzuch bo się boisz, czy miejsca brak, czy why? ;)

Ja chyba w tym tygodniu będę robić to badanie jamy macicy 3D... w sob. jedziemy nad morze, więc może w pt bym jeszcze zdążyła zahaczyć o to badanie.... boje się, ale jak mus to mus. Niech tylko ciotka mi się skończy :p

@dzol zrob estradiol, lh, fsh i prolaktyne. Jak cos bedzie nie tak to zauwazysz. To zabrzmi jak barbarzynstwo, ale twoje cialo uchwycilo ciaze i to bardzo dobry objaw. Byloby dobrze, gdybyscie tego cyklu sie trzymali i probowali kolejny raz, bo po biochemicznej cialo szybciej zaskakuje. Wiem bol, emocje, nastroje... Kochana wczoraj mialam ciebie na mszy i @berthe. Mam nadzieje, ze w koncu wam pomoze i poblogoslawi was darem rodzicielstwa na dlugie lata z zywym i zdrowym maluszkiem.

Kobietki Wam wszystkim starajacym zycze powodzenia [emoji8]

@roxi za szybko sie poddajesz i skazujesz malego na niebyt. Matka musi wierzyc nawet jak fakty zaprzeczaja. A w dazeniu do dzidzioli to wytrwalosc jest najwazniejsza. Wciaz sie jej ucze. Wycisz sie troche, wyjedz jak trzeba, nabierz sily i walcz, a nigdy nie oddawaj walki walkowerem. Poki nie masz @ nie powinnas tracic nadziei, a jak ci jej brakuje to czerp od nas. Czasem sa takie chwile ze sie juz nie daje rady i po to sa ludzie obok, by walczyli za nas. Twoj dzien tez nadejdzie, moze juz nadszedl. Powodzenia

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Marthi podejrzewam że już skóra się nie da złapać bo brzuszek się napina :)
@dżoł rozumiem , to może jakieś przeciwciała ? dziewczyny doradzą , ja robiłam mnóstwo badań , ale już nawet nie pamiętam , które zaraz po ;/

@Destino Kochana dziękuję za dobre słowo :* niestety nie mam możliwości wyjazdu ;/ czasami po prostu cięzko myśleć pozytywnie ale powoli ogarnę ... ja + cierpliwość to jest coś odległego...staram się uczyć tego spokoju , ale z natury jestem w gorącej wodzie kąpana ;/
Czerpię od Was siły naprawdę...dajecie tyle dobrego... motywujecie , pocieszacie :* jestem za to baaardzo wdzięczna , bo samej byłoby mi bardzo ciężko

@Destino dobrze napisane, zreszta o ile dobrze kojarzę, Roxie ma dopiero 1 nieudany cykl za sobą... Inne walczą tutaj po 5 lat, sama poznałam dziewczynę w szpitalu, która wszystkie wyniki miała idealne, jej mąż też, okaz zdrowia, a za sobą.... 5 lat starań i nic..., lekarze rozkładają ręce, także w mojej opinii po 1 czy 2 nieudanych cyklach po prostu NIE MOŻNA się poddawać i tak załamywać. To raptem tylko 2 miesiące :) Więcej spokoju, mniej nakręcania i od razu się uda. Jestem przekonana.

Dziewczyny, progesteron jest właśnie na zagnieżdzanie (choć mnie sie udało bez niego akurat, bo miałam wczesną owu, a brałam go dopiero od 20dc). Chodzi o to, że wziety zbyt wcześnie może zablokować owulację. Dlatego bierze sie go po owulacji.

@Marthi, lekarka kazała od 20tc w brzuch, to się nie zastanawiam, bo nawet tak wolę, bo sie nie stresuję :)

Ostatnia edycja:
@kas90 no właśnie czyli jak ona miała owu w 16dc i od 16 dc zaczęła z lekami ? To mogło nie współgrać :) dobrze że to wyjaśniła bo ja już nie do konca panuje nad tym co i na co i kiedy i dlaczego o_O

reklama
Dokladnie tak jak @kas90 mowi,leakrze zlecaja branie dupka od 16dc bo zakladaja,ze bedzie juz po owu,ale jesli wezmiemy za szybko to mozemy zablokowac ,czyli jesli ktos nie jest pewien to lepiej zaczac ciut pozniej ,no albo monitoring[emoji4]

Jestem po usg prenatalnym[emoji4]wszystko w porzadku,niskie ryzyko wad,wszystkie narzady i paluszki na swoim miejscu[emoji4]
Dzidzi podskakiwalo i chyba mialo czkawke [emoji4]
Jestesmy przeszczesliwi[emoji5]mamy filmik i bedziemy go teraz codziennie ogldac na dobranoc[emoji7]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry