reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Liluli teraz już tylko odliczanie :) i będziesz miała swoje maleństwo :*
@bea25ta 3mam kciuki :)
@ovli22 To co piszesz faktycznie troche zadziwia :O ale tak jak piszesz gdybys miała byc złą matką czy coś ...po prostu nie byłaś gotowa żeby zostać mamą , do tego trzeba mieć powołanie i czuć w sobie to pragnienie :) ... znam osoby , które nie chcą dzieci bo kariera bo to bo tamto nie wyobrażam sobie takiego pustego życia .
Ja od początku byłam gotowa na dziecko zawsze chciałam mieć pełną rodzinę miałam szybki tryb dorastania ...odwlekaliśmy z mężem starania ze wzgledu na prace w UK chcielismy zarobic na dom w końcu po 4 latach małżeństwa obudziłam się i stwierdziłam ileż można , a teraz mam 25lat i jestem po 2 poronieniach w ciągu niespełna roku , bardzo to przeżyłam i dalej nie mam gwarancji czy się uda :< ale nie tracę nadziei ... gdyby nie wiara juz dawno byłabym w psychiatryku . Co do księży podchodze baaaardzo z dystansem , bo są i tacy których nie da się słuchać , ale znam i takich którzy faktycznie mogą się nazywac "księdzem " i w nigdy żaden nie zrobił mi krzywdy czy ciągną pieniądzy wręcz odwrotnie był taki który bardzo mi pomógł i to jeszcze ja od niego dostawałam , ale to jak z wszystkim jedni ida za wiarą inni za kasą ... druga rzecz przecież do kościoła nie chodzi się dla księdza ;)
Niestety jest niesprawiedliwość na tym świecie , ale wszystko dzieje się po coś ... to nie jest do końca tak jakby się wydawało ...ludzie ,którzy z ziemskiego punktu widzenia nie nadają się na rodziców dostają po prostu szansę żeby odmienić swoje życie , żeby ujrzeć w nim coś więcej niż przemoc czy alkohol ... jednym się udaje drugim nie , ale swoją szansę dostają .
Tak samo jest z nami Bóg nas doświadcza i to bardzo...tylko w drugą stronę , czy nie odwrócimy się , czy nie zwątpimy w jego miłość do nas . Ktoś mi kiedyś powiedział , że w najładniejszym bogatym domu w , którym nic nie brakuje ale jest nienawiść , żal , nie będzie dziecka chociaż byśmy bardzo chcieli . I odwrotnie w niedostatku a gdzie jest szacunek do drugiego człowieka i radość w sercu to dzieciątko się wychowa . Wiadomo to tylko przykład / przesłanie ale każdy wie o co chodzi .
Moje zdanie osobiste jest takie , dziecko jest owocem miłości , a to Bóg jest miłością ...miłość nie jest czymś na zawołanie ,że tak chcemy i tak ma być ... czasami najpierw trzeba otworzyć oczy żeby tą miłość zobaczyć ...
Szanuję Twoje zdanie i zdanie innych oczywiście :)

@Porzeczka1234 Przyznam Ci rację , ksiądz a ksiądz to różnica wieelka .
Jesli chodzi o uchodźców to ja jestem akurat po tej stronie żeby ich tu nie wpuszczać ... niby kobiety dzieci ...ale te dzieci są tak wychowywane , że ledwo chodzi i trzyma broń...nastolatki to już nie wspomnę zabijają bez zastanowienia . Mamy w miare bezpieczny kraj po co szerzyć tu propagande . A mam porównanie bo mieszkałam w Londynie 7 lat @ovli22 Ty chyba tez w Londynie jesteś to wiesz , ja nie raz wracałam do domu ze strachem czy mi ktoś z tyłu gardła nie poderżnie , czy nie zgwałci bo blondyna idzie , a był czas że niedaleko miejsca zamieszkania murzyni gwałcili blondynki bo im się tak uwidziało...mieszanina taka ,że szok , róznice kulturowe itd . Po co nam to tutaj ... żeby za kilkanascie lat się rozmnożylii zaczeli rządzić . I o to im chodzi biedni uchodźcy ...teraz ... ale kiedy już się zadomowią to nie są tacy biedni . Nigdy w życiu nie nauczymy ich naszej kultury oni mają allaha i koniec tak mają zakodowane . Rozsieją się po europie i będą ją niszczyć bo będą wszędzie więc problemu nie będzie . Można tym ludziom pomóc inaczej ... materialnie . Oni uciekają przed wojną ale przenoszą ją w inne miejsca . Są na świecie zacofane kraje , i czemu nikt tych ludzi nie sprowadzi bo są biedni nie umią czytać pisac ?... tylko pomaga się poprzez różne fundacje , wysyła się chętnych na misje , buduje szkoły , pomaga się inaczej a nie przez sprowadzanie ich tutaj . Fakt szkoda tych ludzi bo uciekają z dziećmi ale to jest dzisiaj ... za kilka lat oni będą mieć to w nosie czy my daliśmy im dom itd będą chodzić ulicami z bronią czy maczetami i miec wszystko w dupie a my będziemy się bać przekroczyc próg własnego domu . Takiej przyszłości chcemy dla naszych dzieci ? chyba nie . Możecie po mnie jechać z krytyką ale to jest moje zdanie ...żadnych uchodźców .

reklama
@Porzeczka1234 nie musisz , rozumiem ... wcale nie chodziło mi o komentarz
Po prostu mam swoje zdanie i jestem więcej niż pewna , że tak by właśnie było jak napisałam wyżej .
Pracowałam , znałam , można powiedzieć ,że " przyjaźniłam się " do pewnego czasu < później się już bałam , bo są fałszywi i dobrzy aktorzy > , dzisiaj jadę i otwierają mi drzwi z uśmiechem ...ale wiem na 100% , znam mentalność tych ludzi...
Fakt są mili niektórzy czemu nie , ale mają takie przyzwyczajenia , taką kulture , że nigdy w życiu nie narzucisz im swojego zdania nigdy ... nawet w najmniejszej kwestii , nie sprzeciwisz się jak chcą tak musi być kto ma inne zdanie jak oni już jest zły . Poza tym dzieci są od małego uczone , że jeśli wybiorą inną kulture niż rodzinna to nie mają czego szukać , na codzień mają kodowane że są wybrańcami allaha itd naprawde wiele widziałam . Znam polki , które wyszły za mąż i to samo mówią miłość miłością , ale nigdy nic im nie narzucisz . Nie powiesz im teraz żyjecie w Polsce to macie być na naszych zasadach ... tylko to wzystko się dzieje na przestrzeni lat ...dzieci dorastają buntują się łączą z innymi "mądrymi " ze swojego kraju i dziękuję pozamiatane . Znalazłby pewnie wyjątki ale na palcach policzyć .

@roxi pojechalas po bandzie. Oby twoj sposob patrzenia na sprawe uchodzcow nie obrocil sie przeciwko tobie. Gdyby wszyscy ludzie tak mysleli...moj dziadek byl uchodzca, nikogo nie zabil i o tym nie myslal. Dzieki dobrym ludziom znalazl dom, pracowal, mial rodzine. Dzieki dobrym ludziom jestem dzis polaka. Moja ciocia byla uchodzca. Dzieki dobrym ludziom zarobila na godne zycie dla swojej rodziny. Latwo tak myslec, poki samemu nie musi sie szukac innego miejsca do zycia. Jezus tez byl uchodzca, ale nikogo nie zabil. To jakimi jestesmy ludzmi nie czyni z nas wiara, ale my sami. Nasze wybory. A ja zastanawiam sie nad tym czy jakiemus dziecku nie dac dachu nad glowa i szansy...sama tej szansy wielokrotnie potrzebowalam.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino nie twierdze , że wszyscy będą zabijać ...ale patrząc dokąd zmierza świat i ich nastawienie w większości dołączą do swojej armii , żeby walczyć o swoje przekonania... już nie mówie o matkach bo ona nawet nie maja większego wpływu tylko o dzieciach...i nie mówię o uchodźcach jako o wszystkich ludziach z innych państw tylko akurat o wyznawcach allaha , i nie jestem rasistką bo miałam do czynienia z różnymi ludźmi , ale pisze o moim doświadczeniu i spojrzeniu na sytuację .
Moim zdaniem można pomóc im inaczej ...

@roxi nie bede ciagnela tematu ale nie wiem jak inaczej pomoc komus, kto nie ma domu, jedzenia, pracy, spokojnego snu, a szuka innego miejsca by nie stracic zycia.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@roxie123 ja za to Cię rozumiem. Może nie byłabym taka rygorystyczna w ocenie,ale rozumiem. Poza tym-masz prawo mieć swoje zdanie.
Moim zdaniem prawdziwi uchodźcy, Ci co faktycznie potrzebują pomocy, bardzo stracili przez tych, co podłączyli się pod nich, czyli cały szit co zjechał do Niemiec,Szwecji itd. Wiesz...sama też byłaś gościem w innym kraju, ja też. różnica jest tylko taka,że nie chciałam wprowadzać swojego prawa,kultury itd. A oni? No cóż-same wiecie jak jest. Zasłyszane od Afgańczyka żyjącego w Pl-oni ogólnie mają gdzieś że ktoś im pomaga,bo im to się poprostu należy. A tu jest pies pogrzebany,bo historia mówi,że faktycznie należy im się dużo od pewnych krajów.
Proponuję zamknąć temat uchodźcy. Bo myślę,że słysząc uchodźca widzimy od razu grupę mężczyzn napastujących kobiety i dzieci. Tak nam zryli berety Ci, którzy przyjechali zamiast potrzebujących pomocy!
Także proponuję postawić kropkę.Nie rugać za czyjeś zdanie. Każdy ma prawo mieć swoje. :) PEAS

@Destino też nie będę ciągnąć tematu , ale czy np. Niemcy przyjmując ich do siebie , dając dach nad głową mają taki spokój ?
Nawet jesli by dostali nowe życie i tak będzie im mało ...
Moim zdaniem najpierw niech nasze Państwo pomoże polskim rodzinom , da ludziom prace , godne wynagrodzenie , niektórym dach nad głową a później zajmie się innymi . My na razie mamy komu pomagać ale nie ma kto bo polityka jest jaka jest ...
Ale tak jak mówiłam to moje zdanie na temat ludzi akurat tych poglądów .

@burczuś nalezy zacząć od tego właśnie ,że im się wszystko należy a nie że ktoś im pomaga , my nie wiemy kogo wpuszczamy do kraju ;/ nawet chcąc pomóc narażamy własną przyszłość bo nie wiemy czy ta pomoc akurat nie obróci się przeciwko nam... sama bym komuś pomogła gdybym miała pewność , że ten człowiek nie poprze swoich i za kilka lat nie zbuntuje się i nie da mi kulki w łeb bo powiem ze tak nie można ...no ale cóż to jest ciężki temat . Pomóżmy najpierw swoim a później obcokrajowcom kropka .

Ostatnia edycja:
W moim poście nie chodziło jednanie o temat ciąży ale ogólnie bardzo nie lubiłam rozmawiać na temat spraw kobiecych !
Nigdy bym się nie rozebrała przy koleżance !
W szatni czy gdziekolwiek zawsze uciekałam do łazienki .

Nie nie byłam chłopczyca ale byłam dziwna i dzika ;)

Co do uchodźców to temat rzeka , staram się mieć dystans do tego tematu .
Słyszałam dużo o porównaniach ze Polacy tez kiedyś uciekali itd wiem otym tylko pamiętajmy , że Polacy dostosowują się do danego kraju , znajdują prace , normalne żyją , szanują kulturę i tradycje i nie zmieniają danego kraju na siłę .

Ten co nigdy nie miał do czynienia z takim ludźmi to nie wie jak oni się zachowują .
Jak ktoś widział angielskie dzielnice zamieszane przez takich ludzi to wie o czyn ja mówię . Jest syf , brud !

Oni sobie robią co chcą , kiedy chcą itd
Do nich się nawet odezwać nie można bo posądza ciebie o rasizm i jesteś w czarnej dupie !!

Anglicy się ich boja !

Oni mają wszystko mieszkania z rzadu ,rząd im płaci za nie i daje jeszcze na utrzymanie ! Oni bardzo rzadko pracują !

Ja jestem za pomocą ale nie kosztem naszej wolności !

Bo jeśli teraz pozwolimy im na to co Anglia , Frakcja , Szwecja to później zapomnijmy o naszych prawach . Będziecie się bać żyć w swoim kraju .

Roxie dobrze napisała ze tutaj w Londynie strach się bać !

I tak Europa musi im pomagać ?! A gdzie są wielkie , bogate i piękne Emiraty .
Przecież te kraje majak ta samo religie , tradycje , kulturę itd
Ale maja ich gdzieś !
Przecież za jedna wypłatę szejka można by wybudować wspaniałe nowe osiedla dla nich na ich ziemi !!

Ale oni maja w dupie przyjmować biednych potrzebujących ludzi , matek , dzieci .

Zreszta po co ta głupia kutnia przecież oni i tak do nas nie chcą !!
Oni maja swoje wybrane państwa i tam dążą !

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@ovli22 hehe no to co zrobisz taką miałaś nature :) ale widzisz odmieniło się :) teraz masz kochanego i pracujesz z dziećmi i wg :) i niedługo doczekasz się też swojego :*

Ja wiem o czym pisze i wiem o czym Ty piszesz...po prostu oni nie umieją się dostosować i tyle w temacie . Ja przez te lata w UK tak samo się napatrzyłam i nie wyobrażam sobie mieć takich tutaj .
Właśnie bogacze mają ich w nosie bo wiedzą do czego są zdolni .
Do tego im nie zależy jak żyją byleby wszyscy dali im żyć po swojemu ... i jeszcze im płacili za to
Jakbyście widzieli kobiety z dziećmi na ulicach ... kobieta wystrojona w materiały biżuterie a gromadka dzieci przy niej niezadbana ... oczywiście ,że nie wszystkie ale dużo też wykorzystuje dzieci jako furtkę dla korzyści . A dzieci muszą rodzić czy chcą czy nie chcą bo podlegają mężowi , który robi z nimi co chce. Ja widziałam wiele szkoda przytaczać bo to trzeba widzieć i mieć styczność z nimi . One nawet jak wchodzą do autobusu to za cholere sie nie przesunie , to taka głupota ale patrząc na poważne sprawy to juz by nie było wesoło . A ich mężowie co...patrzą na ciebie takim wzrokiem , ze masz ochote uciekać . Kiedyś co wieczór mój mąż przychodził po mnie na metro bo sie ciapaki 2 uparły i czekały i mnie namawiali zebym przyszła do nich do sklepu pracowac bo beda miec wiecej klientów bo ja polka bo ładna bo to bo tamto wiecie jak sie bałam zawsze z tłumem chodziłam . I to nie jedna tak ma bo jak widza ze blondynka to im sie mózg już wg przestawia . Raz spieprzyłam z mieszkania bo sprzątałam w prywatnych domach i trafiłam tak że żona zasłonięta musiała w kuchni siedziec a on stał nademna i kazał mi się schylać z odkurzaczem zeby sobie popatrzec miałam okazje to wiałam gdzie pieprz rośnie . Dużo naprawde duzo by mówic .
To są ludzie z własnymi zasadami wymysłami itd jakby sie im ie tłukło do głowy to i tak po swojemu .
Koniec tematu ...wróciłam do kraju żeby sie nie bać żyć skromnie ale bezpiecznie w miare . Tyle .

Co macie na obiad ? :) u mnie dieta cud :) żeberka z pieczonymi ziemniaczkami haha

Do góry