reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@burczuś ja robiłam test w 10 dniu po zastrzyku i wyszedł lekko dodatni zaczełam brać leki i robiłam w każdym kolejnym dniu i bardziej pozytywny i bardziej pozytywny i zrobiłam betę żeby potwierdzić czego i Tobie życzę z całego serduszka i wszystkim staraczką.

reklama
Dla forumowych dzieciaczków od cioci Madzi.
Wszystkim Dzieciaczkom…. tym Dużym i tym Maleńkim…
w DNIU ICH ŚWIĘTA…przede wszystkim duuuużzo zdrówka, mnóstwa powodów do radości, jak najwięcej tulenia i całego morza miłości…

A Naszym Najukochańszym Aniołkom…najwspanialszych Anielskich Skrzydełek, puchowych chmurek i zabaw bez liku w Niebiańskich ogrodach...

2764.png
❤️
2764.png
❤️
2764.png
❤️BO DZIECI SĄ NAJWIĘKSZYM SKARBEM…A MIŁOŚĆ DO NICH NIE ZNA GRANIC
2764.png
❤️
2764.png
❤️
2764.png
❤️

Ale to chyba nawet nie ma sense tak szybko robić testu co? Jednak te 10-12 dni po owulacj trzeba odczekać...a zależy w sumie kto ma jaką fazę lutealną:)

wczesniej nie zamierzam ;-)
robiłam dzis progesteron : 6,03 nmol/l.
( z zalecenia gina) dzis 15 dc, owu byla z 13 na 14dc,
normy : faz. fol. 0,32-0,95
faz. lut. 3,85-50,56 nmol/l.
Mam nadzieje ze owu byla, czekam na odp od gina czy lutke brac. Mam w razie czego w torebce :)

Dziewczyny z hashimoto jak u was z jedzeniem.nabiału?Mi endokrynolog ze względu na tą chorobe i duże problemy z trądzikiem kazał wyłączyć go z diety, juz od 3 miesiecy nie jem nabiału i produktów które go zawieraja, widzę też poprawę. Tak się teraz zastanawiam jak to jest w ciąży, czy trzeba go spożywać?

Dziewczyny jeśli możecie pomoc...
Co należy się na NFZ po 3 poronieniach? W sensie badan
Kto może dać skierowanie? Czy gdzieś można bez skierowania np immunologia, genetyk?

Dziewczyny jeśli możecie pomoc...
Co należy się na NFZ po 3 poronieniach? W sensie badan
Kto może dać skierowanie? Czy gdzieś można bez skierowania np immunologia, genetyk?
Skierowania musisz mieć. Ja dostałam skierowanie do genetyka i immunologa od rodzinnego. W poradni genetycznej na NFZ zrobili nam obojgu kariotypy a mnie cały pakiet na trombofilię (mutacje: czynnika V-leiden, genu protrombiny 20210, MTHFR C667T, i A1298C) a w poradni immunologicznej na Skawińskiej powtórzyli badania na zespół antyfosfolipidowy (LA, GPI, aB2, aCL)

Napisane na D5803 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny ja już porozmowie z imunnologiem i plan jest taki że musze wziąść te leki immunosupresyjne przez 3 tygodnie żeby obniżyc ten test LCT , który jest dziesięciokrotnie wyższy niz norma i wtedy powtórka testu i ew. dalsze szczepienia pullowane, takze u mnie droga daleka i wyboista do upragnionego rodzeństwa dla mojego 5 -cio letniego "cudu". Ale jak to @burczuś powiada dopóki menopauza nas nie dopadnie WALCZYMY więc się nie załamuję ....

Do góry