reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@Funia90 widze ,że jesteś też tutaj :)
Przychodzę i ja :) przygarniecie mnie ? :) postaram się poznać Was lepiej :*
Powiedźcie mi dziewczyny jak to jest z poziomem homocysteiny . Historia jest taka wyszła mi mutacja MTHFR A1298C w ukłądzie heterozygotycznym więc przerzuciłam się na metyle , biorę B6 B12 i Folian . Wyszła mi homocysteina 10,3 po 3,5tygodnia spadła do 4,20 a ja dalej iorę codziennie te witaminki ...teraz robiłam znowu badanie jutro bądź pojutrze mam wynik i boję się ,że mogła mi spaść jeszcze . Czy wiadomo Wam coś na temat czy może być zbyt niski poziom ? :O właśnie zaczeliśmy staranka a tu się przestraszyłam ,ze mogłam sobie zaszkodzić i zbić za dużo ;/ macie wiedzę na ten temat ? dziękuję z góry :*

reklama
Jestem po wizycie.
Ogolnie :pecherzyk jest,ale pusty,czego sie spodzielawalam,no moze liczylam na cialko zolte (tak to sie chyba nazywa) ,ale ten gbur stwierdzil ,ze albo zarodek bedzie albo to juz ciaza obumarla....co on mi tu gada jak to dopiero 5t1d to ja nie wiem.
Strsznie niedelikatny byl,stwierdzil ,ze mam tylozgiecie macicy,pierwszy raz uslyszalam taka diagnoze.
Bardzo bolalo mnie nawet usg.
Pobral mi cytologie,powiedzial ,ze to najlepszy moment.

A na koniec powiedzial,Ze lezec nie musze bo to nic nie da,zyc mam normalnie ,bez stosunkow ale UWAGA nie katowac Meza i tylko bez stosunkow dopochwowych!!!czujecie?
Powiedzial,ze do ciazy mam sie nie przyzwyczajac,nie zzywac,podchodzic bez euforii bo byc moze jestem obciazona nieplodnoscia wtorna i nic z tego nie bedzie.
Plakac mi sie chcialo.

Leki przepisal,bez problemu z refundacja.

Ehhh wiadomo ,ze sie nie nastwiam no ale kurcze ....cos takiego kobiecie mowic,no chyba ,ze ja jestem przewrazliwiona

Zbadal mi tez biust,pierwszy raz w zyciu i powiedzial,ze powinien byc nabrzmialy a nie jest,ja tez to czulam,byl nabrzmialy a jakos kolo piatku piersi puscily i zmalaly,nie wiem co o tym myslec.
Generalnie nastepna wizyte mam juz u mojego lekarza,ale najchetniej to wolalabym wyleciec w kosmos albo w ogole nie chodzic na usg.
Tyle stresu mnie to kosztowalo ,ze masakra.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Co za buc!! Ja też tego od recept mam takiego co mówi jest serduszko ,ale proszę się nie cieszyć na tym etapie ble,ble ,ble. Pamietaj ,że moje 1 usg miało byc pewne że będzie już serducho a tam dr Przybycień widział pusty pęcherzyk a To było 6+3. Kolejne usg 6+6 otoczka ciałka zółtego bez zarodka.Kolejne usg 7+4 bez zarodka , 8+4 zarodek z seruchem pieknie rytmicznym więc dobrze ,że kolejna wizyta za 3 tyg u swojego gina. To że bus Cie zmacał to mu się nie dziwie widzę twoją fotkę w napisie i jakbym była facetem...

@czarna_mala kochana możesz cała spuchnąć może Ci się nic nie podnieść w mrl ,ale ja czuje ,że u Ciebie już jakaś ochrona dla dzidzi będzie i że będzie dobrze. Fakt ,że lepiej mieć poparcie w wynikach. Kciukam za Cie ;)

Funia ja wierzę że u Ciebie będzie dobrze. W ciąży z córka też poszłam spontanicznie do jakiegoś gina był 5t6d i ten mi nagadal ze na pewno znów nic z tego tak doslownie to nazywał. Tydzień ryczalam codziennie. Jak wariatka... i poszlam do innego gina a ten mi nagle mówi że wszystko jest pięknie! I u ciebie też tak bedzie !!!!!![emoji5]
Podbijam pytanie czy któraś z was może coś napisać o stymulacji czy to faktycznie może pomóc na poprawę jakości komorek i czy przy biochemicznych ma to sens?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hmm z tego co mi dr P mówił to właśnie stymulacja lametta ma taki zamiar może tu na początku u Ciebie poszło nie tak nie ten plemnik nie to jajo . Ja jeszcze raz spróbowałabym bez stymulacji ,ale z żelaznym zestawem.\

@Gabiś nie jestem pewna ,ale wydaje mi się ,że nie potrzebujesz acardu po co rozrzedzać jeszcze krew?? W ciąży wiadomo dla lepszych przepływów ale po wątpię. W czwartek mam wizyte u gina nr 2 to o ile nie zapomnę to zapytam. Ucałuj małą. PS. Daj fociocha bo inaczej nie zapytam :p

@Funia90 widze ,że jesteś też tutaj :)
Przychodzę i ja :) przygarniecie mnie ? :) postaram się poznać Was lepiej :*
Powiedźcie mi dziewczyny jak to jest z poziomem homocysteiny . Historia jest taka wyszła mi mutacja MTHFR A1298C w ukłądzie heterozygotycznym więc przerzuciłam się na metyle , biorę B6 B12 i Folian . Wyszła mi homocysteina 10,3 po 3,5tygodnia spadła do 4,20 a ja dalej iorę codziennie te witaminki ...teraz robiłam znowu badanie jutro bądź pojutrze mam wynik i boję się ,że mogła mi spaść jeszcze . Czy wiadomo Wam coś na temat czy może być zbyt niski poziom ? :O właśnie zaczeliśmy staranka a tu się przestraszyłam ,ze mogłam sobie zaszkodzić i zbić za dużo ;/ macie wiedzę na ten temat ? dziękuję z góry :*
Homocysteina dobrze jak jest w tej dolnej granicy normy, nic się nie bój [emoji6]
Co za buc!! Ja też tego od recept mam takiego co mówi jest serduszko ,ale proszę się nie cieszyć na tym etapie ble,ble ,ble. Pamietaj ,że moje 1 usg miało byc pewne że będzie już serducho a tam dr Przybycień widział pusty pęcherzyk a To było 6+3. Kolejne usg 6+6 otoczka ciałka zółtego bez zarodka.Kolejne usg 7+4 bez zarodka , 8+4 zarodek z seruchem pieknie rytmicznym więc dobrze ,że kolejna wizyta za 3 tyg u swojego gina. To że bus Cie zmacał to mu się nie dziwie widzę twoją fotkę w napisie i jakbym była facetem...

@czarna_mala kochana możesz cała spuchnąć może Ci się nic nie podnieść w mrl ,ale ja czuje ,że u Ciebie już jakaś ochrona dla dzidzi będzie i że będzie dobrze. Fakt ,że lepiej mieć poparcie w wynikach. Kciukam za Cie ;)

Hmm z tego co mi dr P mówił to właśnie stymulacja lametta ma taki zamiar może tu na początku u Ciebie poszło nie tak nie ten plemnik nie to jajo . Ja jeszcze raz spróbowałabym bez stymulacji ,ale z żelaznym zestawem.\

@Gabiś nie jestem pewna ,ale wydaje mi się ,że nie potrzebujesz acardu po co rozrzedzać jeszcze krew?? W ciąży wiadomo dla lepszych przepływów ale po wątpię. W czwartek mam wizyte u gina nr 2 to o ile nie zapomnę to zapytam. Ucałuj małą. PS. Daj fociocha bo inaczej nie zapytam :p
Taaa jak spuchnę to będę się kulać [emoji23]

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

@pixi.nova rób jak lekarz prowadzący Ci karze.

@czarna_mala oby mrl juz szybował tylko do góry. Kiedy kolejne szczepienia

@martaha123 stymulacja na pewno pomaga jeśli ktoś nie ma owu lub późne owu. Nie wiem jakie długie masz cykle czy lekarz uważa ze są w porządku itd czy na biochemiczną pomoże nie wiem bo nie wiem jakie są przyczyny biochemicznej badaliście kariotypy? I jak często Ci się zdarzyla

@Funia90 mnie też lekarz maca cycki mają być pelne ciezkie itd i sprawdza haha

@agatush super cieszę się bardzo

@roxie123 ja jestem w ciąży i homocysteina 3,8

@pixi.nova rób jak lekarz prowadzący Ci karze.

@czarna_mala oby mrl juz szybował tylko do góry. Kiedy kolejne szczepienia

@martaha123 stymulacja na pewno pomaga jeśli ktoś nie ma owu lub późne owu. Nie wiem jakie długie masz cykle czy lekarz uważa ze są w porządku itd czy na biochemiczną pomoże nie wiem bo nie wiem jakie są przyczyny biochemicznej badaliście kariotypy? I jak często Ci się zdarzyla

@Funia90 mnie też lekarz maca cycki mają być pelne ciezkie itd i sprawdza haha

@agatush super cieszę się bardzo

@roxie123 ja jestem w ciąży i homocysteina 3,8
Kolejne 19.06. będzie wtedy któraś w mieście Uć? [emoji6]

Wiecie co, ja już wszystko zniosę, te bolesne szczepionki, to swędzenie rąk i rozkładanie nóg przed lekarzami, byle było z tego zdrowe, urodzone w terminie bobo [emoji18]

Funia ja wierzę że u Ciebie będzie dobrze. W ciąży z córka też poszłam spontanicznie do jakiegoś gina był 5t6d i ten mi nagadal ze na pewno znów nic z tego tak doslownie to nazywał. Tydzień ryczalam codziennie. Jak wariatka... i poszlam do innego gina a ten mi nagle mówi że wszystko jest pięknie! I u ciebie też tak bedzie !!!!!!
emoji5.png

Podbijam pytanie czy któraś z was może coś napisać o stymulacji czy to faktycznie może pomóc na poprawę jakości komorek i czy przy biochemicznych ma to sens?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja wierzę że podrasowanie jajek ma sens
@matulkaa jeszcze jedna pullowana
emoji6.png
swędzi jak zwykle, ale nowością jest to że i spuchła mi ręka
emoji6.png

Czarna jak swędzi to się poskrob bo dziś wtoreczek, niech będzie dzień swędzacych...
Ps oby to była wasza ostatnia prosta ♡
@czarna_mala hahah byc moze [emoji23][emoji23][emoji23]
Taaa racja,dobrze ,ze dal ze znizka ,nawet sam os siebie .
Poki co zostane chyba przy clexane a pogadam z moim lekarzem o tym neoparinie na wizycie.

Dziewczyny moze komus sie przyda porada[emoji4]zwroccie uwage ,ze na clexanie pisze ,ze max temp przechowywania to 25 stopni ,ja juz od tygodnia mam w lodowce ,bo dzis np w mieszkaniu mialam 27 stopni

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Funia lekarz buc i tyle. A co do clexane zawsze go w lodówce trzymałam bo tak pisały wczęściej dziewczyny i mi w głowie zostało :)
@Roxie homocysteina ok a leki proszę brać !
@bea25ta niech nasz maluszek rośnie ♡

DZiewczynki nie doczytam wszystkich stron, bo wracamy autem i mi juz niedobrze od czytania:p
Funia, co za lekarz, masakra...
U Nas wszystko ok:) maluszek fika, szyjka pozamykana. Co do płci to mówiła, ze przypuszcza kto to jest ale powie na następnej wizycie jak bedzie pewna na 100%. Co do hemoglobiny, to mimo wysokiego zelaza wypisała mi je do przyjmowania, więc znowu miałyscie rację :D I UWAGA, nie przyjmować w tym czadie co jod, bo zaburza wchłanianie.
Kończę post, bo rzygnę:p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry