reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

@agatush a czemu nie wolno w przód?oglądałam filmiki,i robili centralnie z przodu,i ja tak robię,na czym polega różnica bo nie wiem,z przodu sie gorzej wchlania,bo mysle że nie!

reklama
Jestem po wizycie.
Ogolnie :pecherzyk jest,ale pusty,czego sie spodzielawalam,no moze liczylam na cialko zolte (tak to sie chyba nazywa) ,ale ten gbur stwierdzil ,ze albo zarodek bedzie albo to juz ciaza obumarla....co on mi tu gada jak to dopiero 5t1d to ja nie wiem.
Strsznie niedelikatny byl,stwierdzil ,ze mam tylozgiecie macicy,pierwszy raz uslyszalam taka diagnoze.
Bardzo bolalo mnie nawet usg.
Pobral mi cytologie,powiedzial ,ze to najlepszy moment.

A na koniec powiedzial,Ze lezec nie musze bo to nic nie da,zyc mam normalnie ,bez stosunkow ale UWAGA nie katowac Meza i tylko bez stosunkow dopochwowych!!!czujecie?
Powiedzial,ze do ciazy mam sie nie przyzwyczajac,nie zzywac,podchodzic bez euforii bo byc moze jestem obciazona nieplodnoscia wtorna i nic z tego nie bedzie.
Plakac mi sie chcialo.

Leki przepisal,bez problemu z refundacja.

Ehhh wiadomo ,ze sie nie nastwiam no ale kurcze ....cos takiego kobiecie mowic,no chyba ,ze ja jestem przewrazliwiona

Zbadal mi tez biust,pierwszy raz w zyciu i powiedzial,ze powinien byc nabrzmialy a nie jest,ja tez to czulam,byl nabrzmialy a jakos kolo piatku piersi puscily i zmalaly,nie wiem co o tym myslec.
Generalnie nastepna wizyte mam juz u mojego lekarza,ale najchetniej to wolalabym wyleciec w kosmos albo w ogole nie chodzic na usg.
Tyle stresu mnie to kosztowalo ,ze masakra.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Witajcie :-)

Przeczytałam, ale wybaczcie że nie odpisze bo już nie pamiętam co komu.
My z Blanką nadal się siebie uczymy, wychodzi nam to już co raz lepiej, ale gorsze dni też się zdarzają.
Mam pytanie do tych z Was, które brały w ciąży heparyne i Acard: że heparyna do 6 tyg.po porodzie to wiem, a co z Acardem?

Napisane na HUAWEI GRA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem po wizycie.
Ogolnie :pecherzyk jest,ale pusty,czego sie spodzielawalam,no moze liczylam na cialko zolte (tak to sie chyba nazywa) ,ale ten gbur stwierdzil ,ze albo zarodek bedzie albo to juz ciaza obumarla....co on mi tu gada jak to dopiero 5t1d to ja nie wiem.
Strsznie niedelikatny byl,stwierdzil ,ze mam tylozgiecie macicy,pierwszy raz uslyszalam taka diagnoze.
Bardzo bolalo mnie nawet usg.
Pobral mi cytologie,powiedzial ,ze to najlepszy moment.

A na koniec powiedzial,Ze lezec nie musze bo to nic nie da,zyc mam normalnie ,bez stosunkow ale UWAGA nie katowac Meza i tylko bez stosunkow dopochwowych!!!czujecie?
Powiedzial,ze do ciazy mam sie nie przyzwyczajac,nie zzywac,podchodzic bez euforii bo byc moze jestem obciazona nieplodnoscia wtorna i nic z tego nie bedzie.
Plakac mi sie chcialo.

Leki przepisal,bez problemu z refundacja.

Ehhh wiadomo ,ze sie nie nastwiam no ale kurcze ....cos takiego kobiecie mowic,no chyba ,ze ja jestem przewrazliwiona

Zbadal mi tez biust,pierwszy raz w zyciu i powiedzial,ze powinien byc nabrzmialy a nie jest,ja tez to czulam,byl nabrzmialy a jakos kolo piatku piersi puscily i zmalaly,nie wiem co o tym myslec.
Generalnie nastepna wizyte mam juz u mojego lekarza,ale najchetniej to wolalabym wyleciec w kosmos albo w ogole nie chodzic na usg.
Tyle stresu mnie to kosztowalo ,ze masakra.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
@Funia90 Matko co za okropny lekarz !! Kochana nie przejmuj się, powiem Ci, że ja wolę chodzić do kobiet ginekologów- zauważyłam, że one lepiej nas rozumieją. Na takim etapie to normalne, że może nie być za wiele widać. A za takie bzdury o tym, że jesteś wtórnie niepłodna i nic z tego nie będzie to ja bym go skrzyczała i kazała uzasadnić dlaczego tak mówi, niech poda medyczne argumenty!!! A nie własne teorie! Ale sie wkurzylam na tego pseudo lekarzyne, nie martw się. Poczekaj na swojego lekarza, odpoczywaj i podstaraj się nie stresować. Trzymam mocno kciuki! :)
@Marthi Tak miałam wynik z genesis, to była zdrowa dziewczynka :( Dostałam też wynik Mtfr i mam heterozygote A 1298c czy jakos tak .Tylko to poki co u mnie zle wyszlo.

@agatush a czemu nie wolno w przód?oglądałam filmiki,i robili centralnie z przodu,i ja tak robię,na czym polega różnica bo nie wiem,z przodu sie gorzej wchlania,bo mysle że nie!
Bentula może źle się wyraziłam, nie chodziło mi o to że nie można, tylko bardziej o to że mnie gin zalecił w bok albo bardziej w tył. Być może ona po prostu tak preferuje. Ja mogę mówić tylko to co wiem od mojej lekarki. I być może wcale nie ma różnicy czy to bedzie właśnie tak jak napisałam czy po prOstu tak jak Ty robisz :-)

@pixi.nova robiłaś ana? Przeciwciała p/plemnikowe ,łozyskowe, jajnikowe itd kariotypy?

@Gabiś wybacz ale nie mam pojęcia

@Funia90 Jezu co za lekarz masakra chyba bym zaczeła krzyczeć zeby się zamknął...
@Porzeczka1234 Badalam ana i wyszly ok. Kariotypy mamy termin na koniec czerwca. Nie badalam przeciwcial lozyskowych, jajnikowych i plemnikowych. W jakich dniach cyklu sie je bada? Tak jak nk przed okresem?

@Porzeczka1234 Badalam ana i wyszly ok. Kariotypy mamy termin na koniec czerwca. Nie badalam przeciwcial lozyskowych, jajnikowych i plemnikowych. W jakich dniach cyklu sie je bada? Tak jak nk przed okresem?
Wiesz co nie wiem dokładnie bo nie pamiętam ale ja chyba nie robiłam w jakimś konkretnym dniu pojechałam do Maliny i w tym samym dniu zrobiłam. Jeszcze tą imunologię nie myslałaś by zrobić? Dziecko bylo zdrowe to coś musi u Ciebie bądź męża szwankować. A cały panel trombofili zrobiłaś?

Funia ja wierzę że u Ciebie będzie dobrze. W ciąży z córka też poszłam spontanicznie do jakiegoś gina był 5t6d i ten mi nagadal ze na pewno znów nic z tego tak doslownie to nazywał. Tydzień ryczalam codziennie. Jak wariatka... i poszlam do innego gina a ten mi nagle mówi że wszystko jest pięknie! I u ciebie też tak bedzie !!!!!![emoji5]
Podbijam pytanie czy któraś z was może coś napisać o stymulacji czy to faktycznie może pomóc na poprawę jakości komorek i czy przy biochemicznych ma to sens?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wiesz co nie wiem dokładnie bo nie pamiętam ale ja chyba nie robiłam w jakimś konkretnym dniu pojechałam do Maliny i w tym samym dniu zrobiłam. Jeszcze tą imunologię nie myslałaś by zrobić? Dziecko bylo zdrowe to coś musi u Ciebie bądź męża szwankować. A cały panel trombofili zrobiłaś?
Tak pakiet trombofilii tez robilam, wyszlo wszystko ok. Waham sie odnosnie badan immunologicznych, Jerzak nie kazala mi nic badac, Kurpisz kazal..Tylko Mthfr to podstawa do clexane u mnie.

Do góry