reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja mam faktycznie dlugie cykle bo 35 dni a biochemiczne czy czesto... 2 lata temu maj rok temu luty ale to tska.niby biochemiczna bo pecherzyk był ale malutki i się wydalil i teraz właśnie. Pomiędzy brak starań bo a to badania a to czekania... i tak leciało. Żelazny zestaw już biorę ale póki co nie wiem czy on może mi w czymś pomóc jak np jajca słabe... jutro jadę do ginki to pogadam.
@burczus jakie leki na stymulacje bierzesz?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ciociu @bea25ta dla Ciebie :-) :-)

1496179578-aaaaaa.jpeg

Co do Clexane to piszą że nie wolno przechowywać w lodówce a w warunkach pokojowych. Teraz upały więc ja trzymam przy zejściu do piwnicy.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Destino, wcinam morele (choc trzeba uwazac na wit A, bo mają duzo), szpinak (nie łaczyc z nabiałem), surowe buraki, herbatka z pokrzywy, natka do sałatek no i mięsko.
Sus, wygląda na to, że mamy identyczną kompozycję witamin, jak teraz mam tez zelaxo.

Mam do was pytanie. Czy jodid lykacie na czczo czy z innymi witaminami? Powiedziala mi tylko zeby z zelazem nie łaczyc, ale nie wiem czy na recepcie nie dopisała jodid na czczo hmmm (@susana, pomożesz? kiedy łykasz jod?:*)

Co do leków mam brać encorton pol tabletki do 20t0d i odstawić; ale nie wiem czy nie wezmę jeszcze ze 4 dni po cwiartce. A ty jak masz Porzeczko zlecone, jak planujesz?
Dupka zmniejszyc do 1x1 i za dwa tyg odstawić.

@Martha123, mi się wydaje ze jakosc owulacji ma wplyw duzy. Tym razem miałam bardzo duzy skok temp po owu i samą owu bardzo wczesnie.

Czarnulko, twoje poswięcenie musi zaowocować:*

Madziu, dziękuję i myslę o Tobie:* musisz wierzyc, ze wkrotce się uda

Foczusiu , ty zboczusiu :D

Ostatnia edycja:
Kas
Ja rano łykam euthyrox na czczo
Od euthyroxu do żelaza musi być 6 godzin przery więc żelazo łykam z objadem ok 15
W międzyczasie biore razem jodit , kwasy omega 3 i vit d3.
Przy kolacji drugą tabletke żelaza bo mam zlecone 2×.
No i jeszcze magnez magne b6
4× dziennie .
Dorażnie no spa lub spazmolina

Martaha
Ja nigdy sie nie stymulowałam bo tak jak ty miałam zawsze owu i nie chcieli mi dać clo że niby jak mam swoje jajca to lepiej nie stymulować ......nie wiem jak to jest bo przecież dziewczyny zachodzą też ze stymulacji tutaj i jest ok
Nie podobają mi sie te twoje długie cykle
Może faktycznie stymulacja by skróciła cykl i wszystko by było wtedy ok ?????
Napewno na twoim miejscu przy tych biochemicznych bym podała wcześniej wszystkie leki
Gdzieś od 10 dc już encorton plus heparyne .

Ostatnia edycja:
Witajcie:) ale naskrobałyście od wczoraj:)
@kas90 gratuluję wizyty;)
@Funia90 współczuję,że trafiłaś na takiego gnoma.
Ja mam za sobą 5 poronień.Może źle to zabrzmi,ale każdą kolejną przeżywałam krócej.A to dlatego,że obrałam jakiś system obronny w mojej psychice i jak był dodatni test, to wpierałam sobie,że to tylko test,to jeszcze nie ciąża. Dopóki by nie było tak jak trzeba-skończony 1 trymestr,to tak bym się broniła. Oczywiście, że trzeba wierzyć i nie ściągać złych myśli,dbać o siebie, brać wszystko co zlecili lekarze,nie pić %%% itd,ale jednak u mnie pełen dystans. Nie wiem jak to robię.
Także ten lekarz poprostu w baaaardzo złe słowa obrał to wszystko i w wyjątkowo zły sposób powiedział, co myśli.
Dziś mam wizytę-monitoring jajec. 11 dzień cyklu. Ciekawe co tam się wyhodowało. Trzymajcie kciuki;)
@Gabiś pomimo,że zdjęcie dedykowane było tylko dla jednej z dziewczyn, to ośmieliłam się na nie popatrzeć;););) Cudowna niunia:)

@roxie123 ja biorę tak np 2,3 razy w tygodniu tylko i tyle nie martw jest dobrze

@kas90 ja mam brać jeszcze 2 tygodnie encorton ale jadę do maliny w przyszłą środę takze popytam co i jak przestanę brać bede 18/19 tydzień trochę się boję przestać brać ale też dlugo nie wolno brać a mnie się wydaje że ja taki tak długo juz biorę. Daj znać jaką decyzję podejmiesz? Bo ja trochę samodzielna jestem jeśli chodzi o encorton

@burczuś mam nadzieję ze tam porzadnie wysiedziałaś chodź 2 jajka :D

@Gabiś niunia super i jaka rożowa

@magda1208 jak Ciebie sytuacja z ginekologiem?

@Martaha zgadza sie z @susana jesli chodzi o stymulację ja powiem tak miałam swoją owu w 18 dniu cykl 28-29-30 i mpja gin powiedziała ze za późno i mnie stymulowała moja Pani dr lokalna mówi ze jajko jest wtedy pełnowartościowe. Jeśli chodzi o leki dr Quinne bardziej doświadczona

Ostatnia edycja:
@martaha123 po pierwsze powinnaś wzmocnić komórki jajowe a nie tylko wywołać owulacje. Powinnaś oprócz clo czy lametty brać metformine Badalas insulinę i glukoze z obciążeniem?

reklama
@Porzeczka1234 Homocysteina 8,9 to lab jest jakieś durne nie możliwe to jest jak dopiero miałam 4.20 ! Idę w piątek zrobić w diagnostyce bo tu już nie pierwszy raz dostalam zle wyniki podobno nie jest wiarygodne to lab. może dlatego że w trakcie @ robiłam ... no nic nie będę panikowac bo zrobię w piątek znowu . Przecież nie będę przerywać starań jak się tyle przygotowywałam i czekałam

Do góry