reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Skierowania musisz mieć. Ja dostałam skierowanie do genetyka i immunologa od rodzinnego. W poradni genetycznej na NFZ zrobili nam obojgu kariotypy a mnie cały pakiet na trombofilię (mutacje: czynnika V-leiden, genu protrombiny 20210, MTHFR C667T, i A1298C) a w poradni immunologicznej na Skawińskiej powtórzyli badania na zespół antyfosfolipidowy (LA, GPI, aB2, aCL)

Dzięki bardzo jeszcze muszę dobrego rodzinnego znaleźć bo u mnie na osiedlu wredna baba podobno i na nic nie chce dawać skierowan

@mala79 uda się na pewno czasami tylko dłuższa droga do tego prowadzi

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
@burczuś ja robiłam test w 10 dniu po zastrzyku i wyszedł lekko dodatni zaczełam brać leki i robiłam w każdym kolejnym dniu i bardziej pozytywny i bardziej pozytywny i zrobiłam betę żeby potwierdzić czego i Tobie życzę z całego serduszka i wszystkim staraczką.
U mnie do 11 dni po zastrzyku pokazuje się cień cienia po pregnylu.
Dla forumowych dzieciaczków od cioci Madzi.
Wszystkim Dzieciaczkom…. tym Dużym i tym Maleńkim…
w DNIU ICH ŚWIĘTA…przede wszystkim duuuużzo zdrówka, mnóstwa powodów do radości, jak najwięcej tulenia i całego morza miłości…

A Naszym Najukochańszym Aniołkom…najwspanialszych Anielskich Skrzydełek, puchowych chmurek i zabaw bez liku w Niebiańskich ogrodach...

2764.png
[emoji173]️
2764.png
[emoji173]️
2764.png
[emoji173]️BO DZIECI SĄ NAJWIĘKSZYM SKARBEM…A MIŁOŚĆ DO NICH NIE ZNA GRANIC
2764.png
[emoji173]️
2764.png
[emoji173]️
2764.png
[emoji173]️

Dziękujemy :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny z hashimoto jak u was z jedzeniem.nabiału?Mi endokrynolog ze względu na tą chorobe i duże problemy z trądzikiem kazał wyłączyć go z diety, juz od 3 miesiecy nie jem nabiału i produktów które go zawieraja, widzę też poprawę. Tak się teraz zastanawiam jak to jest w ciąży, czy trzeba go spożywać?

Tak dobrze lekarz mówi ;) wskazane jest ograniczenie nabiału .

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Właśnie coś fajnego na grupie na fb znalazłam, zobaczcie:

18767459_1341360422606774_4205457806228361163_n.jpg
Juz podkradam na wątek o badaniach :)
Dziewczyny, jak już rozmawiacie o dawkowaniu leków i podawaniu... Powiedzcie mi proszę, czy witaminy B6, B9, B12, wit. D3 i selen, można brać w jednym czasie? Bo ja tak biorę...
Rano euthyrox, a po obiedzie zestaw witamin.... Będę wdzięczna za info! :*
Marthi ja wit B dzieliłam i leki miałam rozpisane-poukladane na 7 dni i 4 pory dnia żeby nie brać wszystkiego na raz.
A jak jutro pęknie i plemniory nie zdążą dojsc?
Czy któraś z Was robiła sama zastrzyk z ovitrelle?
Burczus ja robiłam sama :) trzymam kciuki bardzo mocno za Ciebie :*
@Destino @Funia90 jak się czujecie?
@bertha @mickey* co u was?

Kochane mamy ♡ życzę wam i waszym pociechom dużo zdrowia i spokoju ducha ♡ a wszystkim aniołkowym mamom aby te aniołki wróciły do was na ziemię :)

Nafoczka bierz śmiało ;)

Mam do Was drugie pytanie o moje wyniki... wlasnie odebrałam badania z labolatorium.

Przed badaniem metylowane firmy witamin z grupy B ( w tym kwasu foliowego ) bralam od 2/3 dni a w wynikach wyszło duzo ponad normę B12 i wysoki kwas foliowy ( ani jednej ani drugiej witaminy od czasu poronienie nie bralam ), mało tego kwas foliowy mam taki sam jak w poprzedniej ciazy - czyli jeszcze jakos w grudniu... dlaczego tak jest i co to moze oznaczać? Podpowiedzcie prosze...

Co dziwne spadła mi tez Homocysteina po braniu tego Prewenitu.....

Bede wdzieczna za wszystkie wskazówki i informacje!

1496329612-aaaaaa.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@Marthi kwas foliowy wychodzi zawyzony przy mthfr jak dobrze zakodowalam wczesniej i wit b tez,ale jak zle mowie to niech mnie ktos trZasnie[emoji4]

@nafoczka dobrze u mnie[emoji4]
12-go mamy wizyte u genetyka i odbior kariotypu,dygam jak szalona[emoji15]
Jak tam chlopaki ,zdrowi?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@nafoczka wybacz ze nie pisze ale ciagle przezywam kazda godzine. U nas kazdy dzien przynosi nowe strachy. Glownie lezymy, bo ja ciagle plamie i to taka dosc zywa krwia. Czasem cycki przestaja bolec i te ciagle skurcze. Zagladam do was. Czytam jak cos naskrobiecie. Tylko bardzo sie boje

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Wlasnie z kwasem to podejrzewam ale nie wiem zupełnie nic o wit B. Czy sie tym martwic czy nie...[emoji19] @Funia90 [emoji8]

Ja spokojnie czekam sobie na wizytę w nOvum, także nic nowego u mnie.
Jedyne co to zrobiłam świeże wyniki hormonów i amh. Amh piękne, nawet wyższe niż pół roku temu 4,15.
Ale mam pytanie o DHEA. Pierwszy raz robiłam. Wyszło mi 20, przy normie do 6. Wiec sporo podwyższone.
Fsh 7,3
Lh 5,6.

Wiecie może co to dhea podwyższone oznacza i co dalej jeszcze posprawdzać?

reklama
@bertha swiadczy o policystycznych jajnikach, o stymulacji jakims hormonem, niepamietam jakim, przeroscie kory nadnerczy, guzie nadnerczy. Ale przy guzie mialabys i wysoka prolaktyne i nadmiar kortyzolu. Tego ostatniego tak od razu bym nie podejrzewala. A norma jest do 31, wiec to nie najgorzej. Widze ze masz troche inne normy. Spokojnie. Mysle ze to raczej policystyczne jajniki i stymulacja mogly podniesc. Wrazie co mozesz zrobic usg. Choc jak niedawno pytalam goscia, to mowil, ze malutkie guzy to najlepiej badac na tk. Ja mam podejrzenie takiego, ale nikt mi nie badal dhea. Nie masz co sie martwic za wczasu. Juz niedlugo wizyta i wasza nowa szansa [emoji1]

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry