reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Witam się nocn@ porą .
Dziewczyny mało piszę ale czytam Was na bierząco codziennie .
Jakoś weny do pisania brak .
A wy tu sobie świetnie ze wszystkim dajecie radę :D
Staruszki ,takie jak ja. odchodzą na dalszy tor ,a wzamian młode pełne nowych wiadomości dziewczyny , które świetnie tutaj się uzupełniają i mają super wiedzę :)
Za Wszystkie z Was ciągle trzymam kciuki i cieszę się z każdego najmniejszego chociaż sukcesu :)
U mnie czas leci i jakoś tocze sie do przodu .Nie poddaję się chociaż czasami mam chwile ogromnego strachu ,czy oby dotrwam szczęśliwie do końca ...:(
A z wiadomości medycznych to brzuch twardnieje ale chyba nie ma to dużego znaczenia bo szyjka 4 cm .
Jak jest kiepsko biore spasmoline albo czopek skopolan i jest lepiej .
Męczy mnie zgaga i straszny ból kości ogonowej ( jakiś ucisk?)
To tyle z narzekania , bo jakoś daje rade i jeszcze ciągle chodze do pracy .
Córcia waży 978 gram i dzisiaj funduje mi kopniaki w pęcherz :D
Całuję Was wszystkie mocno :happy2:

reklama
@susana dobrze slyszec, ze u was dobrze sie dzieje [emoji4] trzymajcie sie dzielnie. Juz tyle za wami. Trzymam kciuki byscie dotrwaly do konca [emoji110][emoji110][emoji110]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@Destino - po części masz racje, jednak na połówkowych badaniach i prenatalnych chyba lekarz też jak widzi, np. zbyt dużą przezierność karkową o tym informuje? Ja uważam to badanie za sensowne, w tym wypadku, że może z niektórymi wadami można walczyć / leczyć je już w trakcie ciąży. Nie wiem tylko czy te badania są aż tak czułe, że wykrywaja np. wady serca, które można leczyć już jakoś w brzuchu matki? Wiem, że na świecie odbywają się nawet jakieś mini operacje w łonie. Kiedyś o tym czytałam...

@pixi.nova - Nie otwierają mi się Twoje wyniki :( Co do wit. D - spędzaj czas na słoneczku, może zwiększ dawkę suplementu... Mi endokrynolog zalecił bez badań 2000j, a teraz łykam 4000, żeby się dobrze przygotować. Przyjmujesz d3 z k2 mk7? Gdybyś potrzebowała dobrego Endo, a z tego, co Destina pisze (po zobaczeniu Twoich wyników) to polecam poczytać o doktorze Owecki - cudowny człowiek, ja do niego właśnie we wtorek lub środę idę i bardzo go polecam. Daje dużo ciepła, ogrom nadziei i ma ogromną wiedzę, a do tego bierze pod uwagę wszystkie wyniki - również ginekologiczne, a nie tylko tsh. Wczoraj dzwoniliśmy po kariotypy, jeszcze wyników nie ma... Może będą na środę... bo po weekendzie w poniedziałek wizyta u Kubiaczyk, więc bardzo by mi się przydały...
Pixi, jeszcze co do badania defragmentacji DNA, mój mąż robił badanie nasienia, ale to chyba nie to samo... U niego wyszło wszystko wzorowo...

@susana - buziaki dla Ciebie i bobo! i weź nam tu proszę starszyzną nie zajeżdżaj! :* tutaj każda z nas jest w równym wieku! :)

Ale tutaj dziś cichutko! :szok: Pierwszy raz nadążam czytać na czas :biggrin2::eek::dry::cool2:

Brzuchatki, pisać jak Wasze samopoczucie! :)
Mamuśki, co u Was? Jak szkraby? ;)
Staraczki, co tam u Was, kochane? :-) :)

Dla zawieszonych w próżni, diagnozujących się nadal, tak jak ja czy @pixi.nova np. (bez urazy kochana:p) wszystkiego dobrego!!! :* :)

U mnie nic nadzwyczajnego :) czekam cierpliwie na testowanie :)
Takie pytanko , może troche nie teges ale tutaj wiem ,że moge o wszystko zapytać ;) Wiem ,że do zagnieżdżenia dochodzi jakoś między 6-7 dniem po ow u mnie dzisiaj 5 i robi się coraz bardziej mokro w majtkach ;p w sensie pojawia się b.dużo białego śluzu jak myślicie to dobry objaw ? ;p jak było u Was ? czy nie obserwowałyście :) ja w sumie z dystansem cały czas , ale nie dało się tego nie zauwazyć...

A co do wid D ... ja przy następnych badaniach sprawdzę jaki mam poziom bo jakoś w marcu miałam
22,60 przy normach :

Niedobór: ≤ 20
Poziom niewystarczający: 21 – 29
Poziom wystarczający: ≥ 30

Suplementowałam wcześnej , ale tez odstawiłam i biorę od czasu do czasu bo teraz dużo słońca i nie wiem żeby nie przedobrzyć ? czy brac nadal ??? Mam taka naturalną witaminą D3+K2+magnez myślę czy brac jeszcze omega 3 ? jak tak to jaką ?? bo wcinam też metylowane witaminy do obiadu i mnóstwo tego ;/
A witaminka taka naturalna :
19046710_1903532293255064_1726694446_n.jpg 19073124_1903532303255063_752986560_o.jpg

Załączniki

• upload_2017-6-9_7-57-54.png
    upload_2017-6-9_7-57-54.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 66
  • upload_2017-6-9_7-57-54.png
    upload_2017-6-9_7-57-54.png
    124 bajtów · Wyświetleń: 65
  • 19046710_1903532293255064_1726694446_n.jpg
    19046710_1903532293255064_1726694446_n.jpg
    31,7 KB · Wyświetleń: 83
  • 19073124_1903532303255063_752986560_o.jpg
    19073124_1903532303255063_752986560_o.jpg
    126,6 KB · Wyświetleń: 63
Dziewczyny co do witaminy D3, mi z poziomu 11,70 wzrosło do 41,1 po pół roku brania tabletek 5000, z dużego niedoboru wskoczyłam na poziom wystarczający, ale do górnej granicy normy jeszcze daleko, tak więc ja nie zastanawiam się czy odstawić, czy nie [emoji16] tylko biorę dalej!

Czy wy też biorąc Dupchaston (3x1) po owulacji, odczuwacie dużą bolesność piersi? Nie chcę wmawiać sobie na razie żadnych objawów, ale cycki bolą okrutnie, a raczej wcześniej nie miałam z tym problemu (ps. 6 dzień po owulacji, to chyba za wcześnie na jakiekolwiek symptomy :)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@matulkaa to też będę brać tą D ;) ja biorę dupka 2x1 i jestem dzisiaj 5dpo , i też jakichś objawow brak tylko dzisiaj ten sluz się pojawił no a co do cycków to nie bolą ale tak jakby napęczniały :p czyli testujemy razem ?

@Marthi [*] Światełko <3 przytulam :*

Ja bym za tydzień urodziła ;/ pierwszy termin miałam na 15go ;/

reklama
@matulkaa oby był wysyp 2 kresek :) 3mam kciuki za nas wszystkie :*

Dziewczyny więc tak pomóżcie mi ;/ bo biorę te metyle ciągle folian i te B6 B12 osobno D+k+magnez i letrox chyba ma jod , ale w tych suplementach dla staraczek jest tyle witamin i wg ;/ ciągle mam wrażenie ,że czegoś mi braknie .
Pomyślałam ,że może kupie te tabletki one nie mają ani B ani folianów bo wszystkie inne mają, a zawierają ten wazny DHA . Podpowiedzi poproszę bo powiem siostrze żeby mi wzieła po drodze :*
56bd9ba07ce22.jpg
pregna-250-dha.png

Załączniki

• 56bd9ba07ce22.jpg
    56bd9ba07ce22.jpg
    101,4 KB · Wyświetleń: 393
  • pregna-250-dha.png
    pregna-250-dha.png
    36 KB · Wyświetleń: 397
Do góry