reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Ja mam faktycznie dlugie cykle bo 35 dni a biochemiczne czy czesto... 2 lata temu maj rok temu luty ale to tska.niby biochemiczna bo pecherzyk był ale malutki i się wydalil i teraz właśnie. Pomiędzy brak starań bo a to badania a to czekania... i tak leciało. Żelazny zestaw już biorę ale póki co nie wiem czy on może mi w czymś pomóc jak np jajca słabe... jutro jadę do ginki to pogadam.
@burczus jakie leki na stymulacje bierzesz?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ciociu @bea25ta dla Ciebie :-) :-)

1496179578-aaaaaa.jpeg

Co do Clexane to piszą że nie wolno przechowywać w lodówce a w warunkach pokojowych. Teraz upały więc ja trzymam przy zejściu do piwnicy.

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Destino, wcinam morele (choc trzeba uwazac na wit A, bo mają duzo), szpinak (nie łaczyc z nabiałem), surowe buraki, herbatka z pokrzywy, natka do sałatek no i mięsko.
Sus, wygląda na to, że mamy identyczną kompozycję witamin, jak teraz mam tez zelaxo.

Mam do was pytanie. Czy jodid lykacie na czczo czy z innymi witaminami? Powiedziala mi tylko zeby z zelazem nie łaczyc, ale nie wiem czy na recepcie nie dopisała jodid na czczo hmmm (@susana, pomożesz? kiedy łykasz jod?:*)

Co do leków mam brać encorton pol tabletki do 20t0d i odstawić; ale nie wiem czy nie wezmę jeszcze ze 4 dni po cwiartce. A ty jak masz Porzeczko zlecone, jak planujesz?
Dupka zmniejszyc do 1x1 i za dwa tyg odstawić.

@Martha123, mi się wydaje ze jakosc owulacji ma wplyw duzy. Tym razem miałam bardzo duzy skok temp po owu i samą owu bardzo wczesnie.

Czarnulko, twoje poswięcenie musi zaowocować:*

Madziu, dziękuję i myslę o Tobie:* musisz wierzyc, ze wkrotce się uda

Foczusiu , ty zboczusiu :D

Ostatnia edycja:
Kas
Ja rano łykam euthyrox na czczo
Od euthyroxu do żelaza musi być 6 godzin przery więc żelazo łykam z objadem ok 15
W międzyczasie biore razem jodit , kwasy omega 3 i vit d3.
Przy kolacji drugą tabletke żelaza bo mam zlecone 2×.
No i jeszcze magnez magne b6
4× dziennie .
Dorażnie no spa lub spazmolina

Martaha
Ja nigdy sie nie stymulowałam bo tak jak ty miałam zawsze owu i nie chcieli mi dać clo że niby jak mam swoje jajca to lepiej nie stymulować ......nie wiem jak to jest bo przecież dziewczyny zachodzą też ze stymulacji tutaj i jest ok
Nie podobają mi sie te twoje długie cykle
Może faktycznie stymulacja by skróciła cykl i wszystko by było wtedy ok ?????
Napewno na twoim miejscu przy tych biochemicznych bym podała wcześniej wszystkie leki
Gdzieś od 10 dc już encorton plus heparyne .

Ostatnia edycja:
Witajcie:) ale naskrobałyście od wczoraj:)
@kas90 gratuluję wizyty;)
@Funia90 współczuję,że trafiłaś na takiego gnoma.
Ja mam za sobą 5 poronień.Może źle to zabrzmi,ale każdą kolejną przeżywałam krócej.A to dlatego,że obrałam jakiś system obronny w mojej psychice i jak był dodatni test, to wpierałam sobie,że to tylko test,to jeszcze nie ciąża. Dopóki by nie było tak jak trzeba-skończony 1 trymestr,to tak bym się broniła. Oczywiście, że trzeba wierzyć i nie ściągać złych myśli,dbać o siebie, brać wszystko co zlecili lekarze,nie pić %%% itd,ale jednak u mnie pełen dystans. Nie wiem jak to robię.
Także ten lekarz poprostu w baaaardzo złe słowa obrał to wszystko i w wyjątkowo zły sposób powiedział, co myśli.
Dziś mam wizytę-monitoring jajec. 11 dzień cyklu. Ciekawe co tam się wyhodowało. Trzymajcie kciuki;)
@Gabiś pomimo,że zdjęcie dedykowane było tylko dla jednej z dziewczyn, to ośmieliłam się na nie popatrzeć;););) Cudowna niunia:)

@roxie123 ja biorę tak np 2,3 razy w tygodniu tylko i tyle nie martw jest dobrze

@kas90 ja mam brać jeszcze 2 tygodnie encorton ale jadę do maliny w przyszłą środę takze popytam co i jak przestanę brać bede 18/19 tydzień trochę się boję przestać brać ale też dlugo nie wolno brać a mnie się wydaje że ja taki tak długo juz biorę. Daj znać jaką decyzję podejmiesz? Bo ja trochę samodzielna jestem jeśli chodzi o encorton

@burczuś mam nadzieję ze tam porzadnie wysiedziałaś chodź 2 jajka :D

@Gabiś niunia super i jaka rożowa

@magda1208 jak Ciebie sytuacja z ginekologiem?

@Martaha zgadza sie z @susana jesli chodzi o stymulację ja powiem tak miałam swoją owu w 18 dniu cykl 28-29-30 i mpja gin powiedziała ze za późno i mnie stymulowała moja Pani dr lokalna mówi ze jajko jest wtedy pełnowartościowe. Jeśli chodzi o leki dr Quinne bardziej doświadczona

Ostatnia edycja:
@martaha123 po pierwsze powinnaś wzmocnić komórki jajowe a nie tylko wywołać owulacje. Powinnaś oprócz clo czy lametty brać metformine Badalas insulinę i glukoze z obciążeniem?

reklama
@Porzeczka1234 Homocysteina 8,9 to lab jest jakieś durne nie możliwe to jest jak dopiero miałam 4.20 ! Idę w piątek zrobić w diagnostyce bo tu już nie pierwszy raz dostalam zle wyniki podobno nie jest wiarygodne to lab. może dlatego że w trakcie @ robiłam ... no nic nie będę panikowac bo zrobię w piątek znowu . Przecież nie będę przerywać starań jak się tyle przygotowywałam i czekałam

Do góry