reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

view.php
Dziewczyny otrzymałam wyniki badań hormonalnych. Wiem, że macie ogromną wiedzę więc może doradzicie czy jest tu coś niepokojącego? Na pewno prolaktyna u mnie leży.. nikt nie kazał mi tego badać a tu proszę niespodzianka.
Moje wyniki wit. D3 też są słabe mam 27,00 ng/ml gdzie w normach mam poziom wystarczający od 30-100 ng/ml
Przy czym cały czas suplementuję wit. D3
@Marthi o co mam się obrażać kochana :D Toż to prawda, że my w zawieszeniu żyjemy ;)
Kiedy masz wyniki kariotypów?
@Funia90 Wiem, że leżenie to trudny czas, zwłaszcza latem.. ja też nie mam balkonu w mieszkaniu znam ten ból.. :(

reklama
view.php
Kurczę coś nie mogę dodać zdjęcia tutaj... wrzucam link i nic... jak wy dodajecie tutaj zdjęcia?
http://i67.tinypic.com/35bebnk.jpg
* Jakoś poszło :p
Będę wdzięczna za pomoc, czekam na wizytę u lekarza a póki co sama główkuję..
@Destino O ile dobrze pamiętam Ty miałaś problem z prolaktyną? Brałaś bromergon. Czy moje wyniki wg. Ciebie podchodzą pod leczenie?

Ostatnia edycja:
@pixi.nova masz wyzszy pik lh choc jest w normie co bedzie utrudniac owulacje, prolaktyna po obciazeniu wysoka, tsh do zbicia. Najlepiej idz do endokrynologa bo wszystkie hormony sa ze soba sprzezone a ty kilka masz w gornej granicy normy. Wit d3 trzeba suplementowac w dawkach 1000 albo 2000 zeby nadrobic norme. W naszej szerokosci geograficznej zwykle sa niedobory na poczatku lata, bo wytwarza ja slonce coz od kwietnia do wrzesnia, potem kat padania promieni slonecznych jest za slaby. Tyle moge pomoc. Lepiej niech sie lekarz wypowie ja nim nie jestem

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@pixi.nova ja mialam d3 16 ,bralam 2000j przez 1,5 miesiaca i bylam w tym tydzien w Grecji i zrobilo mi sie 38 .
Teraz ten lekarz u ktorego bylam w poniedzialek kazal mi odstawic wit d bo podobno szkodzi w 1 trymestrze,slyszalyscie cos takiego?
Tsh 2 to wcale nie najgorszy wynik,wszystko zalezy na jakiego wendo trafisz ale wielu pewnie nie bedzie chcialo zbijac tego tsh.

Fajnie ,ze podzielasz moj bol z balkonem[emoji4]

@Marthi ja slyszalam kiedys o nifty ale jak uslyszalam cene 2500 to sie przerazilam.
Zrobilabym chyba jedynie gdyby na gentycznym wyszlo cos nie tak,zeby nie robic aminopunkcji.
Zaraz przeczytam artykul[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@Destino dziękuję za odpowiedź, jutro mam wizytę u lekarza to zobaczę co powie.. Dzień przed badaniem byłam wieczorem na siłowni, nie wiem czy to mogło mieć wpływ na wynik prolaktyny. Ja biorę Euthyrox 25, ale może to za niska dawka. Generalnie nie mam przeciwciał a dostałam go właśnie tylko do zbicia delikatnie wyników. Być może po ostatniej ciąży tarczyca mi szaleje? :(
Ahh ciekawa jestem opinii lekarza ponieważ regularnie miesiączkuję i zawsze zachodziłam w ciąże za pierwszym razem, więc nie wiem o co chodzi z tymi hormonami.
Czy słyszałyście może o badaniu fragmentacji DNA plemników? Wasi mężowie je badali? Podobno aż 85 % kobiet z poronieniami nawracającymi mają wadę materiału genetycznego w postaci fragmentacji DNA plemników.
@Funia90 Mi każdy ginekolog kazał w ciąży brać witaminę D3, ja bym absolutnie nie odstawiała! To bardzo ważne nawet w kwestiach immunologicznych odnośnie płodu i matki.

@pixi.nova wiec wyniki masz zaburzone zwlaszcza prolaktyny bo ja bada sie po przespanej dobrze nocy i dzien wczesniej nie mozna wykonywac duzego wysilku, nawet stres podnosi wynik prolaktyny. Kochac sie tez nie mozna dzien przed badaniem bo to wplywa na wynik. A tsh zbija sie dlugo, przewaznie kontroluje sie wynik po 4tyg.
Moj m badal nasienie i przy pierwszym bsdaniu nie bylo najlepsze. Dostal leki.

@funia mi immunolog mowil ze wit d3 w ciazy bardzo potrzebna nawet mowil by badac tylko prosic o normy dla suplementujacych. Wit d3 pomaga zarodkowi prawidlowo sie rozwijac i oddychac

@pixi.nova wiec wyniki masz zaburzone zwlaszcza prolaktyny bo ja bada sie po przespanej dobrze nocy i dzien wczesniej nie mozna wykonywac duzego wysilku, nawet stres podnosi wynik prolaktyny. Kochac sie tez nie mozna dzien przed badaniem bo to wplywa na wynik. A tsh zbija sie dlugo, przewaznie kontroluje sie wynik po 4tyg.

Dziękuję za odpowiedź. Wiedziałam, żeby nie można się kochać i trzeba się wyspać ale jakoś nie pomyślałam, że godzinny trening może zaszkodzić.. ehh
Mam nadzieję, że u Ciebie i maluszka już mniej stresów! :) Rośnijcie nam zdrowo :D

@pixi.nova tez mam nadzieje, ze u niego wszystko dobrze. U nas krew jest cpdziennie. Powoli przywykam i juz mnie to tak nie stresuje. Nie mam krwiaka tylko wielki polip doczesnowy. Wszystko go drazni i kupka i chodzenie dlugie. Jednak mam chodzic duzo a króciutko. Dzidziol od 3dni domagal sie plackow. Dzis dostal i mam zgage. Ale ogolnie calkiem niezle

Ja mam witamine d3 w prenatal uno i tez wydaje mi sie to przesada zeby to odstawiac ,tym bardziej jak sie lezy w domu i nie wychodzi na sloneczko[emoji4]

@Destino co to za placuszki chcial dzidziolek?[emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Do góry