reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@bertha swiadczy o policystycznych jajnikach, o stymulacji jakims hormonem, niepamietam jakim, przeroscie kory nadnerczy, guzie nadnerczy. Ale przy guzie mialabys i wysoka prolaktyne i nadmiar kortyzolu. Tego ostatniego tak od razu bym nie podejrzewala. A norma jest do 31, wiec to nie najgorzej. Widze ze masz troche inne normy. Spokojnie. Mysle ze to raczej policystyczne jajniki i stymulacja mogly podniesc. Wrazie co mozesz zrobic usg. Choc jak niedawno pytalam goscia, to mowil, ze malutkie guzy to najlepiej badac na tk. Ja mam podejrzenie takiego, ale nikt mi nie badal dhea. Nie masz co sie martwic za wczasu. Juz niedlugo wizyta i wasza nowa szansa [emoji1]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Właśnie może to po stymulacji menopurem. Inne wyniki mam ok.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Iveo kariotypy i mutacje w kierunku trombofilii. Skierowania od rodzinnego a badania genetyk.

Destino trzymam kciuki.

U mnie torbiel 5,6×4,7 mm. Bardzo bolalo mnie w prawym boku. W poniedzialek kontrola czy menda sie zmniejsza. I wydaje mi sie, ze nie mam w ogole owulacji i ze co misiac mam torbiel. Co na owulacje i co na torbiele?

Napisane na LG-K500n w aplikacji Forum BabyBoom

@bertha tez bym tak myslala.

@marzycielka torbiele maja rozne przyczyny i to waxne czy jest czynnosciowy czy czekoladowy. Jest spory wiec moze sprawiac dolegliwosci bolowe. Ja przy tej ciazy mam czynnosciowego ok 3 cm. Przewaznie obserwuje sie je i kontroluje po @ bo wtedy najczesciej znikaja. Jak nie to najpierw farmakologicznie probuje sie je zmiejszyc.

@marzycielka byl czas, ze tez mialam czesto. Warto bys sprawdzila, czy to nie endometrioza. U mnie tez na poczatku byly krwotoczne. Przez poltora roku mialam co mc. Warto sprawdzic chocby po to by wykluczyc mende. To nie jest normalne, ze sie czesto robia. Cisnij lekarza. Masz bolesne i krwotoczne okresy?

@Destino mialam w tamtym roku laparoskopie i nie znalezli sladow endometriozy. Porozmawiam z lekarzem w poniedzialek Okresy mam raczej bezbolesne i raczej krawienia niewiele.

To raczej nie endometrioza. Ale popytaj gina, bo to duza torbiel moze da sie temu zaradzic na przyszlosc. Warto skontrolowac hormony jeszcze moze cos sie nie tak ukladaja. Czasem trzeba odpuscic jakiekolwiek leczenie i cialo samo sie reguluje.

Destino mysle, ze hormony mi wariuja. A co do odpuszczenia w tamtym miesiacu odpuscilam wszystko. Zero witamin i lekow. Tylko stres musze zwalczyc. Na razie wyobrazam sobie jak ta torbiel zanika i mam nadzieje, ze w poniedzialek juz jej nie bedzie

@marzycielka mialam podobnej wielkosci i zawsze po @ schodzily. Mysle z i tobie znikne. Na spokojnie. Odpoczywaj, a starania... przypomnij sobie jacy bestroscy byliscie na poczatku i tak sprobujcie do tego podejsc. Slonko wiem ze to wszystko u nas nie jest takie proste, ale mozliwe.

reklama
@Destino dziekuje. Trudno myslec o beztrosce. Tym bardziej, ze nasz synek Adrianek to byl tzn zloty strzal. Kiedy w ogole nie przeszlo mi na mysl ze moge miec problemy

Do góry