reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
Co do objawów ciąży. Ja przy dupku nie miałam przed @ bolesnych piersi, bo i pms nie było. Ale bolały od 8 dpo w udanym cyklu. W 8 dpo tez wystąpiło osłabienie i lekka infekcja gardła. Od 7dpo temperatura poranna zaczęła dalej wzrastać i pojawił się biały sluz (choc przed @ tez mi się taki zdarzał).

@kas90 no jakbym o sobie czytała [emoji16] boli mnie gardło - zwalam winę na klimatyzację, czuję piersi - doszukuję się efektów ubocznych Duphastonu a i białawy śluz też się pojawił Aż nie wierzę, że mógłby to być "złoty strzał" [emoji8] Nic to, pójdę na betę, tak jak radziłyście koło 10 dnia po ovu.

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

@matulkaa mnie się udało za pierwszym razem też uważamy z mężem to za cud tym bardziej że mieliśmy duże kłopoty z zajściem w ciążę zawsze. Te wszystkie objawy miałam co Ty i do tego zawroty głowy lekkie

@kas90 ja też nie mogę zapomnieć o moich dzieciach radość miesza się ze smutkiem i paniką. Wczoraj mówię mężowi tu leży bydluń i pokazuje on skąd wiesz a ja mu sprawdzałam dedektorem a on do mnie żyje Boże pomyślałam ze i mu jest ciężko ja że tak on się nachylił nad brzuchem i mowi bobo bobo tu tata myślałam ze zacznę wyć takie smutne radosne momenty tez sa. Kasiu jak ja piłam sok z buraka też chodziłam bez problemu do wc. Ale ja mam te moja herbatkę koperkowa i codziennie chodzę do wc.
Ile przytyłaś ? Ja juz 4 kg masakra

@dżoł mimo negatywnego nastawienia trzymam kciuki za II kreski @burczuś @bertha @matulkaa i @roxie123 za was również i wszystkie niewymienione a testujące

@Funia90 @Destino jak u was ???

@nafoczka jak Wikuś?

Ostatnia edycja:
@Destino to pychotka [emoji7]ja bym zjadla jakies nalesniki ,ale nie ma kto mi zrobic[emoji58]

@Marthi switelko dla Anioleczka[emoji20]

Ja rowniez trzymam kciuki za wysyp kreseczek na forum[emoji5]
A za te ktore sa w ciazy abysmy dotrwaly do konca [emoji5]
Wlansnie kiedy zaczynalyscie przybierac na wadze?
Ja dwa razy dotrwalam do 10 tyg i na moje szczescie nigdy nie przytylam ani grama.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzisiaj waga 55 kg. Startowałam z 51,5 kg, czyli podobnie. Teraz czuję, że się rozpędzam dopiero :D Nie ma wyjscia, trzeba będzie utyć, nie chcę ograniczać jedzenia, żeby niczego nie zabrakło. Mysle, ze to normalny przyrosy wagi. I tak nie jem zadnych słodyczy i niezdrowych przekąsek. Teraz trochę zmieniłam plan posilkow, zeby nabiału i jaj nie łaczyc z tabletką zelaza.
I Tak:
śniadanie: 2 kromki z maslem, nabiał/2 jajka, warzywa
2 śniadanie: owoce 2 porcje i jogurt/kefir
Obiad z mięsem i warzywami i szklanka kefiru czy maslanki(chociaz dzisiaj nalesniki z serem i owocami i jogurt<3)
Podwieczorek: warzywo (zwykle burak)
Kolacja: zupa krem z warzyw z bagietką/kiełbaski/wędlina 2 kromki i warzywa
Dodatkowe przekąski: owoce, orzechy, domowe lody, soki

@funia90, daleko mieszkasz od centrum Kato (Korfantego i dworzec?)

Ostatnia edycja:
@kas90 mam podobnie jeśli chodzi o jrdzenie dzienne ale ja grzrszę wczoraj 4 galaretki w czekoladzie a nie lubiłam galaretek
A przed wczoraj mała paczkę leysow paprykowych ale na nie miała smaka od 4 miesiący haha i pół paczki zjadł mąż.

Właśnie jestem po melonie ja nie mam wątpliwości ze przytyje moja koleżanka z wagi 65 kg gdzie jest dość wysoka 170 cm ja też tyle mam na poród szła z waga 92 kg i co zrobić a na drugi dzień po porodzie ważyła 14 kilo mniej a dzidzia urodziła się z waga 4700 mały klocek

reklama
Do góry