reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

Bea - super! Ciesze sie razem z Toba. Rosnijcie zdrowo

Martaha - kciuki za piekna bete

@ovli22- ja jestem ze szczecina. Wyszly mi dodatnie ana1 i ana2. Mialam za soba 2poronienia i dostalam clexane na ryczalt. Ale wypisywal mi reumatolog. Gin twierdzil ze on moze ale na 100% wiec mu podziekowalam. Do reumatologa chodzilam na nfz. Super babeczka. Mowila ze wie ze nfz sie czepi za ten clexane ale to juz jej problem zeby z tego wybrnac. Mi kazala sie tym nie martwic. Ale recepty wypisywala max na 6 opakowan czyli co 2mce musialam chodzic do niej na wizyte. Dala mi takie zasw ze musze brac acard clexane przez cala ciaze i do 6tyg po porodzie. Jak bylam w szpitalu nikt tego nie kwestionowal. Dawali mi swoje leki a przy wypisie dostalam recepte na clexane by mi starczylo na te 6tyg po porodzie

reklama
No i jest wynik 1.22 także czekam na @. Zresztą od rana już w podbrzuszu się dobija. Zastanawiają mnie te moje dodatnie asa moje i męża. Może przez nie jest coś nie tak.... mozna powiedzieć że to byla mini biochemiczna...
Rozmawiałam wlasnie z gin i proponuje coś na podrasowanie jajek jakie jest wasze zdanie na ten temat? Owu od zawsze mialam naturalne potwierdzone w 21 dc czy to może nam pomóc?

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Bea - super! Ciesze sie razem z Toba. Rosnijcie zdrowo

Martaha - kciuki za piekna bete

@ovli22- ja jestem ze szczecina. Wyszly mi dodatnie ana1 i ana2. Mialam za soba 2poronienia i dostalam clexane na ryczalt. Ale wypisywal mi reumatolog. Gin twierdzil ze on moze ale na 100% wiec mu podziekowalam. Do reumatologa chodzilam na nfz. Super babeczka. Mowila ze wie ze nfz sie czepi za ten clexane ale to juz jej problem zeby z tego wybrnac. Mi kazala sie tym nie martwic. Ale recepty wypisywala max na 6 opakowan czyli co 2mce musialam chodzic do niej na wizyte. Dala mi takie zasw ze musze brac acard clexane przez cala ciaze i do 6tyg po porodzie. Jak bylam w szpitalu nikt tego nie kwestionowal. Dawali mi swoje leki a przy wypisie dostalam recepte na clexane by mi starczylo na te 6tyg po porodzie

Kitki dziękuje za odp ;)

A dlaczego do reumatologa poszłaś a nie do immunologa ?

I jak przebiega wizyta u niej co bym musiała powiedzieć żeby dostać ta receptę .
Bo ja nie mogę mieć zniżek bo mieszkam i pracuje w Londynie .
Także mogę iść do jakiegokolwiek lekarza który mi przepisze tą heparynę !!
Ale nie wiem który w Pl to zrobi .
Nie wiem czy zwykły ginekolog to zrobi ? Czy może mi przepisać ?

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Ovli jesli nie masz i tak refundacji to każdy powinien przepisać. Boją się tylko wypisywać na refundacje bo nfz sprawdza a jak nie pidlegasz to nie powinno być problemów.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny
Z tą refundacją to jest tak że pisze ten który po :
1 )chce napisać
2 )ma podpisaną umowe z narodowym funduszem zdrowia !!!!!!!!
Tu chodzi o gabinety prywatne !!!!
3)Jeśli masz wskazanie to musi ci wypisać ( ja akurat mam leydena )
4)Najszęściej i najszybciej wypisze gin z poradni na nfz.Nawet jeśli nie ma konkretnego wskazania ( chociaż dla mnie poronienia też są wskazaniem a nie wszyscy chcą pisać )
Moja ginka przyjmuje prywatnie a mi wszystko wali na 100 % bo nie ma podpisanej umowy z nfz.
Dlatego musze chodzić jeszcze do kogoś kto mi pisze na R .

Jeżeli chodzi o neoparin nie siejcie zamętu że lek jest zły
Jest lekiem przebadanym bo jakby nie był to by go nie dopuścili do obrotu .
Jest poprostu nowym lekiem o którym nie każdy lekaż wie .!!!!!
Skład jest identyczny jak w clexanie .
Fraxi czy inne heparyny mają inne składy jak clexane .

Dziewczyny
Z tą refundacją to jest tak że pisze ten który po :
1 )chce napisać
2 )ma podpisaną umowe z narodowym funduszem zdrowia !!!!!!!!
Tu chodzi o gabinety prywatne !!!!
3)Jeśli masz wskazanie to musi ci wypisać ( ja akurat mam leydena )
4)Najszęściej i najszybciej wypisze gin z poradni na nfz.Nawet jeśli nie ma konkretnego wskazania ( chociaż dla mnie poronienia też są wskazaniem a nie wszyscy chcą pisać )
Moja ginka przyjmuje prywatnie a mi wszystko wali na 100 % bo nie ma podpisanej umowy z nfz.
Dlatego musze chodzić jeszcze do kogoś kto mi pisze na R .

Jeżeli chodzi o neoparin nie siejcie zamętu że lek jest zły
Jest lekiem przebadanym bo jakby nie był to by go nie dopuścili do obrotu .
Jest poprostu nowym lekiem o którym nie każdy lekaż wie .!!!!!
Skład jest identyczny jak w clexanie .
Fraxi czy inne heparyny mają inne składy jak clexane .
Sus to jakbym poszła do zwykłego ginekologa który przyjmuje w szpitalu lub w przychodni ja NFZ to bez problemu dostanę ?

I czy jak mam te kardiolopiny igm 39 % to na pewno mam brać tą heparynę czy mi się należy ?

Żebym nie poszła a on powie ze mi się nie należy itd i traciła czas i pieniądze na prywatne wizyty !

Chodzi mi o to czy wy tez bierzecie heparynę na przeciwciała kardiolipidowe ?
Bo na komórki Nk mam steryd .
I on będzie Ok .
Ale ta heparynę mam brać tylko do 12 ty i tak się troszkę obawiam .

Beatka :) gratulacje wizyty !!

Sus ;) śliczna mordka twojego maleństwa ;)

Destino [emoji173]️jest i bije !!

2008 pierwszy aniołek [emoji1356]
2013 drugi aniołek [emoji1356]
2015 trzeci aniołek [emoji1356]
2016 czwarty aniołek [emoji1356]
Problemy ; niedoczynność tarczycy , pcos , hashimoto , komórki Nk , przeciwciała kariolipinowe

Ostatnia edycja:
@bea25ta super[emoji5]gratulacje[emoji8]

@martaha123 baaardzo mi przykro[emoji20]juz myslalam ,ze sie udalo[emoji58]

@kas90 bez sensu.
To chyba na prawde wiele zalezy od gina bo sa dziewczyny co nie maja wskazan a dostaja na refundacje bez problemu ,a tu widzisz czasem mozna miec badania zrobione i stwierdza ,ze sie nie nalezy.

Bea25ta dziekuje za podpowiedz z recepta[emoji4]oby to nie bylo mi potrzebne

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

@ovli - ja chodzilam do reumatologa bo u mnie w rodzinie mama i jej siostra choruja na tocznia wiec mialam do zrobienia kilka badan. Wszystkie wyszly ok oprocz tych ana. Ze wzgledu na caloksztalt dostalam clexane.
Jesli i tak masz miec nierefundowany to poszlabym do gina pryw i na pewno wypisze. Na 100% to kazdy wypisze. Schody sa gdy sie chce na ryczalt

reklama
Ale w sumie jak olvi ma p/c antykardiolipinowe to one podlegaja pod zespol antyfosfolipidowy i refunadacja na moje oko sie nalezy.
Moja kolezanka ma podwyzszony antykoagulant tocznia i ma refundacje.
@ovli22 upewnij sie,zawsze mozna do nfz zadzwonic i zapytac.
Jak nie mozesz z zagranicy to ja Ci zadzwonie i zapytam[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry