reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poronienia nawykowe - leczenie immunologiczne

reklama
@Marthi tak jak dziewczyny pisaly,to jest zamiennik i babeczka w aptece ostatnio mi proponowala ale nie bylam pewna.

@kas90 fajne cuda robisz z resztek,to co Ty gotujesz z full zapsow?[emoji12]
Ja tez dzis robie krem szpinakowy[emoji4]
Myslisz ,ze ten neoparin jest gorszy?czy boisz sie bo jest krotko na rynku?

Ja wlansie nie wiem jak to dzis bedzie,mojego lek nie ma ,ide do innego a ja w sumie nie mam zadengo zaswiadczenia od genetyka,czy hematologa ,ze mam muwc refundacje.
Poprostu tamten gin mi wypisal z refundacja na podstawie wynikow mthfr i pai.
Oby ten tez tak zrobil.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)
Znacie może jakiegoś dobrego immunologa który by przepisał mi ta heparynę !
Z Poznania , Szczecina , zielonej góry , Gorzów wlkp lub okolic .

Czy ja mając pozytywny wynik przeciw ciał kariolipinowgch powinnam brać do samego końca i po porodzie te zastrzyki z heparyny ?
Pytam ponieważ tutaj w Londynie lekarz powiedział ze tylko do 12 tyg ciąży !
Chciałabym się skonsultować z lekarzem w Polsce i ewentualne dostać receptę !

Wysłałam dzisiaj maila do położnej ! Bo oczywiście tutaj z lekarzem nie ma się kontaktów wszystkie pytania do niej .

Witajcie
Tak to ja powtarzam betę. Jestem prawie pewna że bedzie 0. Ale grzecznie czekam na wynik.

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

@martaha123 kciuki za bete.

@Funia90 jak Ci ten nie przepisze z ryczałtem weź w aptece na 100% ale powiedz ,że recepte z ryczałtem doniesiesz ja tak robiłam.Potem pójdziesz do tego co Ci da zniżkę i one oddadzą Ci kase.

U mnie i maluszka ok. Lekarz mruk więc badanie było dość dziwaczne tzn nie mówił mózg ok, kość nosowa jest ..była za to cisza. Z tego co wypisał na karcie to nt 1,3 serce 166/min puścił mi chwilkę ale nie zdążyłam się wzruszyć :p. We czwartek mam zwykłą wizytę to powiem żeby poogladał mi malucha ręce , nogi , jądra :p lub muszęlkę heh. Dziękuję za kciuki i dobre słowa

@Marthi tak jak dziewczyny pisaly,to jest zamiennik i babeczka w aptece ostatnio mi proponowala ale nie bylam pewna.

@kas90 fajne cuda robisz z resztek,to co Ty gotujesz z full zapsow?[emoji12]
Ja tez dzis robie krem szpinakowy[emoji4]
Myslisz ,ze ten neoparin jest gorszy?czy boisz sie bo jest krotko na rynku?

Ja wlansie nie wiem jak to dzis bedzie,mojego lek nie ma ,ide do innego a ja w sumie nie mam zadengo zaswiadczenia od genetyka,czy hematologa ,ze mam muwc refundacje.
Poprostu tamten gin mi wypisal z refundacja na podstawie wynikow mthfr i pai.
Oby ten tez tak zrobil.

Boję się, że gdyby się cos stało, to miałabym wyrzuty, że może przez ten zamiennik.

Ryczał na clexane wystawia też lekarz prywatny. Moja mi tłumaczyła, że w rozpisce od NFZ teraz tylko mutacja Lieden jest wskazaniem do refundacji, a mthfr już nie i że poszaleli tam. Dlatego to zalezy już od lekarza.

Beatka, no to trafiłaś na lekarza, ale na pewno wszystko jest dobrze:*

Cześć kochane moje :*
Witam was serdecznie!
Brzuchatkom współczuję upałów, za staraczki i zafasolkowane trzymam kciuki a diagnozującym się szybkiego zielonego światła. Mamusie dla was moc cierpliwości ♡ Ps walka z temp dzień drugi!
Teraz krótko zwięźle i na temat:
Nasza kochana @agatush przesłała filmik robienia zastrzyków w uda wiec zapraszam bo uda się albo nie uda trafić w uda :D

Link do: Ciaze po poronieniach zakonczone sukcesem- badania, przebieg

@bea25ta dobrze, ze z maluszkiem dobrze. Jak jest dobrze to nic nie mowia... najczesciej. Ciesz sie mamusiu

Napisane na HUAWEI CUN-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry