reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Apolinko, ja Ciebie doskonale pamiętam :) gratuluję kolejnej ciąży. Tym razem na pewno również będzie wszystko w porządku :) Czyżby ze starej gwardii została już tutaj tylko nafoczka??
Ja wróciłam, lecz nie z myślą o kolejnej ciąży a z tematem badawczym.
Dziewczyny, czy zgadzacie się wypełnić ankietę odnośnie poronień nawykowych? Właśnie ją tworzę, bo w końcu zebrałam się i wróciłam do drążenia tamatu. Chciałabym dostać dofinansowanie na badanie wpywu środowiska na pobudzanie układu immunologicznego, dlatego każda informacja na temat środowiska jest dla mnie cenna.
A u nas w ogóle wszystko dobrze :) Monia rośnie i jest cudownym dzieckiem a matka(czyli ja) jest w nią wpatrzona niczym w obrazek :)

reklama
Witam was moje kochane dziękuję za cenne słowa i wskazówki.
Nigdy nie chodziłam na monit nie stymulowałam cyklu nie brałam leków . Cykle zawsze miałam regularne jak w zegarku. Wiedziałam kiedy była owulacja . Jednak teraz rozkładam trochę ręce bo kolejny cykl stracony. Ostatni cykl bez tabletek tylko sam monit. Endometrium piękne tak powiedziała Pani doktor ,ale pęcherzyk był trochę mały pamiętam jak gin sprawdzała w 11dc. Owulacja była ale nie wiem czy trafiliśmy ponieważ nie miałam jakoś chęci na przytulańce . Byłam zmęczona i po części zniechęcona tym wszystkim. Dostałam @ w 31dc i trwała krótko bo tylko 3 dni. W tym cyklu chcę spróbować jeszcze bez tabletek i stymulacji tym bardziej , że nie ma mojej gin , a nie bardzo chcę iść do kogoś innego . Zobaczymy co czas pokarze.

Dziewczyny,ja Was też pamiętam :-) cały czas tu bylyście,czy też po czasie wrócilyscie? :-) co tam u Was?
Raptuska też pamiętam,miała mieć bliźniaki,ale żeby nie nakręcac się i dotrwać spokojnie do końca ciąży wylaczyla się z forum, i tyle o niej wiem :-) to samo o truskaweczce, ciekawe co u nich...? :-)

Ja nadal bezdzietna ;( ale już o kilka kroczków do przodu !

Od sierpnia zaczynam z żelaznym zestawem !

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Dziewczynki witam się w ten pochmurny dzień, choć dla mnie dziś świeci słońce, jestem po wizycie, pęcherzyk 11 mm umiejscowiony wysoko w macicy, jest ciałko żółte, żadnych plamień nie ma. Na razie wszystko OK [emoji8] i tak jak powinno być zgodnie z tygodniem ciąży (4t6d). A cyce to mnie tak bolą, że spać na brzuchu nie mogę [emoji13]
@nevergiveup a jak u ciebie? Robiłaś jeszcze betę.
@funia bardzo się cieszę, że wszystko OK i że [emoji173] bije.
@Liluli, super, że was wypuścili [emoji7] już za chwilę będziesz tulić swoje szczęście.
@marzycielka81, a może jednak [emoji173] nadzieja zawsze jest.

1498301250-aaaaaa.jpeg

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Śliczny pęcherzyk :) Też bym już chciała :p
Tak, powtórzyłam betę w piątek po 48h tylko trochę się zmartwiłam, bo za pierwszym razem przyrosła o 292% (z 13 na 51), a teraz o 183%(z 51 na 145). Niby powyżej 66% jest, ale i tak mnie to zaniepokoiło, że tak troszkę mniej wzrosła niż ostatnio.
Miałam dzisiaj do dr P. jechać ale stwierdzilam, że za wcześnie żeby cokolwiek zobaczyć więc pojadę w sobotę.Może już coś będzie widać na USG. I pewnie dla spokoju ducha powtórzę betę koło środy, żeby sprawdzić czy dalej rośnie. Wczoraj miałam mikro zawał bo na aplikatorze od lutki zobaczyłam śluz podbarwiony na beżowo, ale nie plamiłam ani nic... mam nadzieję, że beta dalej sobie rośnie<3

Dziewczyny, jak to w ogóle liczyć w którym tygodniu i dniu ciąży się jest, no bo wiem, że liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, ale jeśli owulacja była w 13 a nie 14 dc? Czy jeśli owulację miałam 8.06 i 2 tygodnie od owulacji minęły 22.06 to mogę 22.06 uznać za 4t0d?

@nevergiveup liczy sie od miesiaczki. Pozniej badanie bedzie korygowac termin. Na poczatku klasycznie od pierwszego dnia cyklu czyli piewszy dzien ostatniej @.

Bylam dzis pozegnac sie z babcia. Jest juz nieprzytomna. Ciezko...
Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry